Stażowanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Głównym zadaniem stazu jest nauka a nie zarobek . Dobrze , jeśli po stażu nie zamyka się dojo i jedzie na "saksy" aby spłacić długi . Na stażach odbywających się u mnie nie ma podziałów organizacyjnych . Członkowie mojej sekcji płacą mniej , gdyż pracują na to aby staż się udał .
sadze, ze masz racje. tutaj staz kosztuje 50-70ojrho i przyjezdza na niego o wiele mniej osob niz w Polsce (wezmy staze tissiera). shihan dostaje z 1000ojrho do lapy+hotel i koszty przelotu. dojo wychodzi na zero. czasem jest niewielka nadwyzka lub strata. w stazu nie chodzi jednak o kase. w organizacji stazu pracuja ludzie z dojo- za darmo. w stazach chodzi o poglebianie przekazu i integracje srodowiska. wiem, ze na wielu stazach tutaj ludzie z Polski mieli preferencyjne ceny lub po prostu wjazd za free.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U nas nasi zaawansowani płacą najwięcej , wszyscy inni mniej.
Gdzie tu sprawiedliwość?
Pancer (powoli już organizujący kwietniowe seminarium :wink: )
Napisano Ponad rok temu
no... chyba że nauczyciele są zobowiązani przez specjalny, tajemniczy cennik :wink:
Tatsu (rozmyślająca czy da się skleić paznokieć na kropelkę)
Napisano Ponad rok temu
Masz klapsa
Napisano Ponad rok temu
nie moja wina że komercyjna strona naszej szkoły... hmm... praktycznie nie istnieje
zachęćcie nowych ludzi to może dopłacać nie będzie trzeba :twisted:
ja tam na staże jeżdżę i swoją cegiełkę dorzucam 8) więc na klapsa odpowiadam fochem
idę na trening to może jeszcze dostanę rozgrzeszenie
Napisano Ponad rok temu
niby jak... tam byy podane tylko ceny...a ilosc godzin jest pewnie taka sama - czyli paradoksalnie drudzy organizatorzy sprawiedliwie i równo łoja wszystkich 2 razy drożej hahahaahahaahahhahahahahahahaha
hmmm.. nie wiem czy zauwazyles ze o jeden dzien jest wiecej (o 50%)..wiec pewnie ilosc godzin nieco wieksza....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PSA [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
PFA [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niby jak... tam byy podane tylko ceny...a ilosc godzin jest pewnie taka sama - czyli paradoksalnie drudzy organizatorzy sprawiedliwie i równo łoja wszystkich 2 razy drożej hahahaahahaahahhahahahahahahaha
hmmm.. nie wiem czy zauwazyles ze o jeden dzien jest wiecej (o 50%)..wiec pewnie ilosc godzin nieco wieksza....
Ale byl tez zapodany termin.. (nawet wtedy jak jeszcze nie byly znane ceny i miejsce...)
wiec dodajac na paluszkach 29.04 + 30.04 + 1.05 = 3 dni...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mitsugi Saotome Sensei
- Ponad rok temu
-
Kapitalny filmik G.Shiody
- Ponad rok temu
-
Aikitaiso
- Ponad rok temu
-
30-lecie aikido w Polsce w wersji PSA
- Ponad rok temu
-
Męczyć uke do końca
- Ponad rok temu
-
Taki sobie filmik SW instruktażowo-rozrywkowy... :)
- Ponad rok temu
-
[PAA] Staż Aikido z Patrick Matoian sensei 6 Dan Aikido
- Ponad rok temu
-
29.01.2006 - 3.02.2006 jade do Europy!
- Ponad rok temu
-
Japoński mistrz aikido w Przemyślu
- Ponad rok temu
-
Aikido, SW, Budo