Nóż. Napewno nie masz szans?
Napisano Ponad rok temu
Niby masz rację, ale wiesz Rutten to jakby "sława". Ja tam sie z filmikow za wiele nie ucze, ale czasem sie cos fajnego podpatrzy. Akurat ja, dzieki treningowi w ramach KFF wiem co jest bzdura w filmikach a co ma szanse powodzenia. Ale ja mam tę swiadomość, bo mi na kazdym treningu sparringpartnerzy dali wycisk i wiem ze chwila nieuwagi oznacza potencjalnie dziure w ciele. A jak leszczyk obejrzy sobie Ruttena na ringu a potem zobaczy filmik Self Defense by Rutten to moze niestety uwierzyc to co Bas pokazuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aby nie zakladac nowego tematu o nożu, spytam sie tutaj. Czy to prawda, ze wg polskiego prawa ostrze nie moze byc dluzsze niz dlon/4 palce u reki? Kogo nie spotkam to mi tak mowia, ale cos mi sie wierzyc nie chce...
Urban legend, było wielokrotnie wałkowane na forum. Możesz spokojnie zakładać się o sześciopak, że taki przepis nie istnieje. Gadki policjantów i strażników miejskich to nie prawo, niech Ci wskażą na akt prawny
Napisano Ponad rok temu
przepis nie istnieje, ale jak policjant podczas rozmowy z tobą zauwazy ze masz kose to lepiej z niego nie kpij i nie pokazuj mu, że jesteś psychopatą... bo oni na pewno zaczną drążyć temat
ps: wydaje mi się konieczne dodać, ze szanuje policje i ich prace. Z postu można by miec przeciwne odczucie.
Napisano Ponad rok temu
co do przejscia w miejscu niewyznaczonym a pakowaniu w lancuchy - musieli miec jakis dodatkowy powod - np mieli zgloszenie ze w danym rejonie byl napad no i gosc przypominal z rysopisu sprawce.. motyw z "Symetrii"? :wink:
Napisano Ponad rok temu
"Bezrobotny z zemsty zabił pięciu milicjantów
Mężczyzna uzbrojony w nóż wtargnął na posterunek milicji w Szanghaju i zabił pięciu milicjantów - poinformowało szanghajskie biuro bezpieczeństwa publicznego. Motywem zbrodni była najprawdopodobniej zemsta.
28-letni mężczyzna najpierw podłożył ogień przed wejściem na posterunek, a następnie wbiegł do środka i zaatakował funkcjonariuszy.
Pięciu milicjantów zmarło w szpitalu, czterech jest rannych. Poraniony został również strażnik. Napastnika zatrzymano.
Szanghajska policja poinformowała, że napastnikiem okazał się niejaki Yang, bezrobotny pochodzący z Pekinu. Chciał się zemścić na milicjantach, którzy w zeszłym roku prowadzili przeciwko niemu śledztwo w sprawie kradzieży rowerów.
(bart) "
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a gość wchodzi w ludzi z klamkami ryzykując życiem- ostry zawodnik :twisted:
dziwne że go żywcem wzieli, jeszcze w Chinach :roll:
Napisano Ponad rok temu
nie istnieje w Polsce zaden przepis regulujacy dlugosc nozy - wg naszego prawa kazdy noz jest legalny (no prawie kazdy.. np poza takimi ktore maja forme ukrytej broni - czyli np noz zamontowany w lasce - wiecej informacji w ustawie o broni i amunicji)
w ustawie raczej mniej - Ty przynajmniej podałeś jakiś przykład.
ustawa głosi:
" broń biała w postaci: - ostrzy ukrytych w przedmiotach niemających wyglądu broni"
p.s chciałem magisterke napisać na temat art. 4 ustawy o broni i amunicji, ale to raczej temat na doktorat ponieważ nikt z konkretnym nazwiskiem tego artykułu dokładnie nie wyjaśnił, a na mgr nie masz prawa tworzyć teorii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kurde szukałem długo ale gdzieś znalazłem zmiany w ustawie że wedle ustawy o broni i amunicji bronią białą nie jest nóż z ostrzem krótszy niż 7 cm.
Wedle ustawy to nóż w ogóle nie jest bronią, podobnie jak zerwikaptur pana Longinusa Podbipięty z Mysichkiszek :twisted:
Co Ty baba z magla jesteś? Gdzieś? Pokaż to gdzieś, albo nie pleć bzdur.
Napisano Ponad rok temu
gdzie tu taj jest to ! ale ja kiedyś znalazłem to w lepiej pokazanym formacie jak wał napisane to że nóż z ostrzem mniejszym niż 7 cm nie jest bronią białą
Napisano Ponad rok temu
http://orka.sejm.gov.pl/proc5.nsf/projekty/1756_p.htm
gdzie tu taj jest to !
Projekty nie są obowiązującym prawem
ale ja kiedyś znalazłem to w lepiej pokazanym formacie jak wał napisane to że nóż z ostrzem mniejszym niż 7 cm nie jest bronią białą
W tym linku jest w komentarzach do projektu
Dopóki znowu w Nowej Hucie nie zaciukają jakiegoś dzieciaka za zły szalik, ten projekt dalej będzie martwy, zdaje się, że pomysłodawczyni tym razem nie weszła do sejmu.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] była [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Taekwondoka VS amator
- Ponad rok temu
-
"Dziś jest dobry dzień na śmierć"
- Ponad rok temu
-
Gdzie się uczyć obsługi batona
- Ponad rok temu
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
tak w temacie psów i he-manów
- Ponad rok temu
-
Czy był moment w waszym życiu kiedy coś pęka??
- Ponad rok temu
-
Sami zaczęli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Styl szalonego mistrza
- Ponad rok temu
-
Nokautujący cios
- Ponad rok temu