SOG autoclip opinie
Napisano Ponad rok temu
Znalazłem taki oto nóż [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] miałem okazję "pomacać", jest ok. Nic nie wiem na temat tej stali, i niewielkie mam pojęcie o nożach taktycznych.
Prosze więc drodzy budowicze o wasze OPINIE lub SUGESTIE może coś innego.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kusi, nie?
Choć z drugiej strony wam powiem, że mój wybitnie nie użytkowy Spike sprawdza się całkiem fajnie jako otwieracz kartonów, puszków i innych
Ale bułkę już ciężej tym cholerstwem pokroić :wink:
A koledze powiem - weź coś mniej taktycznego, a bardziej wytrzymałego (tanto w zytelu - kto to w ogóle wymyślił, kurde....? ) i bardziej użytkowego - np. ja przymierzam sie naprawdę ostro do CUDY EDC (Monochroma oddałem mamie :wink: ), a że cena to marne 20-kilka dolców, to wkrótce będzie moja
Aha - CRKT M-21 lub z kolekcji M-xx obczaj, może ci się spodoba...
/edit/ trochę niedoczytałem, my foult... Jeśli ma być lekki, to może coś ze stajni Spyderco albo BM...? Bo wydawanie 72 dolców na kawałek (porządnej) stali w kształcie dłutka i mało przekonywującj rękojeści jest IMO raczej uleganie marketingowcom SOGa, no i wyrzucanem kasy w błoto 8)
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:wink: )
-Endura
-M21
-Pika
-monochrom
-dozier folder (delikatny)
-delica (także delikatna)
Przy takim wyborze Autoclip odpada w przedbiegach...
Napisano Ponad rok temu
Delikatna, backlock, o cal za długa, nie każdemu leży, straszy otoczenie, klepana, bez linersów, niestabilna obróbka cieplna, słaby czubek, niezbyt starannie wykończona - odradzam.Tanie dobre folderki: (także taktyczne
-Endura
Taktycny, ale nie mały i nie lekki.-M21
Raczej mini pika. Jeśli backlock i brak linersów nie odstrasza...-Pika
ciężki.-monochrom
gdyby nie backlock...-dozier folder (delikatny)
gdyby nie backlock... 4-ta gen. ciekawie się zapowiada. Na wersję ZDP czekam.-delica (także delikatna)
Dla samej stali warty zainteresowania. BG42 - rarytas. Rzadki nożyk, fajny do kolekcji.Przy takim wyborze Autoclip odpada w przedbiegach...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A linersy to takie znowu cudowne?
Dużo tu ludzi narzeka, ze po prostu się wycierają.
Wolę mieć backlocka i zero BP (przynajmniej w Pice - poki co), niż mieć linersy i zszarpane nerwy
Napisano Ponad rok temu
Added
Dla Vercengetoryx
Z trzycalowców mono - to ciężka waga.
Napisano Ponad rok temu
a piki (małą i dużą miałem i rozdałem), crkt też był tylko m16 02.
Szukam czegoś nowego, wiecie jak to jest :wink: . I pomyślałem że może bardziej taktycznego
ale smoku mocno mnie zachęcił do cudy. Idę jutro do Jarka trzeba do łapy brać i oceniać
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tanie dobre folderki: (także taktyczne
Eugene..pamiętaj że zapomniałeś dodać że to twoje zdanie na temat tych folderów ;-)
Endura-jeden z pierwszych modeli noży taktycznych na świecie, Vg-10, tani, uniwersalny,lekki, jeśli chodzi o słaby czubek to się zgodzę że nie każdemu leży to też ale to dobry nóż....mnie leży
jeśli chodzi o M21 to pamiętaj że jest kilka wersji ..dla jednego mogą być ciężkie a dla drugiego w sam raz ;-)
Pika ale dlaczego mała? Jeśli mamy cos porównywać do Autoclipa to tylko duża....mała jest „ za mała”
Monochrom jest dla mnie w sam raz.....
Dozier jest delikatny to fakt, podobnie jak delica ale to dobre noże...dla mnie dużo lepsze od autoclipa..tam przede wszystkim kiepski jest klips...a stal ? Co mi po stali jak nóz kiepsko leży w dłoni...mnie do dziś podoba się E-z out choć mam wersję z 420...
ale już i tak sie wszystko wyjaśniło...;-)
Cudy nie trzymałem w dłoni....
Napisano Ponad rok temu
CUDA wydaje się super za tę cenę i ma dobry, użytkowy szlif(np, jak tym się musi kanapki smarować )
Napisano Ponad rok temu
Eugene..pamiętaj że zapomniałeś dodać że to twoje zdanie na temat tych folderów ;-)
Nawyklem wyrazac wlasne opinie, jesli wyraznie nie zaznaczam cytatow.
Endura-jeden z pierwszych modeli noży taktycznych na świecie, Vg-10, tani, uniwersalny,lekki, jeśli chodzi o słaby czubek to się zgodzę że nie każdemu leży to też ale to dobry nóż....mnie leży
Moje doswiadczenia z VG10 od Spyderco wylacznie negatywne. Jest sporo lepszych i tanszych nozy.
jeśli chodzi o M21 to pamiętaj że jest kilka wersji ..dla jednego mogą być ciężkie a dla drugiego w sam raz ;-)
M21-02, M21-12 nadadza sie.
Pika ale dlaczego mała? Jeśli mamy cos porównywać do Autoclipa to tylko duża....mała jest „ za mała”
Chodzilo o Mini Autoclip S84 Blade Length 2.9"
Monochrom jest dla mnie w sam raz.....
Dozier jest delikatny to fakt, podobnie jak delica ale to dobre noże...dla mnie dużo lepsze od autoclipa..tam przede wszystkim kiepski jest klips...a stal ? Co mi po stali jak nóz kiepsko leży w dłoni...mnie do dziś podoba się E-z out choć mam wersję z 420...
ale już i tak sie wszystko wyjaśniło...;-)
Nie watpie, zygi rozwiaze problem, lub rozetnie.
Cudy nie trzymałem w dłoni....
Potrzymaj przy okazji.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
do 200zł
- Ponad rok temu
-
Wycofane z produkcji...
- Ponad rok temu