rezygnacja z treningów
Napisano Ponad rok temu
Przeczytałem gdzieś, że osetek rezygnacji z treningów w ciągu okresu treningowego (wrzesień-czerwiec) wynosi 60-80%. Badania dotyczyły judo, taekwondo i chyba karate. Jak to wygląda u Was?
Napisano Ponad rok temu
Witam
Przeczytałem gdzieś, że osetek rezygnacji z treningów w ciągu okresu treningowego (wrzesień-czerwiec) wynosi 60-80%. Badania dotyczyły judo, taekwondo i chyba karate. Jak to wygląda u Was?
w sekcji, gdzie ćwiczę podobnie a nawet gorzej.
z tegoroczniaków została 1 osoba na jakieś 8 - 10 nowych, a do tego odeszło kilka osób, które ćwiczyły dłużej (studia, praca i takie tam...).
aby do września ;-) )
k.
Napisano Ponad rok temu
Jak wszędzie, ludzie przychodzą i odchodzą a życie toczy się dalej.Witam
Takich ze stażem powyżej 5 lat liczy sie na sztuki.
Napisano Ponad rok temu
Aikido uzaleznia. Kiedy z róznych przyczyn przerywa sie cwiczenie, mimo upływu lat myslli sie o macie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aikido uzaleznia..
Niby, ale ja sie jakoś wyleczyłem 8) po 9 latach teraz trenuje od czasu do czasu po troszku, choć kiedyś może wróce :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Co mają dziewczyny do pełnego kompletu? :roll:ligeia jezeli uwas jest sporo dziewczynto dlaetego macie pełen komplet. U mnie niestety była 1 dziewczyna
Dużo nas nie jest (raptem 8, teraz jedna doszła to 9 na dwadzieścia kilka osó, faceci są żonaci, więc na podryw ani nie przychodzą ani dla niego nie zostają, jeśli o to ci chodziło.
Napisano Ponad rok temu
Widze, ligeia, ze znasz sie na facetach, jak niektorzy, a wlasciwie wiekszosc facetow na kobietach...Co mają dziewczyny do pełnego kompletu? :roll:ligeia jezeli uwas jest sporo dziewczynto dlaetego macie pełen komplet. U mnie niestety była 1 dziewczyna
Dużo nas nie jest (raptem 8, teraz jedna doszła to 9 na dwadzieścia kilka osó, faceci są żonaci, więc na podryw ani nie przychodzą ani dla niego nie zostają, jeśli o to ci chodziło.
PS. W mojej macierzystej sekcji ze 100 osob na pierwszym treningu zostaly do dzis, po 12.5 roku, 2 osoby... Zostaje jedna/dwie na 100 okolo...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedyne co ma robić intruktor, to solidnie nauczać i dawać dobry przykład innym swoją postawą, rozwijać się i zapewniać rozwój tym, którym się chce.
Robienie czegokolwiek, by zatrzymać ludzi na siłę, by mieć ich więcej... :?
Napisano Ponad rok temu
Trochę się znam. :twisted: Piszę co widzę u siebie w dojo. I niczego takiego jak wyżej napisałam nie zauważyłam.Widze, ligeia, ze znasz sie na facetach, jak niektorzy, a wlasciwie wiekszosc facetow na kobietach...
poklon Nic dodać, nic ująć. Jak wszędzie zresztą. :wink:Zostaną i tak tylko ci którzy chcą. Ci którzy nie chcą niech odejdą.
Napisano Ponad rok temu
PS. W mojej macierzystej sekcji ze 100 osob na pierwszym treningu zostaly do dzis, po 12.5 roku, 2 osoby... Zostaje jedna/dwie na 100 okolo...
Mam podobne doświadczenia, na pierwszym treningu było ok. 100 osób, a drugie tyle stało wokół maty i przyglądało się. Po 11 latach z tej setki zostało dwóch na stałe, jeden dochodzący 1 raz na miesiąc i jeden który powrócił po pięciu latach. Czyli można powiedzieć, że ... 3 % się ostało. Nie jest to dużo
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek wytrwałość w aikido ma tu niewątpliwie duże znaczenie.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Sam zaczynałem w życi uprawiać parę różnyc sportów, niektóre mnie szybko znudziły i porzucałem je po paru miesiącach innymi zajmowałem się przez 2-3 lata i też odechciewało się trenować.
Osobiście niezgadzam się z tym że wytrwałość ma znaczenie na to czy ktoś pozostanie czy nie, w aikido nie ma zawodów, więc zmuszanie się do treningów nie da na koniec jakiś wymiernych efektów. Nie ma sensu się przymuszać, jak ci się podoba to ćwiczysz, jak nie to szukasz sobie czegoś innego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co ma wspolnego aikido z samoobrona?
- Ponad rok temu
-
a w sobote...
- Ponad rok temu
-
a gdzie relacja przemka z luksemburga???
- Ponad rok temu
-
Style aikido
- Ponad rok temu
-
Staż z Sensei Hiroshi Isoyama, 8 dan aikido - Poznań
- Ponad rok temu
-
Etienn Leman Sensei w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Aikido shihani a japońskie gestapo, yakuza i inne kwiatki