Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Poza tym kolego kochany dodaj coś od siebie a nie innych krytykujesz..WSTYD!!
Napisano Ponad rok temu
Siema
Testy robiłem z kilkoma swoimi kumplami ,a polegał on na wpakowaniu kropli gazu w oko
....
.... Dodam jeszcze ,że po foxie bolał mnie brzuch i chciało mi się wymiotować przez jakieś 3 godziny ,mój kumpel miał podobne objawy ale krócej go męczyło (co się nie zdarzało po innych gazach)....
....Testowaliśmy gazy przez kilka miesięcy.
ale się ubawiłem tym po jednej kropli foxa i to w oku bóle brzucha hahaha. i przez kilka miesięcy po kropli gazu..
po pierwsze primo ...
jak Ty to zrobiłeś że uzyskałeś jedną kroplę ? psikałeś w jednym miejscu gazem żeby się skroplił ?
po drugie... ta kropla gazu by musiała mieć chyba z 10 litrów żeby Cię brzuch rozbolał
dawno mnie tu nie było.. ale odwidziłem po dłuższym czasie tę stronkę i kolega mi humor polepszył
Siema
-Nie mam zamiaru wszystkiego opisywać ,tłumaczyć i przekonywać (po prostu szkoda mi czasu)
-Ciesze się ,że masz lepszy humor.
-Nie musisz wierzyć w nic co tu piszę ,ale z natury nigdy nie ściemniam i nie koloryzuje.
Pozdrawiam serdecznie.
Napisano Ponad rok temu
Może zjadłeś wtedy coś nie tak. Ja raz sprawdziłem mojego FOX'a ale tylko po tym jak raz psiknąłem przed siebie. Wtedy starłem palcem to co było na dyszy i językiem spróbowałem. Fakt że te resztki gazu z dyszy odczuwałem przez jakieś 30 minut.. a potem pieczenie słabło.. jakoś nie wierzę aby od kropli były jakieś bóle brzucha tudzież żołądka a tym bardziej wymioty ....
Napisano Ponad rok temu
-Nigdzie nie napisałem ,że wymiotowałem-bo nie wymiotowałem :-) (ale chwilami niewiele brakowało)... po prostu niedługo po użyciu tego gazu tak się poczułem.Spoko. We wszystko uwierzę co napisałeś. ale żeby od kropli tego gazu mieć wymioty i bule brzucha ? Czy Ty wtedy nie byłeś pod wpływem czegoś ?
Może zjadłeś wtedy coś nie tak. Ja raz sprawdziłem mojego FOX'a ale tylko po tym jak raz psiknąłem przed siebie. Wtedy starłem palcem to co było na dyszy i językiem spróbowałem. Fakt że te resztki gazu z dyszy odczuwałem przez jakieś 30 minut.. a potem pieczenie słabło.. jakoś nie wierzę aby od kropli były jakieś bóle brzucha tudzież żołądka a tym bardziej wymioty ....
-Nic nie brałem i nie piłem.
-Nie pamiętam co wtedy jadłem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czytanie nie boli-cofnij się do tyłu i masz tam wszystkie w/w opinie o tym gazie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Śledzę ten wątek już od dłuższego czasu, przeczytałem w zasadzie od deski do deski i... im więcej czytam tym większy kłopot z wyborem...
Czy może jakaś łaskawa dusza będzie uprzejma tak pokrótce za i przeciw
Boduguard LE 10
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i słynnego OC-17 przedstawić?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zamierzam kupić parę puszek - zarówno dla siebie jak i swojej rodzicielki (pani tuż po 60tce).
Raczej strumień niż chmurka (wiadomo, można pod wiatr / w komunikacji miejskiej psiknąć a i psa łatwiej trafić), różnica w cenie zupełnie nieistotna.
Z góry dziękuję za pomoc w tej materii.
Napisano Ponad rok temu
Mylisz się tylko, że psa łatwiej trafić strumieniem-lepiej chmurką dlatego ja jestem co do tej ostatniej formy bardziej przekonany.
Napisano Ponad rok temu
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mylisz się tylko, że psa łatwiej trafić strumieniem-lepiej chmurką dlatego ja jestem co do tej ostatniej formy bardziej przekonany.
Parę razy zmuszony byłem potraktować agresywnego psa gazem, i zasadniczo o ile od chmurki pies potrafił odskoczyć, o tyle żel w strumyku praktycznie zawsze docierał do celu.
Oczywiście psikałem gdzieś tak z 1-1.5m, ale wolałem psiknąć nieco wcześniej niż nieco później...
Napisano Ponad rok temu
gazy które mają zakontraktowane pozostawiają wiele do życzenia ( przykład z szkolenia w Legionowie prowadzący stanowczo odradził używania RMG 75
Pozdr.
RMG 75 był suuuper - pamiętam byłem w 1szej klasie liceum (czyli w '94) kiedy na ulicy podszedł do mnie jakiś gnojek i zażądał oddania pieniędzy "bo mnie z kosą ożeni".
Dostał niemal z przyłożenia centralnie w twarz, odechciało mu się.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W nowym wątku facet ma 75-kę jako wyjątkowo skuteczny, tylko kolekcjonerski mimo że go testował na ludziach ple, ple ple... (Jak ja nienwidzę cfaniaków którzy wciskają polic-szpej ludziom którzy tylko go na włam mają wykorzystać, oczywiście "kolekcjonerski").
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (Swoją drogą warto przeczytać jak nędzaż się wije w tym poście).
Może się nie znam ale gaz dla ooby po 60-ce? Już pal sześć ocenę sytuacji - kto wie czy nie zacznie lać po ludziach jak popadnie, ale czy ktokolwiek z was serio wierzy że zdąży wyciągnąć go i użyć? No ja tam nie wiem, ale sam czasem miałem problem...
Kolejne pytanko - kto serio w polsce z was widział misia?
Spróbuję tutaj delikatnie drugi biegun uformować - wyobraźmy sobie burka (tu serio bez aluzji - tylko hipotetycznie) potem wyobaźmy sobie tego buraka co wbija tu na forum i czyta, potem jego nagrzanego i dodajmy do tego puchę misio-gaza bo przeczytał że jest megamocny...
Moja pointa jest - czy gazy nie zaczynają wymykać sę spod kontroli? Widząc ostatnio reklamę tornado w militariach i się rozglądając, śmiem zauważyć że osoby jak na mój gust 100% niedojżałe i nieodpowiedzialne się wyposażają, że nie wspomnę już o jakimś totalnym marginesie społecznym... Nie macie czasem takiego wrażenia?
Napisano Ponad rok temu
Koleś ma dość tanio, bo ostatnio jeden na allegro krzyczał 100/szt i to jeszcze z poobrywaną etykietą..
2.Są reklamy, jednakże każda opinia co to jest gaz pieprzowy i czy go używają brzmi:
,,To kobiety używają, ja nie potrzebuję gazu"...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kolejne pytanko - kto serio w polsce z was widział misia?
Jadę do Rumunii, będę przez dwa tygodnie spał na dziko w namiocie, przeważnie w górach. W tamtych rejonach spotkania niedźwiedziami nie należą do rzadkości, więc pytanie o gaz działający na niedźwiedzie jest całkiem sensowne w moim przypadku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu