Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ale ponawiam pytanie o MACE HOME DEFENCE, czy mają panowie pojęcie jaki to ma strumień? Czy potrzeba umiejętności w celowaniu, czy jest odpowiedni dla amatorów ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale ponawiam pytanie o MACE HOME DEFENCE, czy mają panowie pojęcie jaki to ma strumień? Czy potrzeba umiejętności w celowaniu, czy jest odpowiedni dla amatorów ?
Posiadam kilka gaśniczek tego specyfiku moje zdanie a i kolegi Twinkle będzie podobne że jako strumień jest naprawdę bardzo dobry,po małym treningu z najtańszym gazem dasz sobie zapewne radę.Znalazłem gdzieś ostatnio w necie ranking popularności RMG w Polsce i o zgrozo były to najtańsze gazy,te polecane przez nas mają udział około 4% na rynku,dlatego dostawcy nie sprowadzają dobrych i mocnych marek do Polski.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
FOX 5.3 ma dla mnie za słabe stężenie w stosunku do ceny. Teorie o czystości roztworu, lepszym wnikaniu w pory skóry itd jakoś mnie nie przekonują. Chyba, że wersja mean green - to jest mocniejsze, ale nie ma gaśniczek. Martinka ja na Twoim miejscu brałbym SABRE albo RSG - ładna chmura, dobre stężenie i dobra cena.
I jeszcze jedno - to nie jest żadna cudowna broń tylko pewien środek do łagodnej obrony. I do obrony dla Ciebie ma służyć. Jeśli będziesz aspirowała do interweniowania i przeganiania złodziei z domu, to źle skończysz - gwarantuję ci to! To nie jest tak, że każdy złodziej to byle żul, w zasadzie niegroźny. Często mają różne gorsze rzeczy na koncie, tylko nie zawsze wychodzące poza ich środowisko. Pracuję przy sprawach karnych i nie raz widywałem przypadki jako domorosły komandos zbierał tęgi łomot od bandziora, chociaż miał gaz, teleskopa, nunczako itp. Liczą się umiejętności i psychika, a przestępcy z agresją mają do czynienia od dziecka, w odróżnieniu od porządnych ludzi.
Przepraszam, że przynudzam, ale kobiety są z biologicznych przyczyn słabsze fizycznie od mężczyzn, a jak jeszcze spanikują to całą obronę szlag trafia, niezależnie od tego jaki sprzęt mają.
Reasumując - martinka jak coś się niedbrego będzie działo, to najpierw dzwonisz na Policję jak zdążysz, a dopiero w sytuacji ataku na człowieka walisz gazem.
Napisano Ponad rok temu
Co do używania gazu, mam tylko jedno nastawienie: PSIKAM I UCIEKAM Mam właśnie nadzieje że gaz da mi możliwość ucieczki, również w domu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aż nie wiem co bym wybrał w pierwszej piątce
Wiadomo że 3 popularność chyba dlatego że chłopaki z ochronki go lubią.Nie wiem czy to było ale znalazłem fajnych łośków.
Mam jeszcze pytanko,dokupiłem ostatnio dodatkowo 2 szt PM OC17 60ml z terminem do 2016 ale zauważyłem że przy rurce jest rdzawy osad jak się rozszczelnia to im wsadzę ten gaz do odbytu,nie będę do nich dzwonił bo gadki sprzedawców mnie zaraz rozwalają,miał ktoś podobny przypadek objaw w dwóch sztukach,RMG zakupiony w dobrze znanym wszystkim sklepie HS.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W Hotspray wygląda jakby mieli zamykać- same pustki, mail nie działa, na zapytanie z ich www o dostępność- zero odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Panowie, a gdzie obecnie można dostać Foxy w chmurze?
Z chmurką będzie problem ale strumienie kupisz tu:http://spy-eye.pl/sklep//vshop/produkty/143631151
Koledzy z forum chwalą foxa w strumieniu za dobry strzał.
Napisano Ponad rok temu
Może zna ktoś pewne sklepy za granicą, co wysyłają foxy do PL?
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie ok, ale dla kobiety wolę kupić chmurę.
Może zna ktoś pewne sklepy za granicą, co wysyłają foxy do PL?
Coś się tak uparł na tego FL,ja w firmie używam MACE dostępny na HS w chmurze i uważam że jest lepszy od FL(ale to moje odczucie ) ,dalej masz PM OC17 cieszący się doskonałą opinią czy SR MAGNUM 60ml wszystko chmurka i skuteczne w 100%.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od tygodnia siedzę w tym temacie, przekopałem neta, youtuba itp. i wychodzi na to że foxy mają najszybsze działanie- a dla mnie priorytetem jest właśnie szybkość zadziałania.
Może i działa szybko :)ale o ile szybciej pół sekundy,sekundę,ale czy długo,dla mnie ten gaz jest bardzo mocno przereklamowany nie wart tej ceny w stosunku do działania,ale wybór należy do ciebie.Zapewne koledzy z forum potwierdzą moją teorię.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 23
0 użytkowników, 23 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu