Stare nowe latarki i kilka news-ow :)
Napisano Ponad rok temu
Sa juz nowe wersje Latarek Inova X1 oraz X5 oparte o najnowsza diode nichia CS.Dioda ma znacznie wyzsza wydajnosc a wiec dla przykladu przy podobnym czasie pracy oferuje znacznie wieksza moc.
Sa juz opisy obu latarek na znanej powszechnie stronie flashlightsrewievs.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wazna informacja dotyczaca X1-nowa wersja nie ma juz kolimatora.Jest odblysnik i ladnie rozproszone swiatlo.
Z innych nowosci na dniach do sprzedazy wejda nowe fenixy-L1T,L2T oraz dlugo wyczekiwany P1.Co wazne wspomnienia P1 bedzie chyba najmniejsza na swiecie latarka z zasilaniem 1xcr123.Z wymiarami 20X65mm blizej jej do latarek z zasilaniem cr2 (cr ion,fire fly)a przy tym zachowuje zalety latarek cr123 - wieksza pojemnosc ogniw(dluzsze czasy pracy)oraz nizsza cena baterii!
A co do serii L ... modele L...T beda wyposazone w diody 3W,dwa poziomy swiatla oraz wyzsza od modeli L...P moc maksymalna.Kilka fotek na zaostrzenie apetytu
D obu nowosci mozna dokupic modul zmieniajacy zasilanie na 1Xcr123 - dzieki czemu otrzymamy najmniejsza na swiecie latarke z takim zasilaniem i dwoma poziomami swiatla
Dawajcie tu inne nowosci jak ktos ma info
PS zdjecia fenixow David Chow (regards :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sensowny oraz utylitarny zamiennik dla serii zbyt taktycznej serii Lumamax.
Sprzedaż im spadnie ?
P.S W fenixach regulacja mocy wyjściowej przez obracanie żarnika.
Pomysł tak prosty że aż ciężko było na niego wpaść
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe co jeszcze wymyślą--co to za seria E???
narazie nic nie wiadomo.
Mogli by jeszcze robić 2 wersje kolorystyczne i dołożyć do L0p wyłącznik dupkowy--to można by zrobić 2 poziomy światła.
To samo przydało by się w P1--wtedy była by to super wypasiona garniturowa lampka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
....model K2 Kroma
Latarka posiada zestaw diod 5mm oraz luxeona 3W.Do wyboru jest kilka trybów pracy - zmiany dokonuje sie pierscieniem na korpusie podobnym(jesli nie identycznym )do tego z U2.
Mamy wiec do wyboru:
- mocno skupione biale swiatlo z luxeona - producent podaje 60lumenow na high przez godzine(wiec znajac zycie pewnie bedzie nawet wiecej :shades:)
-mocno skupione biale swiatlo z luxeona o mocy okolo 15 lumenow na low przez 3godziny
- oraz ladnie rozproszone swiatlo z diod 5mm 3lumeny i dluuuugi czas pracy (80godzin wedlug producenta)
I tutaj kolejno do dyspozycji mamy :
-5mm diody czerwone
-5mm diody niebieskie
oraz dodatkowo w wersji Milspec
-5mm diody zielono-zolte
-5mm diody IR
Dla mnie bomba.
Wlacznik podobnego typu jak w L2 - chwilowe wlaczenie poprzez przycisniecie(slabe wcisniecie daje poziom low,mocniejsze daje tryb high) i przytrzymanie oraz stala praca po dokreceniu wlacznika,najpierw low a po mocniejszym dokreceniu high.
Jednak cena skutecznie odstrasza-300USD to jednak dla mnie troche za duzo
I jeszcze jedna fotka
Zdjecia z zaprzyjaznionego sklepu(tadgear )
I jeszcze jedno z innego miejsca
Napisano Ponad rok temu
Michał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bedzie to budzetowa wersja L1P o takich samych parametrach optycznych lecz z wlacznikiem typu twist,w tanszym opakowaniu(blistr)....bedzie za to o jakies 30% tansza od modelu L1P.Latarka ma tez zalety wzgledem drozszych braci-dzieki wlacznikowi typu twist latarka jest krotsza.
A tu jeszcze mala ciekawostka,moze juz bylo bo latarki juz jakis czas sa na rynku,ale wrzucam bo sa naprawde apetyczne.
Peak Led Solutions
nowa wersja Matterhorn 3led w moim ulubionnym wykonczeniu - ze stali nierdzewnej
Dodam tylko,ze do wyboru mamy jeszcze kilka wariantow wykonczenia body-te o ktorych pisalem maja z tylu obudowy gniazdo w ktore standardowo wkrecone jest kolko na klucze.Mozna zastapic je zaslepka lub wlacznikiem momentary.Sa jeszcze dostepne wersje body z plasko zakonczonym body(mozliwy tryb swiecenia candle)oraz wersja z kolkiem na klucze bedacym integralna czescia body-jak w arc-aaa.
