Szelki operacyjne do noża...
Napisano Ponad rok temu
Jestem nawrócony na folderki ale niedługo u mnie zagości ciekawy stały
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wygląda zdejmowanie miary z ludzia? Każą się pomierzyć w odpowiedni sposób, czy trzeba się stawić u nich na miejscu?
Napisano Ponad rok temu
Za pochwę do noża fiksed o długości klingi 10cm. zapłaciłem coś koło 70pln. A pochwa pochwie nie równa. To co oni robią, to wyrób naprawdę wysokiej jakości. Rozkręcać można do czyszczenia, między warstwami kydexu jest pasek skóry, co pozwala na regulację docisku bez użycia palnika. W komplecie płetwa do noszenia przy spodniach bez paska ( płetwa ma również wycięcia pod pasek. Płetwę można zdjąć i nosić samą pochwę jako nek. Płetwa obraca się o 360 sropni więc nóż jeździ w takiej pozycji jak lubisz i można w tej pozycji zablokować śrubami.
Na fotce mój nożyk (mojej roboty) w tej pochewce.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zajęło mi to 2 godziny, użyłem do produkcji igły nitki oraz taśmy kupionej w sklepie turystycznym, noszę na nich MadDoga, są bardzo dobrze dopasowane do mojej figury i wygodne...
A Taki CQB to pikuś, bo lżejszy, trzeba tylko bykombinować pętle do paska i doczepić ją do pochwy, może być pętla dodawana do tego noża jko IWB
Pozdrawiam
Mithr
Napisano Ponad rok temu
ale PKI ma kabure idealną do montażu szelek
Napisano Ponad rok temu
Becker w kydexie, na pasku, rączką do dołu, zamocowany paracordem, Monochrom w kieszeni na klipsie, Vicek spartan w plecaku, czasami Kabar impact spearpoint w kieszeni kurtki, pionowo. ( ten wewnętrznej, tylko, że zewnętrznej)
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję niebawem nosić Buck'a Stridera Mini Tanto, powinien zmieścić się w prawej, przedniej kieszeni spodni....
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
pozdr
Napisano Ponad rok temu
teraz to ma sens....a całość wygląda bardzo ciekawie.... dzięki..Mój link nie wywołał żadnego odzewu, więc pozwalam sobie dodać, że robią te szelki razem z kaburą, na konkretny nóż i konkretną osobę. Jakość na najwyższym poziomie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Też mam necka noszonego na pasku(tip up po prawej stronie) - ale z przodu więc widzę co z nim robię, ale jak operawoć nim za plecami?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Akurat medallion ma taką sprytną, rozciętą mocno od strony fałszywego ostrza pochewkę, że nie mam z tym problemu, nożyk praktycznie sam wskakuje do kydexu....poz tym jestem praworęczny i niezbyt "rozwinięty" w pasie więc wszystko jest OK Faktycznie, przy wkładaniu wykorzystuje trochę metodę "po palcu" 8) (mam nadzieję, że moja kobieta tego nie czyta)....zagajnik -> a jak wkładasz go(Medaliona) spowrotem do pochwy?
Też mam necka noszonego na pasku(tip up po prawej stronie) - ale z przodu więc widzę co z nim robię, ale jak operawoć nim za plecami?
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
no i vicek soldier w małej kieszonce Fat-a do lżejszych robótek....
pozdrowienia....
Napisano Ponad rok temu
mam tez kydexa do niego i moze na niektore okazje szelki do nich by sie przydaly
poza tym SOG x-ray vision w kieszeni spodni 5,11 (komorke mam za duza do tej kieszeni ale dla noza miejsce idealne)
dalej Victorinoxa Swiss Champ + zestaw z mag lite solitare
mam tez pare innych sprzetow ale na codzien nie nosze
np kukri z kabura udowa
a poza tym mase innego zlomu w kamizelce 5,11
kiedys szedlem po cos do sadu i jak zaczalem oprozniac kieszenie w samochodzie to do schowka mi sie zmiescic nie chcialo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
D2 a mróz (ontario)
- Ponad rok temu
-
Spotkanko z Blachą i "blachą" ;)
- Ponad rok temu
-
noz zeglarski
- Ponad rok temu