SEIDO KARATE
Napisano Ponad rok temu
dokladne info [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zyczymy powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Seido to podobno styl klanu Nakamura i nikogo nie przyjmuja.
Jak to pan Czapla zrobil ze sie tam dostali ???
Napisano Ponad rok temu
a tak na poważnie no to chyba dobrze że kolejny styl jest w polszcze?
można wybierać i nikt nikomu nie zabraniaq przechodzić?
Napisano Ponad rok temu
wczesniej jednak trzeba byc na seminariach Shihana Czapli i obozie wakacyjnym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Warto przeczytac biografię Kaicho Nakamury. Mam nadzieję, ze polski oddział Seido wyda także ksiązki napiane przez Kaicho. :-)
Giro ja mam wrazenie ze to sa jednak pierwsze kontakty - Seido nigdy wczesniej nie było znane w Polsce, podobnie jak kilka innych styli/systemów , które powstały z Kyokushin.
Tito_Ortiz Seido w prostej linii wywodzi sie z Kyokushin, powstało '76 roku po tym jak Nakamura zdecydował sie odejśc z Kyokushin bedąc przedstawicielem IKOk w USA. Jest to dośćnowoczesny styl Karate przywązujący duzą wagę do filozofii, medytacji itd. Obejrzyj galerie na stronie glównej Seido. A tutaj jest dosć dobrze wyjaśnione czym jest Seido [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A tu jest ciekawy wywiad z Kaicho [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jesli bedzie mozliwos to postaram sie byc na seminarium z Panami Nakamura
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w najbliższym czasie będę w Polsce, a gdzieś w moich materiałach mam m.in. życiorys Czapli. Więc dopiero wtedy będę mógł Tobie odpowiedzieć.
Napisano Ponad rok temu
A Czapla ma już 7 dan gratuluje !
Ps.ma może ktoś życiorys tego shihan jeżeli jest shihan ? i czemu nie ma zdjęć jak trenuje na tym seminarium ?
Mam nadziej,że ta wartościowa sztuka walki będzie przekazana w sposób rzetelny i niebawem z seitedo bedzie seido znając życie i polaków.Pozdrawiam pana Bogdana i gratuluje mądrej decyzji
Napisano Ponad rok temu
Wyatarczy troszke poszukac
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To nie zmienia mojej opinie o tym panu i jego podejsciu biznesowym do karate. Jak pszczółka skacze z kwiatka na kwiatek i tylko zbieraKaratek sa zdjecia popatrz dobrze na stronce seitedo w dziale aktualnosci.
Wyatarczy troszke poszukac
pozdr
Zaps daj jego autobiografie w sztukach walki co ? ,a do tego wyniki sportowe i zdobyte dany ? z góry dzięki
Napisano Ponad rok temu
Chyba na Hawaiach w seitedo ,a gdzie zrobił i od kogo 3,2,1 kyu i 1,2,3,4,5 dan ?Zeby rozwiac spekulacje o stopniu pana Czapli w seido. Jest posiadaczem on 5 dana tak wynika z emaila ktorego otrzymalem .
poza kyokushinem od Drewniaka wcześniejsze stopnie
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś pisałem że goście z Seitedo są cwani i podtrzymuję to co napisałem.
To że musieli zmienić organizację to oczywiste . To że sięgnęli z najwyższej półki i że im się udało to właśnie świadczy że są cwani. Jak to dobrze rozegrają to zamieszają trochę na naszym ryneczku.
Sprawa jest interesująca . Mnie to samego interesuje
Do Karateki : jeżeli Nakamura przyznał panu Czapli 5 DAN to czym są Twoje pytanie ?
Niczym !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie do instruktorów
- Ponad rok temu
-
STAŻ z Okinawskim mistrzem - sensei K.Chinen (9 dan)
- Ponad rok temu
-
jakie kimono do kyokushinkai???
- Ponad rok temu
-
Propozycja, może założymy nowy dział KO BUDO
- Ponad rok temu
-
Siłownia a Karate
- Ponad rok temu
-
OPŁATY EGZAMINACYJNE!!!
- Ponad rok temu
-
Głowa trzymana prosto - przeżytek, czy nie?
- Ponad rok temu
-
Goju-ryu - wasze opinie
- Ponad rok temu
-
Prawidłowe zenkutsu
- Ponad rok temu
-
pujawa
- Ponad rok temu