Co czuliście po napadach?/ wiek osób najczęsciej napadanych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie ręczne miotacze gazu- nie chemiczne są legalne.myślałem własnie nad gazem ale niewiem gdzie legalnie dostać i żeby był jakis skuteczny bo ja sie wogule na tym nieznam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obserwując dział "Ulica" Zauważyłem że ofiarami są w 95% osoby w wieku 12-20 lat. A nie spotkałem sie jeszcze żeby osoba powyżej 30 roku życia została napadnięta/okradziona/pobita i napisała o tym tutaj. Czemu najczęsciej przytrafia to się ludziom w tym wieku?
1. Bo im człowiek starszy tym rozsądniejszy (są wyjątki) i się nie pakuje łatwo w kłopoty.
2. W okolicach tego wieku często ma się już samochód i nie szlaja się tyle piechotą po mieście co za smarkacza. W ogóle mniej się szlaja (rodziny dzieciaki).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hohoho - kto by pomyslal :wink:
Napisano Ponad rok temu
Spawacz Ty umiesz powaznie pisac?
Hohoho - kto by pomyslal :wink:
Yoshi na forum "ulica" ciężko zachować powagę czytając co poniektóre topiki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chłopaczek nawet 16 letni ale nakoksowany(np. ciężarowiec) z łysą głową idący pewnym, dumnym krokiem będzie dużo żadziej zaczepiany niż sczuplutki, niziutki w okularkach, z plecaczkie jego rówieśnik.
Zobaczcie np. zdjęcie Liczmistrza i moje.
Prawdopodobnie na ringu skasowałby mnie w 2 sekundy, na ulicy to zależy kto pierwszy by uderzył.
A zapewniem was że w większości przypadków w tych samych okolicznościach jego prędzej zaczepią niż mnie.
Ale ma to i złe strony. Ja prawie zawsze wieczorem czy w nocy jestem sprawdzany z dokumentów i na alkomacie przez policję jak jadę samochodem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ej, nie przesadzajmy, "2 sekundy do..." to domena innego pana, duzo bardziej popularnego niz jaZobaczcie np. zdjęcie Liczmistrza i moje.
Prawdopodobnie na ringu skasowałby mnie w 2 sekundy, na ulicy to zależy kto pierwszy by uderzył.
Kto wie, do malych ani wychudzonych nie naleze. Pozatym, jest jeszcze kwestia tego co mam akurat na sobie. No ale ja jestem pokojowo nastawiony i usmiech mam na twarzy prawie zawsze i ludziom krzywdy robic nie lubie... Ale batona bym chcial sobie kupic i sie machac nauczyc Tylko jako ciekawostkeA zapewniem was że w większości przypadków w tych samych okolicznościach jego prędzej zaczepią niż mnie.
To fakt. Mnie wlasciwie tez malo kto zaczepia. Ani policja ani dziwni panowie. Dlatego bylem w duzym szoku opisujac sytuacje z tematu Mlodzi Gniewni.Ale ma to i złe strony. Ja prawie zawsze wieczorem czy w nocy jestem sprawdzany z dokumentów i na alkomacie przez policję jak jadę samochodem.
Kontur17 poruszyl wazna kwestie - wplyw wygladu i jego efekt psychologiczny na otoczenie. Pozwole sobie wspomniec o pewnych badaniach na przestepcach w USA. Na filmie z nagranymi ludzmi chodzacymi po ulicy wszyscy wskazali te same osoby jako potencjalne ofiary. Moral? Cos w tym jednak jest, ze mniej pewni siebie moga miec przechlapane.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ej, nie przesadzajmy, "2 sekundy do..." to domena innego pana, duzo bardziej popularnego niz ja
Zobaczcie np. zdjęcie Liczmistrza i moje.
Prawdopodobnie na ringu skasowałby mnie w 2 sekundy, na ulicy to zależy kto pierwszy by uderzył.Kto wie, do malych ani wychudzonych nie naleze. Pozatym, jest jeszcze kwestia tego co mam akurat na sobie. No ale ja jestem pokojowo nastawiony i usmiech mam na twarzy prawie zawsze i ludziom krzywdy robic nie lubie... Ale batona bym chcial sobie kupic i sie machac nauczyc Tylko jako ciekawostkeA zapewniem was że w większości przypadków w tych samych okolicznościach jego prędzej zaczepią niż mnie.
To fakt. Mnie wlasciwie tez malo kto zaczepia. Ani policja ani dziwni panowie. Dlatego bylem w duzym szoku opisujac sytuacje z tematu Mlodzi Gniewni.Ale ma to i złe strony. Ja prawie zawsze wieczorem czy w nocy jestem sprawdzany z dokumentów i na alkomacie przez policję jak jadę samochodem.
Kontur17 poruszyl wazna kwestie - wplyw wygladu i jego efekt psychologiczny na otoczenie. Pozwole sobie wspomniec o pewnych badaniach na przestepcach w USA. Na filmie z nagranymi ludzmi chodzacymi po ulicy wszyscy wskazali te same osoby jako potencjalne ofiary. Moral? Cos w tym jednak jest, ze mniej pewni siebie moga miec przechlapane.
A to przepraszam.
Bo na zdjęciu i po tym temacie o młodych gniewnych wydawało mi się że jesteś szczupły, niski i że wyglądasz na naiwnego-sympatycznego studenciaka.
podkreślam wyglądasz a nie jesteś !!!!!!!!!!!!!!!!!
ps. a propo młodych gniwnych skoro jesteś postawny: albo byli naćpani na fecie, albo koledzy tylko czekali przyczajeni większą grupą.
Napisano Ponad rok temu
mi sie wydaje, ze w wypadku starszych osob oprychy maja opor psychiczny, tak jakby to byli ich rodzice, tak mi sie wydaje, znam twoj ból, ale poki co jedyny sposob, jeden z lepszych, to pałka teleskopowa i gaz no i eskorta oczywiscie gdzies za plecami
Ja mysle ze to jest tak :
Starszych typowo ne ruszaja bo sie boja ze starsza babcia dostanie zawalu. A wtedy ida siedziec nie za kradziez tylko za nieumyslne spowodowanie zabojstwa. Co do wieku powyzej 20 lat... To mysle ze oni sie boja ze ktos byl po przeszkoleniu wojskowym. W wieku okolo 21 lat idzie sie chyba do woja? Nie wiem bo ja nie ide . Ale to ma sens. Wiadomo na kogo trafia? Moze wlasnie wyszedl z woja i im wpierniczy... wola mlodszych...
Napisano Ponad rok temu
sorry ale po polskim wojsku kozakiem sie nei staniesz
dlaczego wolą młodszych ??
proste - starszy może im wpierdolić, starszy może mieć klamkę, gaz, pałkę itp.
większe ryzyko.
Mnie napadnięto kilka razy - nie dostałem jednak wpierdolu nigdy (nigdy przy tych napaściach) albo sie wykręciłem głupią gadką, albo wyciągnołem nóż/brzytwe itp.
Kolesie sie dziwią jak 16 letni gówniarz zaczyna im machać przed twarzą brzytwą. Nie opłacało sie im probować czy blefuje czy nie dla kilku złotych.
Z drugiej strony chcieli okraść a nie wpierdolić - gdyby chcieli wpierdolić to by to zrobili a ja zamaist brzytwy wyciągałbym nogi w biegu w przeciwną strone.
Kumpel kiedyś w podobnej sytuacji wyciągnął granat z kieszeni i wyrzucił zawleczkę.
Pojeba nie chcieli ruszać.
Konsternacja jest spora jak np. 15 latek wyciąga klamkę i przystawia do jaj. Niestety raz ją wyciągnołem przy panu policjancie po tajniaku. Potem już nie "inwestowałem" w takie zabawki.
Mam 25 lat - waże jakieś 97 kg, mały nie jestem więc często mam spokój ale to nei do końća tak że ma sie spokój zawsze.
Po pierwsze jak ktoś chce okraść i jest zdeterminowany i ze sprzętem to to zrobi.
Jak ktoś chce jebnąć z partyzanta czy ekipa też to zrobi.
Bycie większym chłopakiem niewiele tu da a są momenty że wręcz przeszkadza. Czasami w knajpach czy na ulicy ktoś kto mnie widzi stwierdza że "kozacze" i chce "sprawdzić czy jestem taki twardy", czasem to straszne leszcze którym pod wpływem alkoholu wydaje sie że są nieśmiertelni i nie wiadomo co robić.
Wpierdolić leszczowi skoro sie prosi czy odejść słysząc za plecami stek bluzg pod swoim adresem ale nie brudzić rąk gównem.
Napisano Ponad rok temu
Jak można uniknąć walki to lepiej to zrobić.
Miałem jakiś czas temu dwie sytuacje. Gdzie w pierwszej i drugiej facet lekko pijany z motywem lekko osobistym się do mnie rzucał.
Do małych nie należę, wagę swoją mam z powodu mięśni, do tego pies amstaff przy nodze i tu mi jakiś leszcz grozi...
No ale co, za mocno uderzę, rzucę o glebę i krzywdę zrobię. Do tego pies mógł któregoś pogryźć i miałbym trochę na głowie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Droga Kota
- Ponad rok temu
-
Sporo ciekawych filmików
- Ponad rok temu
-
jak by wam bylo walczyc zchlopem ktory ma pałke teleskopowa?
- Ponad rok temu
-
jak skasowac kozaka?? hehe....
- Ponad rok temu
-
problem społeczny?
- Ponad rok temu
-
Kung Fu street fighting ;)
- Ponad rok temu
-
Segal i dziwne legendy na jego temat
- Ponad rok temu
-
Śmieszne, dziwne sytuacje na ulicy...........
- Ponad rok temu
-
Nóż. Napewno nie masz szans?
- Ponad rok temu
-
Taekwondoka VS amator
- Ponad rok temu