zielony pyta o odżywki :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak powaznie to troche ogranicz treningi i zacznij duzo wiecej jesc, tylko zebys nie popadl z skrajnosci w skrajnosc :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedź: gainer - odrzywka białkowo węglowodanowa, albo kreatyna.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
to nic syntetycznego, tylko białko pomieszane z weglami. na biologii w LO było o tym.
Napisano Ponad rok temu
Koledzy: on nie pytał o rade co ma robić i jak ćwiczyć. Pytał jaką odrzywke kupić, aby przy danym trybie treningowym i danej diecie nabrać wagi.
Odpowiedź: gainer - odrzywka białkowo węglowodanowa, albo kreatyna.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
to nic syntetycznego, tylko białko pomieszane z weglami. na biologii w LO było o tym.
nie rozsmieszaj mnie
Napisano Ponad rok temu
Ale o co konkretnie ci chodzi? Pierwsztwoj post to spam, drugi też.Koledzy: on ( ... ) tym.[/b]
nie rozsmieszaj mnie
Albo masz cos do powiedzenia, albo nie piszesz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
( Przypominam, ze bylo pytanie jaka odrzywke brac )
heh, i znowu nie masz racji, bo nie wiesz co to jest syntetyk i co to jest spam. pomysl i sprawdz jakiego rodzaju tresci wyglaszasz, bo ludzi w blad wprowadzasz
nie rozsmieszaj mnie
po co sie faszerowac syntetykami?? jedz duzo i zdrowo :twisted:
Po prostu jak masz ch..ja do powiedzenie to nie pisz. Widze, ze jestes nowy, pewnie 15 latek, ale normy pewne obowiazuja.
Poza tym tego pier..enia z syntetykami to nie mozna sluchać.
Miales biologie w LO ? Jak wyprodukować syntetyczne białko?
Napisano Ponad rok temu
spamem zas okresla sie tresci wyrazane bez jakiejkolwiek wiedzy na temat odbiorcy (w tym wypadku Torka) i jego zgody czerpiac z tego zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.
nie bede takze odpowiadal na twojego zaczepki, bo wiek i liczba postow nie musi swiadczyc o wypowiedziach osob korzystajacych z forum. doskonale to potwierdziles
Napisano Ponad rok temu
1. spamem określa sie też posty nic nie wnoszące do dyskusji oraz nie na temat.nadal mam biologie w LO, nawet na poziomie rozszerzonym i musze cie zmartwic, bo mianem "syntetykow" okresla sie substancje powstale w wyniku sztucznych przemian nie mających miejsca w naturze. patrzac na sklady pierwszych lepszych gainer'ów z twojego googlowskiego linka wlasnie to mnie rozsmieszylo.
2. bardzo się cieszę z Twojej biologii w LO. Teraz podaj mi sposób:
a) w jaki te "syntetyki" szkodzą zdrowiu.
w skutek jakich sztucznych przemian zostały stowrzone.
c) jakie konkretnie substancjie wzbudziły w tobie szczegolny strach. bo jesli chodzi o jakies srodki konserwujace itd to sa dzis we wszystkim.
Podaj konkrety jaki to gajner, albo bialko jest nie zdrowe i w jaki sposob ujemnie wplywa na organizm sportowca.
Napisano Ponad rok temu
2. czy ja kiedykolwiek powiedzialem, ze gainer ujemnie wplywa na organizm czlowieka? ze cokolwiek wzbudzilo we mnie strach? zasugerowalem tylko, zeby Torek zrezygnowal z odzywek. tego tez nie zauwazyles?
Napisano Ponad rok temu
wracając do tematu: moze lepiej żebyś ustawił sobie odpowiednią dietę zanim zaczniesz brać odżywki? Może treningi na siłce na masę coś ci pomogą? A odzywki: gainer, kreatyna, albo jakieś serwatki etc (dużo o tym a 4um było, poszukaj)
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie o to chodzi. Ktoś przychodzi na forum i prosi, zeby pomoc mu wybrac jakas odzywke.zasugerowalem tylko, zeby Torek zrezygnowal z odzywek. tego tez nie zauwazyles?
Czesto sa pytania jak przytyc itd. Teraz bylo konkretnie co ma jeść, o to cały czas mi chodzi.
Zreszta nieważne.
Treningi na silce na mase sa dobre jak dostarcza sie organizmowi dosc kalorii, czyli jesli podaz jest wieksza niz zapotrzebowanie to dochodzi do zwiekszenia zasy ciala. Po to własnie je sie gajnera, bo to praktycznie same kalorie. Taki dodatkowy posilek tak dobrany, żeby optymalnie po tym przytyc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jedz na śniadanie 10 białek z jajka, 50 g płatków owsianych z mlekiem itd...
ale skoro jeden shake to załatwia to po co ? :?
Żadne jedzenie nie przyspieszy regeneracji tak jak kretka, ani nie zadziala jak antykatabolik jak np HMB.
Po to są te suplementy, żeby wspomogać sportowców. To odatek do treningów i diety.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
możesz też kupić sobie białko (najlepiej sewatkowe) i takie wypijać jako shake z mlekiem. ale będziesz musieł sprawić sobie jakieś węglowodanki-nawet pospolite banany
pozdro i owocnych cykli :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
HMB
- Ponad rok temu
-
trening
- Ponad rok temu
-
MEIZITANC - nowa moda?
- Ponad rok temu
-
Trening indywidualny; odzywianie - prosze o porady
- Ponad rok temu
-
Sina kichawa a po jutrze sylwester :[
- Ponad rok temu
-
Białko
- Ponad rok temu
-
jak to sie nazywa, do czego służy, z czym to sie je...
- Ponad rok temu
-
kilka slow o treningu
- Ponad rok temu
-
jakie odżywki na poczatek??
- Ponad rok temu
-
Bol nadgarstka
- Ponad rok temu