Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zauważ że testowałeś różne gazy chmurę, strumień. Gaz rozpylony w powietrzu (cone) zadziała dużo mocniej na "oddech" niż skupiony strumień. Po Umarexie ale w chmurze dusiłbyś się równie mocno.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście najlepiej byłoby mieć jednolite formy miotania, natomiast tutaj starałem się to maksymalnie niwelować psikając z jak najbliższej odległości. Co do Umarexa w strumieniu to nie ma go co porównywać z Waltherem i Uzi w tej samej formie, czuć, że te dwa są mocniejsze. Strumień stożkowy (cone) to nie do końca klasyczna chmura (fog). Przykładem chmury jest Anti-Dog (OC – bez cn i cs), jasna substancja miotana podobnie jak przy gazach CS – ta forma najbardziej rozprasza się w powietrzu, w pomieszczeniu nie polecam tego używać. Oczywiście każdy ma prawo samemu sobie definiować co jest stream, cone, czy fog. Niektórzy miotanie UZI określają jako stream a inni jako cone. Myślę, że to coś pomiędzy, ze wskazaniem na stream. Mam dwa Walthery, jeden stream a drugi cone, podobnie są toksyczne. Oczywiście takie testy nie są żadną autorytatywną wiedzą i zawsze trzeba traktować je z przymrużeniem oko, aczkolwiek warto sprawdzić jak niektóre sprzęty działają.
@Adamooo
PO spłukaniu wanny pozostała plama, musialem użyć cifu w płynie, po przemyciu jeszcze pozostał osad tak więc musiałem użyć szczotki, aczkolwiek nie wiem czy to całkowice zeszło
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście najlepiej byłoby mieć jednolite formy miotania, natomiast tutaj starałem się to maksymalnie niwelować psikając z jak najbliższej odległości. Co do Umarexa w strumieniu to nie ma go co porównywać z Waltherem i Uzi w tej samej formie, czuć, że te dwa są mocniejsze. Strumień stożkowy (cone) to nie do końca klasyczna chmura (fog). Przykładem chmury jest Anti-Dog (OC – bez cn i cs), jasna substancja miotana podobnie jak przy gazach CS – ta forma najbardziej rozprasza się w powietrzu, w pomieszczeniu nie polecam tego używać. Oczywiście każdy ma prawo samemu sobie definiować co jest stream, cone, czy fog. Niektórzy miotanie UZI określają jako stream a inni jako cone. Myślę, że to coś pomiędzy, ze wskazaniem na stream. Mam dwa Walthery, jeden stream a drugi cone, podobnie są toksyczne. Oczywiście takie testy nie są żadną autorytatywną wiedzą i zawsze trzeba traktować je z przymrużeniem oko, aczkolwiek warto sprawdzić jak niektóre sprzęty działają.
@Adamooo
PO spłukaniu wanny pozostała plama, musialem użyć cifu w płynie, po przemyciu jeszcze pozostał osad tak więc musiałem użyć szczotki, aczkolwiek nie wiem czy to całkowice zeszło
Napisano Ponad rok temu
Kapsaicyna rozpuszcza się tylko w tłuszczach i alkoholu.domyłeś wanne po Uzi?po ja po S@W miałem zajebisty problem,zmyłem po jakiejś godzinie uzywając rozposzczalnika,ludwika,mydła i paru innych rzeczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyż nie jest malinowa ..... HE HE a jaka poręczność !
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Test PM OC-17 ( inter-ark )
Pozdr.
Też nie chciałbym tym dostać dlatego na próby z OC-17 nikt mnie nie namówi. A patrząc na ten film niżej i z własnego doświadczenia wiem, że to jeden z lepszych gazów dostępnych za niewielkie pieniądze na naszym rynku. Napewno mocniejszy niż SABRE, duuużo trudniejszy w dekontaminacji . Ci którzy nie znają angielskiego podpowiem, że I can't breath .. oznacza po prostu - qufa mać duszę się !!! ( qufa mac sam dodałem
Wiem, że kiedyś ten film tu był ale trudno ...
Napisano Ponad rok temu
A co powiecie na kieszonkową wersję FRONTIERSMANA
Czyż nie jest malinowa ..... HE HE a jaka poręczność !
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Cizzia
Jest piekny. Prosze więcej danych o nowej malince.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
obstawiam ze jedne strzał 4-5 s. w końcu po to ma wylot FireMaster
W 4 do 5 sekund to wylatuje z dużego Frontiera.Wg mnie jeżeli ma być podobny wynik to musiałoby być cisnienie i zasieg mniejsze. Na razie widać ,że jego moc jest 15 %OC więc jest to wersja Frontierek "LIGHT"
Napisano Ponad rok temu
W 4 do 5 sekund to wylatuje z dużego Frontiera.Wg mnie jeżeli ma być podobny wynik to musiałoby być cisnienie i zasieg mniejsze. Na razie widać ,że jego moc jest 15 %OC więc jest to wersja Frontierek "LIGHT"
Gdyby przyjąć bazę Sabre (10% OC-1,33MC) to ten Frontek ma 1,995% MC czyli tyle samo jak standartowy Frontek. Tylko że bardziej wygląda mi to na żart niż realny gaz. 54gr gazu z Firemasterem??? Ile trwałoby psiknięcie 0,5sek???
Chyba Cizzia wykręcił nam numer... :wink: :wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Gdyby przyjąć bazę Sabre (10% OC-1,33MC) to ten Frontek ma 1,995% MC czyli tyle samo jak standartowy Frontek. Tylko że bardziej wygląda mi to na żart niż realny gaz. 54gr gazu z Firemasterem??? Ile trwałoby psiknięcie 0,5sek???
Chyba Cizzia wykręcił nam numer... :wink: :wink: :wink: :wink:
Na tym jest napisane 15 % OC. A przy okazji, na oficjalnej stronie SABRE nie chwalą się tą wersją. Dziwne bo SABRE prowadzi bardzo intensywny marketing swoich produktów i chyba by się pochwalili.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przy okazji: gazu w strumieniu nie trzeba wstrząsać przed użyciem - policjant to jakiś amator chyba.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 15
0 użytkowników, 15 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu