Kriss w Krakowie czyli jak krawaciarz centusiów rzezał
Napisano Ponad rok temu
Ja mam na stronie od prawie 2 lat oficjalne wiadomosci, ogloszenia, informacje na temat noza i jakos problemow nie zauwazylem ani tez mnie nikt nie aresztuje czy tez palcem mnie nie wytykaja...
Nie bardzo rozumiem w czym problem...
A jesli chodzi Wam o "przypadkowosc" ludzi, to po pierwsze od tego jest prowadzacy zeby podziekowac osobnikowi jesli mu sie nie podoba. Po drugie jak znajdzie sie psychol to nie jest glupi i bedzie sie maskowal na spokojnego czlowieka, wkreci sie w srodowisko i tak go nie "wykryjecie".
Pozdrawiam
PS Sorry za offtop
Napisano Ponad rok temu
Aniol - nie ma problemu, nie znamy się więc jeszcze nie wiesz że jestem najbardziej odpowiednim czlowiekiem do takich spotkań
Kenjiro - masz rację, trzeba mówić o tych sprawach glośno. Ludzie muszą wiedzieć że jest grupa normalnych facetów których interesuje walka/zabawa na noże, i to musi być normalne zjawisko. A na świrów nie ma sposobu....
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po drugie jak znajdzie sie psychol to nie jest glupi i bedzie sie maskowal na spokojnego czlowieka, wkreci sie w srodowisko i tak go nie "wykryjecie".
Jak dostanie atrapą w szyję lub wątrobę i dalej będzie spokojny - to może już nie taki psychol
Napisano Ponad rok temu
Chodzi raczej o ludzi spod ciemnej gwiazdy, ktorzy chca nabyc umiejetnosci do swiadomego i celowego krzywdzenia innych - np rozbojow, albo potyczek "kibicow"...
Napisano Ponad rok temu
Tak więc takie staże dedykowane są dla grona osób o stabilnym charakterze i temperamencie, którym ufamy.
np. znam sporo osób które są dobre z natury i zajefajne, tylko, że są kierowane emocjami.
I mimo, ze ich lubię to nie zapraszam ich na swoje zajęcia.
A ten system który prezentuję, nie składa się z miliona historycznych drili. Jest krótki i zwarty .
Więc bardzo szybki do nauki. Dlatego jest skierowany do w miarę wyselekcjonowanej grupy docelowej. A ponieważ nie żyję z nauczania SW czy jakiejkolwiek walki, to mogę sobie na to pozwolić
Napisano Ponad rok temu
Tak jak i moj... 5 technik "na krzyz" a reszta to dystans i timing...A ten system który prezentuję, nie składa się z miliona historycznych drili. Jest krótki i zwarty .
Heh, Kriss, musismy sie kiedys zgadac, bo podejrzewam ze to co robimy moze miec duzo wspolnego. A ze Ty masz przeszlosc szrmiercza za soba (jesli sie nie myle) to tym przyjemniej bedzie becki zebrac...
Napisano Ponad rok temu
Prawda jest po kazdej stronie - zamkniete staze nie sluza do nauczania super zaje fajnych i w dodatku tajnych technik zabijania - tylko na wspolnym treningu z osobami ktorym sie ufa i czerpie sie z takiego treningu "przyjemnosc" z prowadzenia. Czesto zdazaja sie kontuzje pomimo gabek jakich uzywamy i tutaj tez sa potrzebne osoby zrownowazone - ktore po czystym trafieniu nie beda chcialy "dojebac" sparingpartnerowi bo im "gula skoczy" i skaza na honorze wymaga krwi" w nastepnej walce. My tez troszke pojeby jestesmy bo dziekujemy i chwalimy partnera kiedy akcja mu wyjdzie i zaowocuje siniakiem u nas.
Napisano Ponad rok temu
A ze Ty masz przeszlosc szrmiercza za soba (jesli sie nie myle) to tym przyjemniej bedzie becki zebrac... Smile
Ja już stary i gruby jestem , wiec boję, ze to ja obskoczę
Napisano Ponad rok temu
A i tak najwazniejszy jest u nas FUN. Inaczej sie nie da ... "Wejscie na w...e i w....c przeciwnika" ... toc to CZYSTY fun
Napisano Ponad rok temu
"wejść na wzwodzie i wydymać" to jest idea fix, której używamy i która nadaje rytm w sparingu.
Ale to była taka mała tajemnica :wink:
Napisano Ponad rok temu
chyba muszę przemyśleć spotkanie z wami .....jakiś pas cnoty trza będzie ubrać hahahahahahah :wink:
Napisano Ponad rok temu
No a cos ty myslał?jakiś pas cnoty trza będzie ubrać
Bez ochraniaczy na sparing?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bylem na powyższym stazu i powiem ze przezycie niesamowite. Nie jednokrotnie Kriss udawadnial ze wiekszosc technik uczona w SW nie ma po prostu racji bytu w walce z nozem. Konfrontacja z wczesniej poznanymi technikami z technikami noża i odzwierciedlanie ich w faktycznej walce pokazuje niemoc przeciwnika.
Bardzo dobry staz, mniemam ze kiedys poznam wiecej...wiecej WIECEJ
pozdrawiam
dolaczam pare fotek z seminarium:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
milo mi.
(ego mi skoczylo )
Byliscie super grupa . Chwytaliscie w lot. Kazdemu prowadzacemu zycze takiiich ambitnych uczniow
Pozdrawiam (i witam na Budo )[/list]
To fajnie, ze nie umieszczacie tu krytycznych opinii (zgodnie z umowa :wink: )
Napisano Ponad rok temu
A podobalo sie nie tylko ze wzgledu na szermiercze umiejetnosci, ale rowniez specyficzny nastroj jaki sie wytworzyl podczas stazu
-"Ty fizyku jadrowy!!" -
Doprawdy miło było Cie goscic.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No dobra, dla dobra ogólnego zdradzimy generalną zasadę której używamy.
"wejść na wzwodzie i wydymać" to jest idea fix, której używamy i która nadaje rytm w sparingu.
Ale to była taka mała tajemnica :wink:
Spróbuj najpierw na treningu trafić w tego przeciwnika
Jeśli uda Ci się choćby raz, to moje gratulacje!
Napisano Ponad rok temu
Zejdź na ziemie- znasz tego gościa z linku :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowe materiały na boken
- Ponad rok temu
-
Warsztaty z "noza"
- Ponad rok temu
-
Pytanie o batona ddo speców??;]
- Ponad rok temu
-
nóż z osłoną na palce - to broń czy nie?
- Ponad rok temu
-
Bat, kolejne pytania!!:D
- Ponad rok temu
-
Whipholder
- Ponad rok temu
-
Warto tego batona?
- Ponad rok temu
-
Motylek