Paweł Nastula vs A. Emalianenko - moim okiem
Napisano Ponad rok temu
Tak sobie myślę ale może w następnej walce dostanie Mirko Cro Copa...
Pierwszy nie może wejść na szczyt a drugi z niego spada...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiadomym jest iż jeżeli dalej będzie trenował na naszym podwórku to na takim poziomie będzie walczył...
Tak sobie myślę ale może w następnej walce dostanie Mirko Cro Copa...
Pierwszy nie może wejść na szczyt a drugi z niego spada...
Coś mnie też Crocopem pachnie następna walka Pawła Nastuli
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do emerytury Mirka to tylko plotki z sherdoga.Wczoraj sie ukazal wywiad z czlowiekeim z jego naroznika i pwoiedzial ze Miras nie konczy kariery.Ze musi odpoczac,bo walczyl w ostatnich 3 latach najwiecej sposrod czlowych HW.Mysle ze jsli odpocznie ze 4-5miechow to na GP wroci dorbze przygotowany.
Poza tym przeczytajkcie sobie wypowiedz Sakakibary o tym ze Miras mial kontuzje itp,ja w niego wierze,on jeszcze sie podniesie,choc za nim nie przepadam i wrecz go nie lubie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
1. POLSKA!! (to akurat na samym poczatku walki więc pewnie chcieli go zagrzać do walki)
2. "Napieraj! Lewą ręką".
3. "A teraz w ryj go" (zawodnicy stali dość daleko od siebie.musiałby chyba doskoczyć :wink: )
4. "Dawaj dawaj Paweł" (leżał pod Aleksandrem-żadnej instrukcji jak go zrzucić nic )
5. "Dawaj dawaj go" (ciągle leżał pod Aleksem na dodatek otrzymując serie ciosów w głowę)
6 "I udeż udeż" (miał w końcu Olka w gardzie ale był częściowo przekręcony na prawy bok)
7 tutaj pojawiło się też kilka razy "udeż"ale nei wniosło nic specialnego do walki
8 "Dawaj (sania?)" przynajmniej tak zrozumiałem po czasie kiedy zawodnicy wstali i walczyli w stojce
9 "ZA plecy,za plecy go" (akurat z tym sie zgadzam to była niegłupia podpowiedź)
10 "Podnieś ,podnieś" (ciekawe kogo bo Paweł byl w takiej sytuacji ,że raczej nie miał na to mozliwosci kiedy Olek odpychał jego głowę podczas bycia w "klinczu")
11 podczas zakladania dzwigni łokciowej niestety nic nie zrozumiałem poza "pójdzie,pójdzie"
12 "młotek ,młotek -taak"
13 "dobijaj ,tak dobijaj.teraz teraz . jak psa." (Nastek stał a Olek nie )
14 i z nowu uslyszałem to "SAnia" ale nie wiem co to znaczy
15 "seria ciosów,potęg"
16 "teraz teraz teraz. seria potęg.Nie ma sily"
17 "Nastek teraz"
18 "na brzuch Paweł" ( Polak byl chyba zbyt zmeczony ,gdyż moim zdaniem pogorszyło to jeszcze sytyacje ale ruska zrzucił)
19 "cios Paweł,młotki mlotki."
20 "Paweł mało ciosów jest.Więcej siły"
21 "próbuj próbuj próbuj"(wtedy Olek zakładał kimurę)
22 "popróbuj popróbuj ,przyj"( :? )
23 "Paweł na brzuch go tam"
24 a tu gwóźdź programu .Paweł leży na brzuchu ,za jego plecami Aleksander i co wola coach? - " Paweł zadaj jakiś cios ręką"
Koniec walki
Na pewno łatwo jest mi mówić niż samemu wygrać tamtą walkę ale nie podobaly mi sie instrukcje trenera Pawła.One mogłyby być ok ale w walce bokserskiej (chociaz nie do końca bo "udeż" niewiele by każdemu mówiło). Zauważyłem ,że mój rodak niestety za szybko się męczy w porównaniu do gwiazd Pride.
Mimo wsyztko jednak wyrazam wielki szacunek dla Pawła za stoczenie tej walki na tak prestizowej gali jaka jest Pride. RESPECT
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No cóż będziemy śledzić jaki algorym przygotowań przyjmie Paweł. Jak nie ściągnie trenera z zagranicy (skoro nie chce siedzieć za garnicą) a potem nie utrwali tej wiedzy walcząc z jakimiś dobrymi zawodnikami to nawet nie ma co obstawiać kolejnej walki.
Wracając do kondycji- gdyby ważył 95kg to byłaby szansa na wytrzymałość kondycyjną. Być może Paweł potrzebuje jeszcze trochę czasu aby ze swoją nową wagą dojść do "sprawności na prida".
Mark Hunt to byłoby za dużo jak dla Pawła. Widzieliście co robił z Vanderlei Silvą w swojej debiutanckiej walce w Pride? Paweł jest może i cięższy od Silvy ale nie miałby nic więcej do zaproponoawnia w walce z nim. Stójka bez szans. Parter z takim słoniem? też bez szans.
Z Mirkiem może w parterze ale musiałby zatrudnić kogoś pokroju Maricia...
Napisano Ponad rok temu
Swoja pierwsza(w dodatku przegrana-> balacha :wink: ) walke w Pride Hunt stoczyl z Yoshida :wink:Mark Hunt to byłoby za dużo jak dla Pawła. Widzieliście co robił z Vanderlei Silvą w swojej debiutanckiej walce w Pride?
Tuatj sa jego statsy...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi sie ze nie było tam nikogo obytego w parterze
A osoba podpowiadajaca potrafi duzo zauwazyc i sa to cenne informacje nie zawsze samemu w ferworze walki mozna zauwarzyc
tak se gdybam, ze gdyby był ktoś doświadczony w kulaniu w narozniku, to Pawła statystyka by wyglądała inaczej ; )
No i szkoda ze nie wystartuje w zawodach "nizszej" rangi na zasadach pridowskich obił by sie z tym.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kondo miał dosiad, Nakamura zwiewał prawie identycznie jak Nastek "na brzuch" Kondo go dopadł jak tak samo jak Aleks za plecy tylko ze prawa reke miał zablokowana wiec "dusił/skrecał" tylko lewą.
W sumie 3 osoby na tej gali zaprezentowały tą technike 'na brzuch'
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy moge prosic moderatora o usuniecie 2 nad programowych postów i tego ? ; )
Napisano Ponad rok temu
Boksowac niech uczy Pawła Kosedowski, kopać może uczyć się od Jurasa, ale potrzebny jest także ktoś kto poskłada to wszystko do kupy - a Mirek ma w tej dziedzinie doświadczenie i w chwili obecnej nie ma nikogo na miejscu kto mógłby lepiej pomóc.
Ponadto Mirek byłby idealnym sparringpartnerem dla Nastka - ta sama waga, dobre bjj i stójka,przeciwko sile i obaleniom Pawła.
Ale jak powtarzam jest to moja prywatna opinia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kosedowski i Jocz ?Wogóle kto był w narozniku Nastka?
Napisano Ponad rok temu
Czy ten basta jest z Rabki:?najlepszym ternerem byłby moim zdaniem Marcin Dudek i basta
Napisano Ponad rok temu
Ciekawi mnie Twoja opinia, dlaczego ZNOWU P.Nastula się wypompował.
Owszem, tym razem sił starczyło na 2 razy dłużej niż z Minotauro, ale ciągle nie jest w stanie dowalczyć nawet do końca pierwszej rudny (w mojej opinii przegrał przede wszystkim z powodu braku kondycji).
Czemu wg Ciebie tak szybko siadł?
Bez żartów proszę, bez żartów.Ponadto Mirek byłby idealnym sparringpartnerem dla Nastka - ta sama waga, dobre bjj i stójka,przeciwko sile i obaleniom Pawła.
M.Okniński jako sparingpartner to nie ta liga, nie ta siła, nie ten organizm, nie to zdrowie.
Abstrakcja.
Dla mnie jedyną szansą na znaczące poprawienie umijętności Nastuli jako zawodnika MMA jest wyjazd do dobrej drużyny za granicą.
Ale.... ten temat omówiliśmy już dokładnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 Dynamite 2005-video
- Ponad rok temu
-
Pride Shockwave 2005-video
- Ponad rok temu
-
Paweł Nastula dzisiaj wraca z Japonii
- Ponad rok temu
-
SPOILER - Bennett vs Kaneko
- Ponad rok temu
-
PRIDE ITADAKI- komentarze (SPOILERY)
- Ponad rok temu
-
Uwaga na 2 stronie ktoś podał wyniki w tytule topicu!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Walka Pawla - komentarze (spoiler delikatny)
- Ponad rok temu
-
linki do walk
- Ponad rok temu
-
Uwaga! Na Onecie jest wynik walki Nastuli!!!
- Ponad rok temu
-
NIE CHCEMY WYNIKOW!!
- Ponad rok temu