Krzywe Koloana... :(
Napisano Ponad rok temu
Wiec jak sam temat wskazuje lekarz stwierdzil ze mam krzywe kolana... jest to widoczne no bo jak krzywe to wiadomo... chodze na rehabilitacje ale nastepny termin mam na za 2 miechy... czy wiecie co moge w tym czasie zrobic?? a i jakie moga byc skutki skoliozy kolan??
Z gory dzieki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przede wszystkim musisz isc do naprawde dobrego lekarza sportowego, specjalisty od kolan. Jak chcesz dam Ci kontakt do swojego (w Wawie). Najpierw bylem u jakiegos gamonia ktory stwierdzil ze mistrzem Polski i tak nie bede wiec zebym sobie karate darowal a jak nie chce to zebym sie po prostu rozciagal. Potem trafilem lepiej. Dobry lekarz powie Ci, ktore miesnie masz wzmocnic czy przykorczyc, a ktore rozciagnac aby "prostowaly Ci kolana" i je odciazaly. Potem musisz trafic na dobrego rehabilitanta, ktory bedzie wiedzial jakie cwiczenia pomoga osiagnac cel wyznaczony przez lekarza (najlepiej zeby sie konsultowali). Najczesciej wystarczy z 10 spotkan. A potem zmudne cwiczenia samodzielne i sila woli. Ja niestety daje ciala (choc troche mi praca przeszkadza wykonywac 4 razy dziennie seri cwiczen) i nie stosuje dokladnie sie do tych zalecen.
To wszystko wiaze sie niestety z pieniedzmi. Uwazam, ze nie trafisz w panstwowej sluzbie zdrowia do dobrego lekarza a chodzenie na rehabilitacje co 2 miesiace mozna sobie darowac. Niestety, najlepszym wyjsciem jest prywatny, renomowany lekarz (min 120 PLN) i rehabilitant (min 50 PLN) razem min 620 PLN.
Warto jednak troche poswiecic, zwlaszcza ze w Twoim wieku sporo jeszcze mozna naprawic. Zanim bedzie za pozno.
Powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Problem z błędnikiem
- Ponad rok temu
-
Jak długo może sie trzymać opuchlizna?
- Ponad rok temu