Sztuki walki tak jak i sporty muszą ulegać zmianom bo życie idzie do przodu nie stoi w miejscu.
Co nie musi oczywiście oznaczać (jak sugerują co niekórzy), że SW są "zbędne" i tylko nowe systemy są sensowne
Napisano Ponad rok temu
Sztuki walki tak jak i sporty muszą ulegać zmianom bo życie idzie do przodu nie stoi w miejscu.
Napisano Ponad rok temu
Co nie musi oczywiście oznaczać (jak sugerują co niekórzy), że SW są "zbędne" i tylko nowe systemy są sensowne
Napisano Ponad rok temu
obecna Modliszka jest inna od tej której on się uczył i że w obecnych czasach nie zabija się już swoich przeciwników.
Napisano Ponad rok temu
Co nie oznacza że nie potraficie tego zrobić... to że czegoś się nie robi wcale nie musi oznaczać że się tego nie ćwiczy
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Całkiem możliwe. Nierozumiem tu tylko słowa tradycja: tradycyjne metody nauczania? Czym jest tradycja w sztukach walki? Czy nie jest to czasem otoczka związana z filozofią wschodu?I naszym zadaniem i następnych będzie umiejętność łączenia tradycji z rzeczywistością (może zbyt patetycznie to brzmi) ale o to chodzi.
Napisano Ponad rok temu
Całkiem możliwe. Nierozumiem tu tylko słowa tradycja: tradycyjne metody nauczania? Czym jest tradycja w sztukach walki? Czy nie jest to czasem otoczka związana z filozofią wschodu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest już coś. Ale czy jest taka tradycja? Jeśli jest to wśród mistrzów ale ona też chyba zanika.radycja rzetelnego przekazu koncepcji i metod.
Napisano Ponad rok temu
To jest już coś. Ale czy jest taka tradycja? Jeśli jest to wśród mistrzów ale ona też chyba zanika.radycja rzetelnego przekazu koncepcji i metod.
Napisano Ponad rok temu
Ja tego właśnie poprostu nie rozumiemMoże zamiast podpytywać sam napiszesz jak to rozumiesz
Napisano Ponad rok temu
spokojnie.... Prosze o wyprowadzenie mnie z błędu.Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? jakieś konkrety ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem. Mam nadzieje że nie zrozumieliście mnie źle. Pisałem (jak zwykle) o zjawisku bardzo ogólnym.Jest trochę ludzi, także na tym forum, którzy tak właśnie podchodzą do tradycji w kung-fu, i potrafią dotrzeć do ludzi, którzy faktycznie znają się na rzeczy.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu