...a odkąd nie ma Adama to jest śmietnikDział ULICA - Praktyczne zastosowanie technik w obronie własnej. Samoobrona. Bez zasad...
Segal i dziwne legendy na jego temat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ano szkoda...szkoda ze mu sie umarło
...wiecie, chciałbym go zobaczyć w MMA - czy to jego Jeet Kune Do to naprawde takie dobre, czy dobre tylko na dystans :roll:
Mam w klasie takiego typka, co mówi, że "Bruce Lee pozabijałby wszystkich w klatce". Trochę mnie to zaczęło bawić, bo on to serio mówił. Dobra, może był zajebiście szybki, ale sama szybkość to nie wszystko. Był mały, szczupły. Fedor jest duży i przytyrany. Widziałbym tragiczny pojedynek i zdrapywanie Bruce'a z maty. Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
No własnie gusiek mysle tak jak Ty, parter i anacondaA ja mysle, że Fedor by go jak trawke skosił
Napisano Ponad rok temu
Mam w klasie takiego typka, co mówi, że "Bruce Lee pozabijałby wszystkich w klatce". [/quote]
Typek widać samego Bruce'a nie czytał. B.Lee miał spotkania z graplingiem (judo i zapasy) i bardzo pozytywnie się wyrażał o tych technikach. A z punktu widzenia dzisiejszych zawodników K1 czy MMA to Bruce był chudą mizerotą.
Napisano Ponad rok temu
Proponuje poczytać książki Bruce to był człowiek o otwartym umyśle odrzucał nic nie warte techniki a adoptował skuteczne jego styl nie był stworzony do walki sportowej tylko typowo wygrać za wszelką cene.
Pewnie gdyby dalej żył ciczył by BJJ.
Co do jego warunków fizycznych był mały ale bił zajebiście mocno co wynikało z perfekcyjnej techniki Wprowadził gardę podobną do tej z boxu kładł ogromny nacisk na wykorzystanie całego ciała przy zadawaniu ciosów(maksymalny skręt bioder ipraca na nogach) oglądał walki boxerskie (szczegulnie Alliego)i z nich sie uczył.
Nie wiem jaki był dobry w walce ale wiedzę i metodykę treningu miał zajebista.Na jednych z pokazów sztuk walki pokazał karatece z czarnym pasem gdzie zada cios z odległości dwóch metrów i ten nie zdażył zablokować ani razu(nie wiem czy to prawda ale jest to opisane w ksiażce)
Napisano Ponad rok temu
Dobra, może był zajebiście szybki, ale sama szybkość to nie wszystko.
sory ale widocznie nic o nim nie wiesz on nie tylko byl szybki
Napisano Ponad rok temu
A tak wogle to ogladalem jakis program pt ''prawdy i legendy o wielkich mistrzach'' na discovery i tak o brucie bylo ze sie zacpal na smierc a media zrobily z tego tajemnicza smierc.
Napisano Ponad rok temu
Miał kilka dobrych filmów(oczywiście w ramach danego gatunku czyli ''mordobić'').
''Kickbokser''(jeśli mnie pamięć nie myli to w Polsce wówczas funkcjonował ten film pod tytułem ''Karate Tygrys 3'' ) , ''Uniwersalny żołnierz'', '' Strażnik czasu''.
Ostatnio wystąpił w filmie '' From Hell'' i choć to nie jest to pozycja ambitna(która w tym gatunku jest? ) to ogląda się przyjemnie.No i Jean Claude pokazauje parę rzeczy z bjj
A sami przyznacie,że to duży plus
Nikt tak ładnie nie kopał w filmach jak on.Ech te jego ''powietrzne kopnięcia'' :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kiedys cwiczylem aikido instruktorowie jakos nie szydzili ze Stevena S. a czesto mowili o nim z podziwem (w koncu 7 dan to nie byle co).
jako czlowiek to faktycznie barwna postac. i jak w przypadku kazdego "mistrza" kraza legendy o jego niesmiertelnosci lub wielkich porazkach.
lubie filmy z jego udzialem chociaz zawsze gra dokladnie ta sama postac bez cienia zmiany (moze poza ostatnimi filmami gdzie pokazal troche emocji a nawet pozwolil sobie na usmiech).mysle ze dlatego iz nie za takie pokazy nie dostaje sie takich pieniedzy jak za filmy.dlaczego nigdy nie widac go na miedzynarodowych pokazach aikido - z innymi mistrzami(przeciez ma 7 dan)?"
