Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Jakiego gazu używają Żydki?
Napisano Ponad rok temu
dla mnie gaz porażka. nie to co np. zwykły czerwony Walther - obalaj ak kal. 50
jeszcze powiem, było na nim napisane, że ma 0,3%. Dopytywałem i jakbym zamówił 100 szt tego gazu to mogli dla mnie zrobić partię o innym stężeniu
Napisano Ponad rok temu
Co do zmiany dyszy to samo zjawisko zaaobserwowałem w Sabre Red Magnum 60 ml...z twist lockiem... dawniej był taki lekki stożek o średnicy zewnętrznej wylotu ok 2mm, a teraz jest juz konkretny...4mmm wylot
wiec tu widze zmiany na dobre
w ogóle musze pochwalić w/w gaz ze wzgledu na moc...ostatnimi czasy 2 razy sie załatwiłem oparami ...nie chce nawet myslec co by było dostac tym olejkiem w twarz i rozetzrec niechcacy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kupon waży do 14 grudnia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem nowym uzytkownikiem i chcialbym podzielic sie doswiadczeniami z uzycia wszelakich miotaczy począwszy od tych slabszych po te najmocniejsze
Wiec mialem okazje uzyc w "boju" Foxa,PM,Sabre Red,Pro Secura,Hi Maxa.
W moich sytuacjach bojowych najlepiej wypadl PM 90ml (chmura)jezeli juz ktos jest zainteresowany Foxem zdecydowanie polecam Strumień,chmurka Foxa bez rewelacji.
Podczas sytuacji w ktorej musialem uzyc miotacza wydawalo mi sie ze PM powodowal duzo mocniejsze skutki niz Fox to jest tylko moje zdanie Fox tez jest dobrym miotaczem ale z tego co widzialem po Foxie mrozyli jeszcze oczy a po PM nie zdazylo mi sie zeby ktos jeszcze probowal walczyc.Sabre wydaje sie optymalnym gazem dobry strumien wystarczajaca moc,no i przyzwoity zasieg.Co do wspomnianego wczesniej przez uzytkownikow miotacza Police RSG(plastikowa obudowa)nie polecam zdazalo mi sie ze po nawet 3 konkretnych dawkach nie robil na wilu zadnego wrazenia.Jednym z mocnych gazow wydaje sie byc Walter Pro Secur(strumien stozkowy)mialem okazje uzyc go 2 razy i pieknie zalepial twarz az taka zywica bardzo gestym pomaranczowym kolorem moc powalajaca na kolana i litania
Pozdrawiam Wszystkich ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiec tak jak pisalem wczesniej RSG nie robil dla mnie wrazenia jesli chodzi o moc.Uzylem go w dwoch roznych sytuacjach na pijanych i sie nie sprawdzil jeden z nich dostal az 3 spore psikniecia i dalej probowal sie szarpac.Co do waltera Pro Secur byl to niebiesko czarny,walna duza dawka mocnego ze tak powiem"chmurożelu" i zalepial cala twarz nie bylo mowy o otworzeniu oczu a darcie po tym niesamowite juz od znajomego slyszalem ze ma kolejna puszke tzn. druga i byl bardzo zadowolony takze polecam cena dosyc spora jak na niemcy ale gaz warty polecenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Opinia o tym gazie: "Bardzo solidnie wykonany.Dobrze trzyma się w dłoni. Miałem juz kiedyś gaz KO, ale tamten to lipa troche bo klapke mial jakby na stale przymocowaną i zeby go uzyc to trzeba bylo wyłamac tą klapke. Pomysł z ruchomą klapką bardzo dobry!!"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obecnie posiadam ten gaz:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Brak jakichkolwiek opinii o nim spowodował, że mam wątpliwości co do jego skuteczności. Może ktoś się o nim wypowiedzieć?
Z góry dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja bym odwrotnie interpretowal ten film., masz tu test tego gazu , jak widać bez rewelacji , ma długie opóżnienie , a gdyby ten gościu nie był głupi i nie polał się wodą bez detergentu , może by wogóle nie zadziałał .Jest co najmniej dwa razy słabszy od walthera pro secur , weż na język krople jednego i drugiego to będziesz wiedział .Ujdzie na bramkę , jeśli w samoobronie miałbym polegać tylko na nim to nie polecam . ;-)
koles dostaje na ramie kilka kropelek gazu, bo strzelaja z 4 metrow w niebo...
chce zmyc woda, dotyka, potem dotyka twarzy i go powalilo na kolana!
wg mnie gaz b.dobry.
naprawde fajny zasieg, szczegolnie jesli zobaczymy ze to tylko 50ml.
trafiasz w twarz i wiesz, ze przeciwnik mocno go odczuje.
porownywac ktory gaz mocniej powali nie jestesmy w stanie, wiec niech nikt nie probuje z dupy wymyslac hipotez.
W takiej cenie wydaje sie byc super opcja
Napisano Ponad rok temu
Jak testowałem swój (tj. właśnie ten z linka), dawał silny, jednolity strumień o barwie rdzawo pomarańczowej.
Ten jest biały i dosyć szybko się rozpyla.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 25
0 użytkowników, 25 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu