Nowe Gi
Napisano Ponad rok temu
Jest napisane, że free mail shipping obejmuje przesyłki powyżej 130 $ poza kimonami, a więc do ceny kimona (139) muszę dorzucić podstawową stawkę 9,95- tak jak w produktach poniżej 130 $ czy jak ? Zamawiał już ktoś w ten sposób ? Proszę o odp.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli w paczce jest kimono -> 10 baksów za wysyłkę bez względu na cenę kimona
Jeśli nie zamawiasz kimona i wartość przesyłki < 130$ -> 10 baksów za przesyłkę
Wczoraj przyszło mi gi korala, płaciłem 10 baksów za przesyłkę, szło prawie 3 tygodnie. Ale i tak jestem zadowolony:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To prawda, że piorąc w 30-40 stopniach, gi nie powinno się kurczyć (w przeciwieństwie do 100) ?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem Gi ATAMA to proszę o kontakt na PW.
Posiadam na stanie:
2 sztuki Gold Wave Blue rozmiar A3
1 sztukę Double Wave Blue rozmiar A3
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
chyba że celowo piszesz złota fala ale to sie jakoś tak kojarzy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na obecna chwilę pozostaly juz tylko 2 szt Gold Weave Niebieskie rozmiar A3
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozostala juz tylko 1 szt Gold Weave Niebieskie rozmiar A3.
Zainteresowanych prosze o kontakt na PW.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Druga rzecz, to ćwiczenie bjj w judodze do judo, jak sie w ćwiczy bjj w judodze do judo, czy jest gorzej, lepiej, bez roznicy itp.? Wiem ze judoga wiecej wazy i jest sztywniejsza i chyba nie przylega tak do ciala jak typowe gi do bjj.
Napisano Ponad rok temu
akurat moje judogi są mniej sztywne (miękkie kołnierze), nie wiem czy to typowe.Druga rzecz, to ćwiczenie bjj w judodze do judo, jak sie w ćwiczy bjj w judodze do judo, czy jest gorzej, lepiej, bez roznicy itp.? Wiem ze judoga wiecej wazy i jest sztywniejsza i chyba nie przylega tak do ciala jak typowe gi do bjj.
co do wagi też wątpię, czy to ogólna zasada (judogi, tak samo jak gi do bjj, występują w różnych wariantach - grubsze, cieńsze)
bluzy do judo zawsze są dłuższe. to ułatwia duszenie nimi (innym - ciebie, albo tobie innych). spodnie do judo są chyba obszerniejsze, przez co łatwiej je chwytać i kontrolować nogi np. przy przechodzeniu gardy.
do treningu są wg mnie całkiem spoko, zaletą jest dużo niższa cena i że nie ma nawalone tysiąca naszywek
Napisano Ponad rok temu
Ma to swoje zalety - sztywny kolnierz ciezej chwycic i cos z nim zrobic ( rzuty, duszenia ). Z drugiej strony trenowac w takiej zbroi w lecie nie jest za fajnie i spodnie do bjj sa chyba bardziej wytrzymale - na spodniach do judo postawilem krzyzyk, gdy porwaly mi sie 3 raz w przeciagu ok. 1,5 roku. Inna sprawa, ze tak jak juz pisalem - wtedy bylo to moje jedyne gi i dosc intensywnie je eksploatowalem.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
tu można się zastanawiać, czy to na pewno zaleta. na zawodach, ale na treningu?Ma to swoje zalety - sztywny kolnierz ciezej chwycic i cos z nim zrobic ( rzuty, duszenia ).
patrząc w ten sposób, to najlepiej byłoby trenować z rękawami ledwo do łokci (trudno takie chwycić), w spodniach obcisłych jak rajtuzy (jw.), i z kołnierzem "zaostrzonym" jak piła tylko czy wtedy nauczysz się bronić, skoro gi robi za to ciebie?
może lepiej mieć pod górkę
Napisano Ponad rok temu
Jesli juz mam jakas przewage - nawet w postaci sztywnego kolnierza - to ja wykorzystuje. Poza tym, jesli uwazasz, ze walczac z lepszym zawodnikiem ( a bez takich walk nie ma szans na postepy ) poradzisz sobie tylko dzieki takim pierdolom, to ja nie mam zamiaru sie klocic Zreszta gdy trafiasz na goscia, ktory nie bardzo przejmujac sie ta sztywnoscia zaczyna Cie dusic, przestajesz tak bardzo lubic swoj kolnierz
Napisano Ponad rok temu
oczywiście. a co; nigdy nie słyszałeś o np. podciąganiu się, robieniu pompek czy innych ćwiczeń z obciążeniem są do tego specjalne kamizelki.Odpowiadajac w Twoim stylu - mozna tez przywiazac sobie worki z piaskiem do konczyn zeby wyrabiac sile i szybkosc. Tez bedzie pod gorke
w klubie też np. raz sparowaliśmy w rękawicach bokserskich (bez ciosów czyste BJJ; chodziło o to jak sobie poradzisz, kiedy nie możesz chwytać)
no to tym bardziej nie wiadomo, na czym ma polegać zaleta posiadania sztywnego kołnierzaPoza tym, jesli uwazasz, ze walczac z lepszym zawodnikiem ( a bez takich walk nie ma szans na postepy ) poradzisz sobie tylko dzieki takim pierdolom, to ja nie mam zamiaru sie klocic Zreszta gdy trafiasz na goscia, ktory nie bardzo przejmujac sie ta sztywnoscia zaczyna Cie dusic, przestajesz tak bardzo lubic swoj kolnierz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[Jelenia Góra] BJJ, vale tudo ?
- Ponad rok temu
-
Pierwszy Czarny Pas BJJ w Polsce?
- Ponad rok temu
-
ABU DHABI KIEDY ????????????????????????????????
- Ponad rok temu
-
kategorie wagowe w bjj
- Ponad rok temu
-
chuck norris cwiczy bjj ;>
- Ponad rok temu
-
Otwarty Turniej Submission Wrestling 2006 - 2006.10.28
- Ponad rok temu
-
Jacare highlight?