Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
to oc 17 to z interarku podróba czy oryginał z hotspraya?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam wiec panowie w skrocie 8O wczoraj na bramce w klubie mialem agresywnego kolesia wkoncu go wyprowadzilem i sie zaczelo wystartowal do mnie z lapkami i dostal sabre red tym niebieskim w pianie i nic typ odskoczyl do tylko i jeszcze gorzej i co mnie zaszokowalo to po pianie otworzyl oczy 8O 8O 8O to dostal strzal i koleszka go zdusil od tylu wtedy 2 sek z oc 17 PM i juz wtedy nokaut jedno darcie oczy przez dobra godzine zamkniete jak juz policja przyjechala po 20 minutach to zapytali sie co to za gaz bo opuchl od niego nie polecam sabre napewno piany
Jak możesz to napisz jak wyglądała twarz po użyciu piany i ile czasu trwało użycie? Sekundę, dwie czy więcej? Dzięki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawą cechą wspomnianego gazu jest to, że ma 15 000 000 (słownie: piętnaście milionów) SHU. Link do strony producenta:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (klikamy w linki po lewej stronie tabelki)
Zna ktoś jakiś sklep, który wysłałby mi to do Polski? Oraz co ogólnie sądzicie o tym gazie? 15 mln SHU robi wrażenie, niemniej jednak w necie znalazłem, że ma on 0 % OC, czyli coś za coś.
Napisano Ponad rok temu
Przyznam, że nie czytałem całego tematu(305 stron), ale podejrzewam, że na przestrzeni miesięcy większą jego część przejrzałem. Nie było w nim mowy o gazie, który znalazłem w necie kilka dni temu. Nazywa się Vexor.
Ciekawą cechą wspomnianego gazu jest to, że ma 15 000 000 (słownie: piętnaście milionów) SHU. Link do strony producenta:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (klikamy w linki po lewej stronie tabelki)
Zna ktoś jakiś sklep, który wysłałby mi to do Polski? Oraz co ogólnie sądzicie o tym gazie? 15 mln SHU robi wrażenie, niemniej jednak w necie znalazłem, że ma on 0 % OC, czyli coś za coś.
o Vexorze było nieraz, np tu:
http://budo.net.pl/v...r=asc&start=450
http://budo.net.pl/v...r=asc&start=465
15 mln SHU ma czysta kapsaicyna, ten gaz ma jej 1,45%
Napisano Ponad rok temu
Jakiś czas temu wydawało mi się, że znalazłem sklep wysyłający do naszego kraju ten gaz, nawet chciałem sprowadzić kilka i sprzedać żeby mi się zwróciły koszty przesyłki. Tym sklepem było dtdistributors.com czy jakoś tak, ale na szczęście sprawdziłem opinie na temat tej strony i jest ona jednym wielkim przekrętem i robieniem ludzi w ch*ja.
Najchętniej bym jeszcze raz kupił hi-powera, ale jak go nie dostanę to pewnie zdecyduję się na oc-magnum 17% albo coś w tym stylu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proszę o rozstrzygnięcie mojego dylematu. Sumiennie przyznaje ze przeczytałem około 60 stron...
Potrzebuje gazu który poza działaniem na ludzi byłby jednocześnie bardzo skuteczny na psy.
Rozmiar rozważany to 60-90ml
Pretendentów jest dwóch:
1) FOX 5.3 stożek mgły
2) Police Magnum OC-17 stożek mgły
Według tego co wyczytałem, za foxem przemawia szybkie i intensywne działanie w tuż po użyciu, tak istotne w kontekście obrony przed psami.
Widziałem filmik Foxa lecącego na 4 metry... wygląda imponująco.
Tutaj jednak pojawia się istotna wątpliwość.
Ze względu na czuły węch psów sugerujecie na forum stosowanie do obrony gazów w formie aerozolu. Na w/w filmie na foxie jest napisane stream, co sugeruje że jest on żelem...
Konkretne pytania:
1)Czy istnieją foxy w żelu i w aerozolu? jakie są na hotspray.pl ?
2)Również na hotspray.pl są OC-17 w dwóch postaciach: strumień i stożek mgły. Informuje to o charakterze dyszy, ale czy są one żelami czy aerozolami? Jak z ich zasięgami?
3) Który z powyższych gazów polecacie w kontekście psów? Żel skuteczny w oczach, mgła w nosie...
pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
okej33
Napisano Ponad rok temu
Zalezy czy pianą dostał w oczka bo jeśli nie to nic dziwnego ze nie zadziałało :? kumpel walnął sobie walther płyn i zero reakcji(około 5 stopni było) dopiero jak ściekło do oka to go zgieło.W zimie moim zdaniem tylko i wyłacznie chmurka bo jak płynem czy pianą nie traficie w oko to zanim to zacznie parować to miną wieki.Witam wiec panowie w skrocie 8O wczoraj na bramce w klubie mialem agresywnego kolesia wkoncu go wyprowadzilem i sie zaczelo wystartowal do mnie z lapkami i dostal sabre red tym niebieskim w pianie i nic typ odskoczyl do tylko i jeszcze gorzej i co mnie zaszokowalo to po pianie otworzyl oczy 8O 8O 8O to dostal strzal i koleszka go zdusil od tylu wtedy 2 sek z oc 17 PM i juz wtedy nokaut jedno darcie oczy przez dobra godzine zamkniete jak juz policja przyjechala po 20 minutach to zapytali sie co to za gaz bo opuchl od niego nie polecam sabre napewno piany
P.S dopiero jak wsiedliśmy to tramwaju to zaczął drzeć ryja bo zaczęło parować(ogrzewanie).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Reasumując wszelkie żele,piany,płyny są nic nie warte jeśli na zewnątrz niskie temperatury a nie trafimy centralnie w oczy to dupa blada :roll:
@Adamoo
Dobry gaz właściwie użyty zawsze zadziała. Sekundowe użycie Sabre Red w pianie wygląda dosłownie jak pół szklanki kiślu wylane na twarz. Ale niby nie zadziałało???
Trochę dziwne... biorąc pod uwagę właściwie użyty gaz.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A podobno Sabre nieskuteczne....he he he
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Marzyc nie musisz wystarczy zamówić [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dzieki ale pytałem o duzy czyli ten:
Napisano Ponad rok temu
Sabre Crossfire:
A podobno Sabre nieskuteczne....he he he
Nie wiem czy to Crossfire ale z takiej sikawki ciężko trafić w oczka w sytuacji "stresowej". Jeżeli jednak to Crossfire to warto go mieć z powodu jednej jego cechy - zdolność sypania w pozycji odwróconej puszki. Moc w normie. Poza tym wolę strumień z PM OC-17 bo jest bardziej rozproszony i ten oleisty syf z PM trudniej zmyć, o mocy nie wpomnę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 11
0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu