ból w piszczelach i lima
Napisano Ponad rok temu
przez ostatnie 2 tygodnie trenowałem intensywnie (2 treningi po 1,5 h dziennie).
około południa ćwiczenia kondycyjne i sprawnościowe, wieczorem technika + sparingi).
lecz kilka dni temu pojawił się problem w postaci bardzo ostrego, bólu w piszczelach. przypuszczam, ze jest to spowodowane nadużywaniem skakanki podczas treningu.
czy znacie jakieś sposoby przyspieszenia pozbycia się uciażliwej tej dolegliwości? chodzi mi o wskazanie jakichś skutecznych maści. obecnie używam saldiam żel.
chciałbym by ktoś kompetentny wskazał mi również ćwiczenia poprawiające kondycję/pozwalające redukować masę tłuszczową, a które nie obciążało by zbytnio goleni jak skakanka, czy biegi (o ile takowe istnieje).
KOLEJNA sprawa to lima i masa siniaków powstająca na sparingach. proszę o podzielenie się informacją jakich maści używacie by pozbyć się tych szpetnych pamiątek potreningowych.
pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi na temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2-4 dniowe Maść z Arniki i Arcalen
Na otłuczone mięśnie dwie powyższe i maść zwana "Tygrysek"(silnie rozgrzewająca, działa przeciwbólowo).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...lecz kilka dni temu pojawił się problem w postaci bardzo ostrego, bólu w piszczelach. przypuszczam, ze jest to spowodowane nadużywaniem skakanki podczas treningu.
Nie chce Cie martwic ale prawdo podobnie bola Cie okostne. Ciezko chyba bedzie cos poradzic :? . Przerwa i tyle. Bierze sie to od zwyklego przeciazenia, nie przyzwyczajenia nog do ciezkiej pracy na treningu oraz oczywiscie obciazania nog na twardym podlozu. Najlepiej bedzie jak znajdziesz dobrego lekarza sportowego i przedstawisz mu cala sytuacje.
Co do cwiczen 'poprawiajacych kondycje/pozwalajacych redukowac mase tluszczowa' to wlasnie te ktore wymieniles. Tylko ze powinno sie to odbywac na miekkim podlozu (TO PODSTAWA) np. jaka lesna drozka, polana etc. Wtedy nie ma problemu z obciazeniem stawow. Tylko trzeba pamietac zeby nie popelnic bledu jakim jest za duza intensywnosc na poczatku. Z treningiem jest jak z jedzeniem, nie najesz sie na zapas. Do wszytskiego trzeba czasu.
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o biegi i piszczele to mi nigdy nic nie dolegało, może bolą cie od kopania a nie od biegania?
jesli idzie o skakanke - miesnie piszcelowe pracuja najbardziej wtedy jak skaczesz na pietach, lydki - na palcach. podejrzewam ze skaczesz na palcach wiec tez nie dal bym sobie glowy uciac ze piszczele cie bola od skakanki.
podobno (sam nie probowalem) dobrze przed treningiem uzywac masci rozgrzewających - slyszalem o Ben Grey, ale nie wiem czy jest dobra, moze ktos kto stosował mógłby cos na ten temat powiedziec?
a co do cwiczen poprawiających kondycję/pozwalających redukować masę tłuszczową - PŁYWANIE.
Napisano Ponad rok temu
może bolą cie od kopania a nie od biegania?
niemożliwe, gdyż trenuję boks.
Napisano Ponad rok temu
...podobno (sam nie probowalem) dobrze przed treningiem uzywac masci rozgrzewających - slyszalem o Ben Grey, ale nie wiem czy jest dobra, moze ktos kto stosował mógłby cos na ten temat powiedziec?...
Ben Gay... Odpada bo z tego co pisze partyzant to wynika ze to okostne, a skoro przecieazone wiec to stan zapalny. Masci rozgrzewajace na stany zapalne to jak dolanie oliwy do ognia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ok, ale tak ogolnie to warto stosowac tego ben gaya przed treningiem w celach rozgrzewczych (np na barki) ?
Tak. Sa 2 rodzaje: zielony i czerowny (slabszy i mocniejszy). Na poczatek radze zielony .
Napisano Ponad rok temu
Jak ćwiczę z kimś, to się tym wysmarował, to dostaję kaszlu, pieką mnie oczy i zaczyna boleć głowa. Nie wiem, co w tej maści jest, ale na mnie działa prawie obezwładniająco i z tego co wiem, kilka znajomych osób (co ciekawe - również dziewczyn) reaguje na ben gaya podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Afrodyzjak? :roll:Stosowanie ben gaya przed treningiem jest też dobre do wykańczania przeciwników
Jak ćwiczę z kimś, to się tym wysmarował, to dostaję kaszlu, pieką mnie oczy i zaczyna boleć głowa. Nie wiem, co w tej maści jest, ale na mnie działa prawie obezwładniająco i z tego co wiem, kilka znajomych osób (co ciekawe - również dziewczyn) reaguje na ben gaya podobnie.
PS. Troszkę stary ten temat jak na kontuzję, którą już pewnie dawno wyleczył.
Napisano Ponad rok temu
chciałbym by ktoś kompetentny wskazał mi również ćwiczenia poprawiające kondycję/pozwalające redukować masę tłuszczową, a które nie obciążało by zbytnio goleni jak skakanka, czy biegi (o ile takowe istnieje).
probowales moze ergometru wioslarskiego??? powinien byc na kazdej lepszej silowni jest to naprawde zajebisa sprawa i mysle, ze wielu ludzi z dobra kondycja by wymieklo
a co do masci...wydaje mi sie , ze lepiej nie stosowaci i przerwac na jakis czas treningi bo skoro Cie boli to znaczy , ze jest cos nie tak i musi odpoczac bo potem na "znieczuleniu" mozesz nie czuc bolu i poglebic kontuzje pozdr
Napisano Ponad rok temu
Po tygodniu zaczelem znowu skakac na skakance i cwiczyc tyle ze spokojniej i stopniowo zwiekszalem intensytwnosc. Po 2 tyg juz normalnie latalem.
Napisano Ponad rok temu
Jak stan zapalny to voltaren.Ben Gay... Odpada bo z tego co pisze partyzant to wynika ze to okostne, a skoro przecieazone wiec to stan zapalny. Masci rozgrzewajace na stany zapalne to jak dolanie oliwy do ognia.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"jak dziecku"
- Ponad rok temu
-
Żebra...
- Ponad rok temu
-
Odżywki osłabiają serce?
- Ponad rok temu
-
Kurracja---Pomocy
- Ponad rok temu
-
Kłopoty z łokciami
- Ponad rok temu
-
Jak wzmocnic stawy kolanowe??
- Ponad rok temu
-
Różne umiejętności przydatne i jak je rozwinąć.......
- Ponad rok temu
-
Prawidłowe oddychanie - co to jest?
- Ponad rok temu
-
Krzywe Koloana... :(
- Ponad rok temu
-
Problem z błędnikiem
- Ponad rok temu