Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Jak trafimy na filozofa/upierdliwca to do gaśniczki też się przyczepi. Mi jednego razu policjanci czepiali się do TW 1000 60 ml CS, a do Frontiersmana z kolei nie czynili zastrzeżeń. Życie jest jak pudełko czekoladek ...
Napisano Ponad rok temu
Przejrzałam trochę forum, ale i tak chciałabym zapytać o gaz dla dziewczyny, z własnej partnerki lub swojego doświadczenia.
Który z tych dostępnych na ten moment byłby najlepszy ?
Napisano Ponad rok temu
Przejrzałam trochę forum, ale i tak chciałabym zapytać o gaz dla dziewczyny
Strona wcześniej przeczytaj moje posty.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Radzę zawsze mieć przy sobie dwie sztuki,mały strumień+chmurę ewentualnie dobry stożek.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Natomiast jako główny gaz skłaniam się ku temu:
i chciałam zapytać, jak się ma do tego powyżej który był tu kilkukrotnie polecany, ten tańszy z linku poniżej:
oraz co myślicie o tym jeszcze niżej, bo słyszałam bardzo dobre opinie, choć przyznam że mało dziewczęce opakowanie tego gazu no i to żel:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję za wszelką pomoc.
Napisano Ponad rok temu
a czy mógłbyś/moglibyście polecić coś jeszcze osobno do domu
Z czystym sumieniem mogę polecić do obrony domu i nie tylko
A tak na serio gaśniczka jest najlepsza na duże i natarczywe zwierzaki ;-)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ech gdyby nie te przepisy... :roll:
Martinka:
Tak, kup gaśnicę najlepiej tą 0,7 co prostowałem trochę wyżej wtedy i sobie popryskasz ich i sobie popryskasz siebie i jeszcze jak ci zabiorą to wystarczy żebyś dostała poprawkę. Optymalnie - podobno od gwałtu jest lepszy tylko gwałt na nieprzytomnej :twisted:
Nie sądzisz że lepiej od gazu zainwestować choćby w judasza hm? Tak w przypadku "nocnych wizyt"?
Jak chcesz wszystkich wpuszczać/wszystkich gonić bo jesteś zadymiarz/ra to i zabawniej i taniej kupić nogę od stołu.
No chyba że za każdym gościem od odczytu gazu/prądu/wodomierzy prewencyjnie będziesz biegać z odbezpieczoną gaśnicą, może być fajnie - chociaż tego sportu nie testowałem.
Albo jeszcze lepiej można wrzucić taką na rack'a przy drzwiach i straszyć wszystkich gości i nie mieć dostępu jak by się przydała.
Wcisnąć spust i mieć pewność- wiem że są inteligentne pralki/proszki/pończochy ale OC smart-guna jeszcze żem nie widział.
Starałem się ale nie mogłem ;-)
Jak krowie na rowie zawsze przy takim pytaniu jest napisane 60-90ml - dla baby 60ml chmura/żel, raczej chmura.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście gaśniczke chce do domku, niezbyt bezpieczna dzielnica - sporo złodzieji lubujących się wejściami oknem, więc na wypadek gdyby weszli jak będe w domu coś bym chciała.
Natomiast 60ml to do kieszonki, więc nie wybieram pomiędzy tylko szukam i to i to.
@megasmig mam jeszcze jedno pytanie:
Czy ta gaśnica RSG to w końcu żel czy chmura ? Bo na stronie jest napisane żel a dalej cytując:
"Dysza HJF ( High Jet Fog ) - wyrzuca substancję drażniącą w postaci silnie rozproszonej chmury"
Czy to coś pomiędzy ? żel który ma szeroki strumień ? Czy widziałeś to jak to w rzeczywistości wygląda ?
i jeszcze jedno czy ta gaśnica RSG to ten sam środek co RSG3/2000 ? bo czytałam dużo dobrego o tym żelu.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli nadal będziesz chciała to zawsze możesz zamówić wybór ich jest i praktycznie w ciągłej sprzedaży.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przyznam że ten RSG najlepiej wychodzi cenowo, ewentualnie FOX, natomiast już jako ostatnie zupełnie pytanie:
Czy można gdzieś zobaczyć jak pryska ten gaz MACE HOME DEFENCE ? Wiem że jest to żel ale cena w sklepie którą podał dantech jest najbardziej atrakcyjna. Jeśli byłby problem z celowaniem z takiej gaśniczki to wybiorę między RSG a FOX.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 21
0 użytkowników, 21 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu