Segal i dziwne legendy na jego temat
Napisano Ponad rok temu
Wiem ze niektorzy sa uczuleni na punkcie Segala-ja tez nie przepadam za nim jako aktorem ale bardzo szanuje go jako czlowieka, ktory poswiecil sie sztukom walki. Interesuje sie tez bardzo aikido od dawna i choc go nie trenuje to lubie ogladac i czytac o tym. Znalazlem taka strone ostatnio:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i zaciekawily mnie te informacje bo juz kilka razy o tym slyszalem:
"Ciągle rozpierała go energia, nieustannie szukał możliwości sprawdzenia, tego czego nauczył się na salach treningowych. Często nocami włóczył się po niebezpiecznych rejonach i walczył z miejscowymi bandziorami. Ta intensywna "dzienno-nocna" praktyka szybko przyniosła efekty i osiągnął bardzo wysoki poziom praktycznych umiejętności.
Otworzył własną szkołę sztuk walki w Osace. Było to niewątpliwie zdarzenie bez precedensu. Istnienie dojo prowadzonego przez Amerykanina było solą w oku miejscowych ekspertów, więc ciągle był wyzywany na pojedynki. Często też różni ludzie atakowali go z zaskoczenia. Dzięki tym walkom dość szybko wyrobił sobie silną pozycję. Był pierwszym białym, u którego uczyli się Japończycy i do tego chętnie, bo jego skuteczność była sprawdzona. Znany był tam jako mistrz Take Shigemichi."
Co o tym myslicie?
Napisano Ponad rok temu
Co do dojo w japoni - poślubił córkę tamtejszego mistrza, a gdy ten zmarł szkołe odziedziczył po nim. pouczył trochę, a kiedy tylko dostał propozycję z hollywood zostawił kobiete i spierdolił za granicę...
ta jego "niepokonalność" to kolejna bajka na której zarabia - kiedyś na planie jakiegoś filmu(w którym ofkoz grał główna rolę - niepokonanego, wszystkoumiejącego, byłego komandosa...)zaczął się przechwalać, że nikt go nie udusi!!! zbieg okoliczności chciał, że na planie filmu był Gene Le Bell(trzeba przedstawiać?) - no i podjął się tego heroicznego wyzwania Obeszedł Stefka od tyłu, założył Mata Leo a temu puściły zwieracze i...posikał się ze strachu 8O Wielki Steven pojszczany - oddał bym wiele za ten widok
Ciekawe dlaczego o tym nie pisze na swych stronkach
Gdzieś na forum Aikido był filmik jak Steven sie zbłaźnił - bez zartów, publicznie!!! Oczywiście wszyscy bili brawo itd. ale zrobił z siebie idiotę!
Poszukam, jak znajde to zamieszczę...
zawsze mnie nurtowało dlaczego on w tych filmach robi 3 techniki na krzyż? Przeciez w Aikiido jest multum swietnych technik! dlaczego nigdy nie widac go na miedzynarodowych pokazach aikido - z innymi mistrzami(przeciez ma 7 dan)? I w koncu dlaczego inni mistrzowie pytani o Seagala odpowiadają" "no comments"?
Obpowiedz jest prosta 8)
A na koniec powiem, że byłem fanem Stefka, jego filmów, ale z wiekiem mi przeszło
Mimo tej "niechęci" do niego szanuje go za propagowanie sztuk walki na świecie - głównie Aikido
Peace :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
DO ARCHIWUM NIE ZAŚMIECAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Napisano Ponad rok temu
Gambit na moda ulicy - hehehe
Napisano Ponad rok temu
Zaraz by krzyczeli, że PiS już cenzuruje internet
Napisano Ponad rok temu
a jednak cały czas się udzielasz w tematach więc nie nażekaj.Gambit - przeciez teraz cała 'Ulica' to jeden wielki smietnik - nie zauwazyłeś?
Napisano Ponad rok temu
Kurwa rozjebał mnie
Zaraz by krzyczeli, że PiS już cenzuruje internet
Leżem i kwiczem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za górami za lasami za 7 morzami jest takie miejsce ... Batoniarz idź sie tam wstydzić !!
czego lub kogo??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
jako czlowiek to faktycznie barwna postac. i jak w przypadku kazdego "mistrza" kraza legendy o jego niesmiertelnosci lub wielkich porazkach.
lubie filmy z jego udzialem chociaz zawsze gra dokladnie ta sama postac bez cienia zmiany (moze poza ostatnimi filmami gdzie pokazal troche emocji a nawet pozwolil sobie na usmiech).
mysle ze dlatego iz nie za takie pokazy nie dostaje sie takich pieniedzy jak za filmy.dlaczego nigdy nie widac go na miedzynarodowych pokazach aikido - z innymi mistrzami(przeciez ma 7 dan)?"
Segal - aikido (7 dan), plus Kendo (nie znam stopni);ach ten steven on jest taki wspanialy , męski i niepokonany :Pwszystkie takie steveny i inne mu pewnie g.... warci (oprucz tego ze propaguja sztuki walki napewno dzieki nim poppularnosc wzrasta) ja uwazam ze ze wszystkich tych aktorzyn najlepszy jest Jean Claude Van Damme a wedlug was kto jeszce ??
Norris - brazowy pas w bjj, 8 dan tae kwon do, mistrz swiata karate w 68;
JCVD - mistrz swiata w karate w 78;
mysle ze to rozwiazuje kwestie tego ile warci sa jako zawodnicy.
Napisano Ponad rok temu
Ale trzeba pamiętać że i Segal, Norris, JCvD jak i Jet są ludźmi którzy naprawdę wiele swego czasu zrobili w materii sztuk walki zanim zaczęli grać w filmach.
Filmy to zdecydowanie nie cąła ich historia a swoje umiętności w nich prezentowane są wyrobione wieloma latami porządnego i uczciwego treningu.
Dałbym jeszcze wyróżnienie Jackiemu Chanowi za oryginalność - uwielbiam filmy z jego udziałem
Napisano Ponad rok temu
no ja tez bardzo lubie Jackiego!!Dałbym jeszcze wyróżnienie Jackiemu Chanowi za oryginalność - uwielbiam filmy z jego udziałem
Koles ma poczucie humoru - wyraża je w filmach, swietne sceny kaskaderskie(Le Parkur jak se patrzy!), choreografia, mega wypas!!!
I nie kreuje się na niezniszczalnego
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Śmieszne, dziwne sytuacje na ulicy...........
- Ponad rok temu
-
Nóż. Napewno nie masz szans?
- Ponad rok temu
-
Taekwondoka VS amator
- Ponad rok temu
-
"Dziś jest dobry dzień na śmierć"
- Ponad rok temu
-
Gdzie się uczyć obsługi batona
- Ponad rok temu
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
tak w temacie psów i he-manów
- Ponad rok temu
-
Czy był moment w waszym życiu kiedy coś pęka??
- Ponad rok temu
-
Sami zaczęli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu