Siłownia a Karate
Napisano Ponad rok temu
P.S. ja sam nie jestem zwolennikiem silowni to co potrzebuje do treningu moge sobie robic w domu ale jak ktos cwiczy to OK ale z rozwaga! POZDRO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystko to w jednej sesji? 8O... robie na kazda partie 4 cwiczenia po 4 serie po 14 powtorzen i jest git, ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak mi się zdawało właśnie cóś, że w przeciwnym wypadku jeden trening trawałby ładnych kilka godzin. :wink:
Napisano Ponad rok temu
mam 16 lat i cwiczylem na silowni ponad rok , skonczylem niedawno przezucajac sie na karate mam za soba dopiero dwa treningi, lecz co sie tyczy silowni to nabralem sporo sily i masy, lecz nie zyskalem nic na sybkosci ani sparwnosci przez co mam spore problemy z kondycją.cwiczenia na silowni buduja ci mase miesniowa, wiec musisz liczyc sie z tym ze twoja waga moze wzrosnac gdyz miesien wazy dwa razy tyle co tluszcz a poczatkowe przrosty sa bardzo spore.Przy ciwczeniach silowych twoja szybkosc moze delikatnie zmalec gdyz miesnie beda sie po dluzszym zcasie cwiczen kurczyc wolniej lezc z wieksza silą.Morzesz tego uniknac cwiczac malymi ciezarami robiac wiele powtorzeń(12-20) wtedy meisnie beda malo rosnac w sile lecz beda sie wzmacniac wytrzymalosciowo.
Napisano Ponad rok temu
Jednak jak juz jesteśmy przy siłce to ja mam pewne pytanie. Jak najlepiej ćwiczyć siłę dynamiczną i ogólnie szybkość?
Moj zestaw na te ćiwczonka wygląda tak:
wąskie pomki
drązek
brzuszki
i skakanka
Czy moglibyście coś szczegołnie polecić na ogolną szybkość?
PS Ktoś tu wspomniał o uderzaniu z hantelkami. Według mnie znacznie lepsza jest guma.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
OPŁATY EGZAMINACYJNE!!!
- Ponad rok temu
-
Głowa trzymana prosto - przeżytek, czy nie?
- Ponad rok temu
-
Goju-ryu - wasze opinie
- Ponad rok temu
-
Prawidłowe zenkutsu
- Ponad rok temu
-
pujawa
- Ponad rok temu
-
OI-ZUKI W TYŁ