A tu moj faworyt w dziedzinie oswietlania bliskiego pola - McKinley
Zdjecia ze strony producenta.Latarki sa produkowane w licznych wersjach,elementy z roznych modeli mozna laczyc zmieniajac np rodzaj zasilania z cr123 na AA.Do tego liczne akcesoria jak chocby wlacznik do chwilowego uruchamiania latarki(latarki te maja wlacznik typu twist).Wlacznik montuje sie z tylu latarki w postaci przycisku.Dodatkowo mozna kupic np sama glowice i w ten sposob rozbudowac juz posiadana np z dioda 3W(typowy spil beam) o glowice z modelu McKinley (ktora daje swiatlo flood).Do tego sa trzy wersje wykonczenia : anodyzowane na czarno aluminium(niska waga),ss(trwalosc) oraz laczaca zalety obu wersji(kompromis pomiedzy wytrzymaloscia i waga)wersja z brazu.
I dla przykladu 3 fotki tego samego modelu w trzech wykonczeniach:
Caribbean
A tu zdjecie wspomnianego wlacznika momentary:
A tu jeszcze zdjecie zrobione przez jednego z forumowiczow CPF - Galiphrey -ego
Widac na nim wspomniany wlacznik juz zamontowany na latarce-to ta kombinowana na samym srodku - czarne body plus glowica ss oraz wlacznik ss
DO wyboru trzy rozne body-to opisane gdzie z tylu obudowy wkrecony jest element z kolkiem na klucze.Wlasnie ten element zastepujemy wlacznikiem momentary lub specjalna zaslepka.Dodatkowo mamy jeszcze wersje z integralnym kolkiem na klucze - jak w arc-aaa.Trzecia wersja ma body zakonczone na plasko tak,ze latarka moze pracowac w trybie candle.
Napisano Ponad rok temu
Mocniejsza od ami lite neo T3 (przy zasilaniu 3,7V)cala masa akcesoriow,do wyboru 3 body(AA,2xAA,cr123)oraz ogromna ilosc opcji zasilania.Poprostu musze ja miec
fota CPF *emilion
fotka mojej ulubionej wersji:
z cr123 body
foto CPF *ernsanada
a tu wersja standardowa ze smyczka-w zestawie
foto CPF * flashlightfans
Tu link do CPF gdzie jest wszystko dokladnie opisane
A tu link do testu na mojej ulubionej testowej stronce
I jak sie wam podoba??
Napisano Ponad rok temu
ja tez musze ja miec
Napisano Ponad rok temu
Każdy cholera potrzebuje zarobić. Jest to zrozumiałe, tyle że przez te wszystkie nowości latarkomaniak może całkiem zwariować i doprowadzić się do bankructwa. :wink:
Już teraz sam nie wiem, czy nowy Fenix, czy ta zabawka zamiast niego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w pre order byla taka opcja za bodaj 57$ ale to juz przeszlosc.Jakos z zasilaniem AA wole nadal fenixa-stala moc,dwa poziomy mocy.Ale w kategorii maly szperacz wole jetbeam cr123
Napisano Ponad rok temu
VG FB2 body + E/C bezel adapter + Surefire KL3
tada.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz już może jakiś pomysł na futerał na pasek? Może któryś z oryginalnych SF by pasował.
Napisano Ponad rok temu
widać prążki na soczewce.... To wytwarza jakiś rodzaj "sidespill" ?
strzal w dziesiatke.Jako ze nie mialem okazji obejrzec starszej wersji w akcji wiec nie powiem czy ta ma duzo slabszy throw.Natomiast zasieg tej wersji jaka mialem w lapach(o tym pozniej)jest fenomenalny jak na taka mala latareczke.HDS 42 na max sie chowa(co bylo do przewidzenia)to samo peak caribbean na burst.A swiatlo nawet nadaje sie do swiecenia pod nogi - wlanie dzieki delikatnemu strumieniowi wtornemu.Fajna opcja jest mozliwosc postawienia latarki w trybie candle,naciecia na bezelu dzieki ktorym widac jesli zostawilibysmy wlaczona latarke glowica w dol,ergonomia bardzo mi odpowiada.Latarka jest juz u nowego wlasciciela(z tego forum,pewnie sie ujawni szybko ) bo dla niego ja sprowadzilem.Chcialem brac od razu dwie ale pozniej pomyslalem ze lepiej jednak skorzystac z okazji i przekonac sie najpierw czy taka kombinacja mi sie spodoba.No i podoba sie Wiec za gora 2 tygodnie bedzie nastepna taka w Polsce
A co mnie dodatkowo przekonuje to fakt ze w latwy sposob zrobie z niej latarke flood-wymienie KL1 na KL4 w zaleznosci od potrzeb
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz dzieki adiblue za szybka przeslyke i za pomoc w wyborze, jak znajde chwile przy sobocie wrzuce pare fotek porownawczych z hds42... hds'ik blado ojjj blado
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Inova X1 czy Gerber Infinity Ultra?
- Ponad rok temu
-
[S]Fenix L1P nówka/prawie/ ale dwa tryby świecenia!!!!
- Ponad rok temu
-
LED LENSER DAVID 19 - wylana bateria ...
- Ponad rok temu
-
Która Inova?
- Ponad rok temu
-
LED LENSER DAVID 19-POMIARY
- Ponad rok temu
-
Latarkowe majsterkowanie
- Ponad rok temu
-
WALTHER COMPACT TACTICAL LED