Segal - aikido (7 dan), plus Kendo (nie znam stopni);ach ten steven on jest taki wspanialy , męski i niepokonany :Pwszystkie takie steveny i inne mu pewnie g.... warci (oprucz tego ze propaguja sztuki walki napewno dzieki nim poppularnosc wzrasta) ja uwazam ze ze wszystkich tych aktorzyn najlepszy jest Jean Claude Van Damme a wedlug was kto jeszce ??
Norris - brazowy pas w bjj, 8 dan tae kwon do, mistrz swiata karate w 68;
JCVD - mistrz swiata w karate w 78;
mysle ze to rozwiazuje kwestie tego ile warci sa jako zawodnicy.
Chuck Norris owszem był mistrzem świata.
A jeśli chodzi o Van Damme'a to on sam twierdził o sobie że był mistrzem europy w shotokanie.
Tyle że Jon Bluming 10 dan, lider jednej z federacji karate stwierdził kiedyś w pewnym programie o SW że Van Damme nie wygrał nigdy żadnych poważnych zawodów.
I komu tu wierzyć?
Napisano Ponad rok temu
Druss, zapomniałeś o kultowym "Krwawym sporcie" i "The Quest"(czy jakoś tak :wink: )
A no fakt zapomniałem
''Krwawy sport'' to klasyka, ''The Quest'' to już raczej siódma woda po kisielu :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ano szkoda...
...wiecie, chciałbym go zobaczyć w MMA - czy to jego Jeet Kune Do to naprawde takie dobre, czy dobre tylko na dystans :roll: [/quote]
Mam w klasie takiego typka, co mówi, że "Bruce Lee pozabijałby wszystkich w klatce". Trochę mnie to zaczęło bawić, bo on to serio mówił. Dobra, może był zajebiście szybki, ale sama szybkość to nie wszystko. Był mały, szczupły. Fedor jest duży i przytyrany. Widziałbym tragiczny pojedynek i zdrapywanie Bruce'a z maty. Pozdrawiam![/quote]
a wez na przyklad takiego Saba on jest jest wielki i ma mocne ciosy no ale co z tego jest wolny szybko sie meczy i sadze ze taki mały chudy Bruce by z nim wygral bo tacy duzi musza zawsze w 'coś' uderzyc a Bruca by im trudno bylo trafic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bruce Lee niektóre ze swoich nieprzeciętnych umiejętności prezentował na pokazach.
Uderzenie z przekazaniem enegii gdzie przeciwnik odlatywał po uderzeniu pięścią z małej odległości. Na pewno było tego wiecej.
Niewiele się z tego zachowało do dzisiaj.
Jedyną metodą na niego wydaje się wejście w nogi.
Pewnie z jednej strony dopracowałby techniki obrony przed tym atakiem a z drugiej zająłby się parterem.
Próba technik bokserskich z nim zakończyłaby się tak jak spotkanie Zulu z Fedorem- różnica masy niesamowita i co z tego. Szybkość i celne trafienie a to była domena Bruca Lee.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a wiesz cholera ze nie pamietam? dzies to wyczytalem ale juz nie pamietam gdzie. dajcie mi troche czasu sproboje sobie przypomniec.Mradu nie wiem skąd wytrzasnąłeś taki kwiatek,ale z tego co ja wyczytałem w ksiązkach Bruce'a to on trenował codziennie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Śmieszne, dziwne sytuacje na ulicy...........
- Ponad rok temu
-
Nóż. Napewno nie masz szans?
- Ponad rok temu
-
Taekwondoka VS amator
- Ponad rok temu
-
"Dziś jest dobry dzień na śmierć"
- Ponad rok temu
-
Gdzie się uczyć obsługi batona
- Ponad rok temu
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
tak w temacie psów i he-manów
- Ponad rok temu
-
Czy był moment w waszym życiu kiedy coś pęka??
- Ponad rok temu
-
Sami zaczęli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu