bole w pachwinie
Napisano Ponad rok temu
na kilku treningach temu, w trakcie cwiczen kopniec zaczela mnie bolec pachwina. nie jest to bol ciagly. pachwina daje znac o sobie dopiero jak rusze bardziej znaczaco noga, lub podniose kolano do gory. po kilku dniach bol troche slabnie, jednak podczas treningu i na drugi dzien jest silniejszy.
wiecie moze czym jest to spowodowane i jak temu zapobiedz??
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
witam!
na kilku treningach temu, w trakcie cwiczen kopniec zaczela mnie bolec pachwina. nie jest to bol ciagly. pachwina daje znac o sobie dopiero jak rusze bardziej znaczaco noga, lub podniose kolano do gory. po kilku dniach bol troche slabnie, jednak podczas treningu i na drugi dzien jest silniejszy.
pozdrawiam
czasami mnie sie to zdarza, jak bez rozgrzewki machne noga gwaltownie, najlepiej jak odpoczniesz z naciaganiem przez 2 tygodnie, w tym czasie tylko biegaj, ale nie machaj nogami
Napisano Ponad rok temu
nie robilem nic konkretnego, az po pewnym czasie przestalo, wiec moze tak samo bedzie u ciebie. a bola cie obydwie czy jak?
ja bym poprobowal porozbijac troche biodra. rozciagnij sie i poloz biodra na ziemi podpierając się rekoma. wtedy dociskaj oba biodra do ziemi, a nastepnie na zmiane. mysle ze powinno pomoc. mam nadzieje ze w miare jasno to napisalem
no a przed treningami dobrze rozgrzewaj biodra - kręć nimi, podnos kolano do brody i na boki, wymachy itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Dłuższa przerwa w trenowaniu kopnięć i w rozciąganiu.witam!
pozdrawiam
2. Smarowanie maścią lub żelem o działaniu gojącym i przeciwzapalnym.
Powinno pomóc.
Potem stopniowy i bardzo powolny powrót do trenowania kopnięć.
Jak to nie pomoże i ból powróci, to powtórzenie powyższego (1. i 2.) w dłuższym okresie +
3. Jakieś doustne środki przeciwzapalne.
A na przyszłość pożądnie się zawsze rozgrzać, zwłaszcza stawy biodrowe.
No i nie olewaj sobie tego lepiej teraz, bo Ci będzie nawracać do końca życia, tak jak mi...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tradycyjne a shotokan
- Ponad rok temu
-
Egzamin za tydzień pomóżcie.
- Ponad rok temu
-
Kyokushin highlight Ryu Narushima
- Ponad rok temu