Jak szybko poradzic sobie z nacigniecim scięgien?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety to najlepszy sposób na najszybsze zagojenie, ale to juz wiesz.
Sprawa jest dosyć poważna i dotyczy większości z nas. Mikrourazy nabyte podczas treningów nie zawsze mają czas sie wygoić. I potem bach i w pizdu i wylądował a Achilles poszedł sie jebać. Znacie pewnie osoby którym zerwało sie ścięgno achillesa. Ni z tego ni z owego, zrobił krok do tyłu i ścięgno się zerwało. Najczęściej są to nałożone mikrourazy nabyte podczas np. szarpanej rozgrzewki lub wykonywania szybkich ruchów gdy człowiek był niedogrzany lub miał nieporozciągane mięśnie (joga się kłania).
Tylko profilaktyka i właściwie długi czas na rekonwalescencję a wcześniej na odpoczynek dla organizmu, po treningu. Pamiętajcie o hiperkompensacji, występuje tylko z właściwym czasem odpoczynku/regeneracji.
Napisano Ponad rok temu
Przerwij treningi. Oszczędzaj to ścięgno bardzo. Smaruj Voltarenem 3 razy dziennie.Mam prosbe jakby ktos mogl mi poradzic jak szybko sobie poradzic z nacignieciem scięgien, wczesniej sie nad tym nie zastanwialem bo jakos szybko z tego wychodzilem ale teraz zaczyna mi to doskwierac bo mnie juz dlugo trzyma (pewnie i tak sadze ze niema peweni skuteczne sposobu tylko nastepnym razem lepiej sie rozgrzewac:]) no ale jak by ktos zanl owy sposob to niech pomorze . Z góry dzieki
Niektórzy przykładają liście białej kapusty. Ja wolę Voltaren. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
przyczyny rezygnacji z trenigów
- Ponad rok temu
-
MATA - obniżenie kosztów.
- Ponad rok temu
-
Sochaczew 19.02.2005
- Ponad rok temu
-
Czego nie "trawicie" w swoich mistrzach.......
- Ponad rok temu
-
Naturalne sposoby walki u homo sapiens :-)
- Ponad rok temu
-
Łączenie treningów
- Ponad rok temu
-
Pytanie co do treningu
- Ponad rok temu
-
CHUCK NORRIS ( ciekawostki)
- Ponad rok temu
-
Pijani na treningach