walka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
licze na pomoc
Napisano Ponad rok temu
Dojo Sarapaty o ile dobrze pamiętam.
Napisano Ponad rok temu
NA ulicy bym nie cwiczyl, a na mahanie nogami to sie wogle nie nada.
Napisano Ponad rok temu
Aj tam zara nie morzna wszystko morzna, muj sensej, Marian wlasnie, pokazuje takie czary, w zasadzie samymi nogami walczy...elo zią,ja cficze klika razy krcoej od ciebie, ale tesz lubiem ta sztuke walki.
NA ulicy bym nie cwiczyl, a na mahanie nogami to sie wogle nie nada.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
SS jest git, ale z Chuckiem to przegiales, na pewno by nie wygral...Pewnie, że można się obronić przed fruwającymi nogami. Spójrz na filmy ze Stefanem S. Tam facet pokzuje dokładnie jak zwyciężać mamy. Nawet Czak Norris mu nie podskoczy ze swoim półobrotem
PS. Po prawdzie to z SS wole Sharon Stone... 8) 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
Ale jakby ikkyo nie zadziałało, to może noś coś takiego na wszelki:
Napisano Ponad rok temu
Wodzu, chodzi o nogi uprzednio oddzielone na trwałę od korpusiku? :roll: :wink:Pewnie, że można się obronić przed fruwającymi nogami...
Napisano Ponad rok temu
w kazdym bądz razie chcialbym sparowac z aikidoka tak na powaznie po prostu bic sie z nim sprawdzic czy ta sztuka nie jest ściemą...aha jeszcze jedno jak sie obronic przed np karateka albo gosciem co cwiczy taekwondo i bedzie nam machal nogami????
jeśli chcesz sparować, to nie ma problemu, bierzesz kumpla, dajesz mu rękawice i zakładacie szczęki. Najpierw stoisz i dostajesz, po chwili dochodzisz do wniosku że dostawanie batów jest lipne bo boli i unikasz ciosów, później zauważasz że w wielu unikach mógłbyś wykorzystać coś z aikido. Włala. Też miałem wątpliowści ale zanim zaczniesz dopatrywac się jakichś ujemnych stron aikido to opanuj do perfekcji podstawowe techniki, dojdź do wysokiego poziomu(któryś tam dan) i wprowadź jakieś zmiany do swojego aikido, żeby nie brakowało ci nic. Jeśli chodzi o konfrontacje sztuk walki to jest to dość ciężki temat, na przykład jak konfrontują muay thai z tae kwon do w tym K1 to wystawiają jakichś chujowych zawodników i wynik walki o niczym nie świadczy, dopiero jakby wystawili legendy z poszczególnych sztuk walki to można jakieś wnioski wyciągnąć. Największy problem i tak miałbyś właśnie z gościem z muay thai bo jak byś dostał od takiego low kicka to byś miał dość sparingów conajmniej na caluśki tydzień
osobiście uważam,że może nie sparingi ale randori takie jak dawał Seagal. Były naprawde hmm jakby to powiedzieć, "kontaktowe"czy w aikido nie przydaly by sie sparingi???
Jakbyś spróbował kiedyś z karateką z kyokushin posparować to wyszłoby na to że jedynym sensownym wyjściem jest walka na jego zasadach czyli zwykła kopanina, bo on trzyma ręce przy sobie i nie podejmuje żadnych nie przemyślanych ataków. Jest jedna prawda, że jak ktoś umie uderzać to nie umie dobrze padać, czyli jakbyś( o ile wogle by sie udało!) rzucił go to różnie by sie mogło to potoczyć.
Ps.
Ludzie odpowiadajcie na tematy po ludzku, bo nie ma co czytać na tym forum.
Napisano Ponad rok temu
ja też ćwicze krótko - 3 miesiące i wydaje mi się ze nieszczególnie formy uczone nadaja sie na ulicę. czy ktoś może rozwiać oje wątpliwości. bo może ja coś mylnie kojzrez .
licze na pomoc
o jezu... ale pomieszałeś. Ty masz 3 DANA!!!! a ne 3 miesiące ćwiczysz.
wypadało by się nauczyć
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A fige z makiem!Ludzie odpowiadajcie na tematy po ludzku, bo nie ma co czytać na tym forum.
Napisano Ponad rok temu
ja też ćwicze krótko - 3 miesiące i wydaje mi się ze nieszczególnie formy uczone nadaja sie na ulicę. czy ktoś może rozwiać oje wątpliwości. bo może ja coś mylnie kojzrez .
licze na pomoc
Zdecydowanie lepiej cwiczyc na sali - na ulicy jest troche nie wygodnie :roll:
Napisano Ponad rok temu
widać pije, ale tak to już jest z artystami że jak popija to nie pamiętają, ale w delirce najlepsze teksty zapewne wychodzą
no niby tak, ale to już trąci delirium... klemens (czy jak to tam się zwie)
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowanie lepiej cwiczyc na sali - na ulicy jest troche nie wygodnie :roll:
Za to laski z całą pewnością polecą na furczącą hakamę
Napisano Ponad rok temu
"hakama mnie nie furczy - co zrobić...."
"czy to krótsze to bokken czy dżo?"
""bąki w czasie ukemi - czy to tylko mój problem?"
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
staż w Opolu
- Ponad rok temu
-
STAŻ Z DOSHU
- Ponad rok temu
-
Majówka- aikido
- Ponad rok temu
-
Gwardia....
- Ponad rok temu
-
Aikido Katowice????
- Ponad rok temu
-
Staż z Matsuo sensei (7 Dan IYAF),przeżyjmy to jeszcze raz..
- Ponad rok temu
-
Oboz Letni-Lesneven
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski / Obozy letnie
- Ponad rok temu
-
H.Tada
- Ponad rok temu
-
Zdjęcie