MR WOPR
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam i licze na odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
1500 to zalezy w jaki miesiac plyniesz. z tego co sie orientuje egzamin bedziesz mial kolo wakacji dopiero jak cos, bo to musi byc na wodach otwartych.
Napisano Ponad rok temu
ja tez jestem ratownikiem. te 1500m nie jest az takie trudne. Jak męczy cie kraul to płyniesz żabą i na plecach też style ratownicze . mój kurs był bardzo ciężki. mowie o fizycznych aspektach, bo teoria była w miare. ale jest podczas kursu wiele atrakcji typu skoki desantowe z motorówki ogólnie jest fajnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehe z zazdroscia patrze na kursy letnie na wodach otwartych:) ciezko zebym na basenie skakal z plynacej motorowki
Tak jak pisal Niedziel, egzamin musi byc na wodach otwartych a czescia egzaminu jest "test na odwage" czyli skok z motorowki lub z ilus tam metrow. 1500 leci bez problemu, mi przeszkadzaly troche spore fale, ale nic nadzwyczajnego, ciekawy kurs RKO, zabawa sprzetem, plywanie lodka (podplyniecie do tonacego, okrazenia boji, piorkowanie takie tam rozne), uwolnienia z chwytow i ogolnie techniki ratownicze i inne takie. Jak umiesz plywac to zaliczysz
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie do końca tak jest. Chodzi o to, że jako młody musisz pracować pod nadzorem ratownika starszego stopniem od Ciebie. Czyli automatycznie praca na małch basenach odpada, bo nikt nie zatrudni do tego 2 ratowników. Ja osobiście pracuje na etacie ratownika młodszego już 2 lata i nie mam problemu z kasą. Po prostu w w miescu, gdzei pracuje jet około 12-13 ratowników na zmianie. Poza tym jak mówiłem mam wodnego już :-)a jak to jest z praca majac MR? bo z jednej strony slyszalem ze nie mozesz pracowac za kase bo i tak nikt nie zatrudnia MR, z drugiej co innego - ze mozna byc zatrudnionym i normalna kase dostawac
Generalnie: praca jest głownie w wakacje na kompieliskach itd. W parkach wodnych, kompleksach basenowych. Na basenach dla młodych raczej nie,
PS. Dodam, że nie przepracowałem społecznie ani jednej godziny
Napisano Ponad rok temu
Jako mlodszy ratownik pracowalem za kase.
Napisano Ponad rok temu
A manekin nam się zsunął na 6-7 m chyba i po 6 nurkowaniu z rzędu po niego trzeba było w abc po niego schodzić Dlatego zawsze płynąłem po niego pierwszy, bo się zsówał po każdem kolejnym wyłowieniu i opuszczeniu.
Napisano Ponad rok temu
Fajna sprawa, tylko 25mpod woda robi mi problemy : \ chybamam złe podejscie psychiczne
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie mogę kupić w Warszawie piłkę lekarską 3-4kg
- Ponad rok temu
-
CLA
- Ponad rok temu
-
Trening na siłe
- Ponad rok temu