Sprzęt dla niepełnoletniego.
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Naprawde nie mozna mieć gazu?
Tacy ludzie są najgorsi "on pana tylko obwącha"...
Czy można spuścić psa w miejscu publicznym? Z tego co wiem to piesek ma byc na smyczy i w kagańcu. Inaczej jest zagrozeniem.
No wlasnie, ale ja sobie k*** nie zycze by mnie jakies zwierze obwachiwalo.
I jeszcze dziecko policja i karami straszy, pacan jeden
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I tyle.
Użycie to inna sprawa - kwestia obrony koniecznej i stanu wyższej konieczności, odpowiedzialności nieletniego na podst. przepisów Ustawy o postępowaniu ws. nieletnich oraz odpowiedzialności odszkodowawczej opiekunów i samego małoletniego.
Spokojnie, gaz nosić może także małoletni. Co najwyżej można próbować to podpiąć pod przejaw demoralizacji czy zagrożenia dobra dziecka - wtedy może ingerować sąd, ale to dość naciągana teoria.
Napisano Ponad rok temu
jak to mowia "lepiej zeby dziesieciu cie sadzilo niz czterech nioslo"- oczywiscie nie w tej skali ale tez ma swoja racje... Dobra rzecza jest odpowiedzenie paragrafem na paragraf: ja- za gas; ale pan za stwarzanie niebezpieczenstwa. Tylko z doswiadczenia wiem, ze ciezko jest sie tak wyklucac.
Apropos mialem smieszna sytucaje:
Wrocilem po weekendzie majowym z Londynu (kto byl ten wie jakie jest nastawienie policji w UK- bardzo wporzadku, przynajmniej z moich doswiadczen). Pierwszego dnia w Polsce staje przed przejsciem dla pieszych, rozgladam sie i widze straz miejska- wiec przechodze. Po chwili podjezdzaja do mnie i koles z pyskiem- "mozesz dostac mandat za wtargniecie"- zdziwilem sie mocno- mandat za wtargniecie na pasy?! paranoja... Problem w tym, ze nie probowalem dyskutowac, bo komu by uwiezyli? Na ulicy mozna spotkac rozne paranoje...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Park. Ide sobie z kolega na dworzu
na dworzu? jaka to gwara? a mowia ze to w Lublinie zaciągają
Z gazami to roznie bywa, czasami bardziej rozwscieczysz psa. Pewien listonosz chcial psiknąc na psa, ale byla wietrzna pogoda i polecialo na wlasciciela. poleciały soczyste łzy.
Napisano Ponad rok temu
na dworzu? jaka to gwara? a mowia ze to w Lublinie zaciągają
No faktycznie mój błąd
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie wkorwiaja mnie wlasciciele ktorzy nagminnie (bo kazdemu moze pies odbiec/nieposluchac, ale zrobil tak 3 razy to wychodze z nim na 20m lince, proste) laitowo podchodza do spacerow z psami, proste ze niekazdy moze chciec byc obwachiwany inny moze sie poprostu bac i tez ma do tego prawo. Pies to odpowiedzialnosc a im wiekszy pies z wiekszym potencjalem bojowym tym wieksza odpowiedzialnosc
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Edit:
Sory za drugi taki sam post. Prosze moda o usuniecie go.
Napisano Ponad rok temu
Pies ma byc na smyczy. Jeśli jest też zaliczany do ras psów niebezpiecznych ma mieć także kaganiec. W miejscach takich jak np. autobus, ruchliwa ulica pies ma mniec kaganiec i smycz.Z tego co wiem, pies powinien być na smyczy LUB w kagańcu, I pod należytą opieką. Poza środkami komunikacji publicznej, bo tam obowiązują oddzielne regulaminy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ba Da Bang! Da Bang! Bang! (Bas Rutten;-)
- Ponad rok temu
-
kradziez policjantow!?
- Ponad rok temu
-
Shocker
- Ponad rok temu
-
Przeciaganie czasu.
- Ponad rok temu
-
Historyjka, żadna bajka!