tu chodzi też o to żeby to szybko zadziałało a nie żeby ktoś Ci najebał a potem dopiero się kulał z bólu bo gaz zadziałał fox ma5.3 SHU a Hi -power?
Poszukaj sobie na youtubie filmików z foxem - ja znalazłem dwa:
- pierwszy: jacyś nastolatkowie postanowili zrobić sobie test, jeden drugiemu psiknął żelem prosto w oko - no efekt był, ale bez rewelacji, taki sam jak z kolegą robiliśmy parę lat temu testy jakiegoś tam średniego CSa.
- drugi: ćwiczenia policji. Policjant dostał foxem prosto w twarz, po czym podszedł do niego gościu z taką wielką gąbką, czy tam jakąś inną miekką osłoną. Policjant miał z bólu skrzywioną gębę i widać było że go boli, ale boksował w tą osłonę, a później jak mu inni rzucili pistolet na ziemię tu udało mu się go podnieść i wycelować w gościa z osłoną. Później oczywiście długo przemywał twarz, ale moim zdaniem fox zadziałał tak średnio.
Co z tego, że reakcja zaczyna się od razu jak jest średnio-mocna. Firma sabre twierdzi, że o prawdziwej ostrości gazu decyduje ilość major capsaicinoids. Typowe gazy mają ich ok. 1%, najlepsze Sabre i Fox mają go 2%, natomiast Hi-Power ma 3%. Do tego dołóżmy 3 mln SHU i 15% OC i powstaje naprawdę dobry gaz. Dlatego ja na pewno biorę hi-powera.