Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
W przypadku gazów trzeba zakładać maximum zagrozenia ze strony napastnika. Gaz MUSI zadziałać - bo jak nie to przejebane.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
RSG 3 JEST MIOTACZEM POLICYJNYM !!!
A to sprawia że jego moc jest ściśle określona jak i ukierunkowana nie na obronę konieczną – bo od tego każdy Policjant ma pistolet ! – ale na odwrócenie uwagi do chwili obezwładnienia i zakucia w kajdanki !
Z tego też powodu zarówno sam czas jego działania jak i moc pozostawiają wiele do życzenia – a my tu skupiamy się na zabawkach które nie dają ŻADNYCH szans e/w agresorom i to bez znaczenia czy są po koce, amfie, pcp, alko czy miksach jednego z drugim.
Jeśli myślisz że ten RSG 3 zatrzyma zdeterminowanego schaba który będąc po czymś chciałby Ci kolego dojebać to możesz mieć spory problem i się mocno rozczarować !!!
I jeszcze jedno - wszystkie testy prowadzone w kontrolowanych warunkach – czyli gdzie masz pełną świadomość że jest woda, nie ma wiatru, i nikt na tobie krakowiaka zaraz nie zatańczy są w mojej ocenie O KANT DUPY POTŁUC bo z realem to nie ma nic wspólnego !
I na koniec gdyby RSG 3 był całkowicie nieskuteczny to jaki by miało sens jego produkowanie tak więc że działa to wszyscy wiemy – zresztą wystarczy zwykła sól – nasyp sobie do oka to stwierdzisz że chuj z tym rsg 3 bo od dzisiaj to Ty tylko z torbą soli będziesz chodził !!!
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja INTENSYWNIE pracuje nad zalegalizowaniem mojej skromnej działalności no i przedewszystkim cenami - wiem że drogo - ale ja jestem jedynie skromnym hobbysta a nie hurtownikiem !!! wiec i czego się spodziewać ?!
co do reszty to superos że nasz skromny temat tak wielu ludzi interesuje -
szczeg z branży
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gaz nie jest po to, żeby na kogoś polować, ale po to, żeby się bronić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na świecie jest wszystko czego tylko dusza zapragnie wiec nie zadawaj głupich pytań !
Ale wracając do tematu – przedstaw problem szerzej jeśli chcesz konkretnych rad czy informacji – bo jak do tej pory to piszesz bardzo enigmatycznie !
Co do reszty to oczywiście że jak sypniesz chmurą w pomieszczeniu to się wszyscy zesrają – niemniej ja wiem że w walce to nie problem, bo osobiście potrafię dać susa spod gaśnicy HE HE więc ... zmierzam do tego że jak sypniesz i dasz w długą to się tobie nic nie stanie – czego zapewne nie będzie można powiedzieć o reszcie przebywających w tym pomieszczeniu HE HE ..., dodam jeszcze że istnieją bardzo skuteczne sposoby operowania środkiem w postaci CONE / FOG przy niesprzyjających warunkach tzn. np. silnym wietrze czy właśnie w pomieszczeniach zamkniętych – a mówię tu o „przyłożeniu” które nie tylko pozwoli na ograniczenie ofiar w osobach postronnych ale i dostarczy niewiarygodna wręcz ilość wrażeń twojemu napastnikowi .
Jednocześnie analizując to co piszesz wydaje mi się że jednak masz spory problem i jego rozwiązanie może wcale nie leżeć w gazie tylko w Tobie. Ponieważ jedyną skuteczną bronią która kończy starcie raz na zawsze jest .45 ACP ( bo jednak 9 mm to stanowczo za mało ) tak więc idąc tym tropem już wiesz co masz kupić –
A poważnie to myślę że – nie ma środka w 100% skutecznego choć jest kilka bliskich ideału jednocześnie jeśli kasa nie ma znaczenia to poważnie rozważył bym opcje zakupu TASERA w tej materii polecam M18L Advanced Taser e/w C2 ( obydwa w wersjach z celownikiem laserowym – bo są i bez ) – jest tylko jeszcze jedna sprawa mianowicie jeśli psychicznie nie jesteś gotowy na realne starcie to nawet najlepsze zabawki raczej Ci nie pomogą !!!
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i przepraszam za składnię śpieszy mi się :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
słuchaj - bankowy – czy jak ci tam, cóż za elokwencja ... wręcz błysk intelektu , ty chyba również powinieneś pomyśleć o karierze pisarskiej – normalnie same gwiazdy ostatnio tu mamy
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 11
0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu