Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Propan Butan na przykładWitam, posiadam CS Nato lecz nie jestem pewny co do jego skuteczności, czy kotś wie jak on działa?. Obecnie poszukuję gazu który powoduje trwałe uszczerbki na zdrowiu,parazliżuje oraz posiada inne szkodliwe właściwości czy znacie jakiś taki gaz? :twisted:
A tak na poważnie to czy możesz napisać po co Ci taki gaz?
Napisano Ponad rok temu
Znasz jakiś taki gaz ?
Napisano Ponad rok temu
Ale to tylko tak "na chłopski rozum" - może się mylę....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gazów chemicznych nie wolno sprzedawać ani nieletnim, ani wysyłkowo. Jeśli jakiś przedsiębiorca to robi - łamie już 2 przepisy. I aż prosi się o cofnięcie koncesji. ALe to bardziej jego problem.Oczywiście nie dotyczy to allegro, gdzie żadne prawo nie obowiązuje, niedługo zaczną trotyl na kostki sprzedawać w Kup Teraz.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
znaczy czy ktos to wachal i jakie wrazenia? no i jak nie ten - to stawiac na CS czy raczej na "pieprze"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sledze ten temat od poczatku i bardzo mnie on interesuje.Jestem zupelnie nowy na forum ale temat znam całkiem niezle.Mialem okazje uzywac wiele gazow i wszystkie z nich to gazy pieprzowe wiec doswiadczen z CS praktycznie nie mam wcale.
Na poczatku napisze troszke o KO stożek ktory mialem okazje "testowac" Smile na kolesiu i w jego przypadku zadzialal w 100%.Gosc zlapal sie za twarz i zwinal sie w pol.Dostal z ok.30-40 cm i moim zdaniem z takiej odległości powinno sie uzywac wszystkie gazy.Psikałem tez nim psa.Na duzego kaukaza zadzialal podobnie wiec jak na taki tani gaz jest warty uwagi.
Sledzilem uwaznie wypowiedzi na forum i moglbym odpowiedziec na wiele pytan wiec jesli ktos jeszcze czegos nie wie to do mnie jak w dym Smile Jak ktos jest zainteresowany to moge przeslac na maila eBooka w wersji angielskiej w ktorym jest troche informacji o gazach.POZDRO!
Napisano Ponad rok temu
1. Gaz jest produkowany w Szwajcarii, a nie w Chinach - właśnie kupiłem czerwony 55 ml: na opakowaniu i na kapturku jest "Made in Switzerland".
2. To Umarex kupił firmę Walther (w 1993 r.), a nie odwrotnie.
Napisano Ponad rok temu
A propos gazu Walther Pro-Secur i firmy Walther:
1. Gaz jest produkowany w Szwajcarii, a nie w Chinach - właśnie kupiłem czerwony 55 ml: na opakowaniu i na kapturku jest "Made in Switzerland".
2. To Umarex kupił firmę Walther (w 1993 r.), a nie odwrotnie.
a jednak :twisted:
a tu jeden taki szpekol od artykułów ochrony osobistej sie ze mną kłócił
dzieki za info. moja aktywność w tym temacie osłabła i postanowiłem trochę nadrobić (nadal nie kupiłem żadnego gazu)
mam propozycję. zrobiłbym ankietę, zebrałem już kilka nazw gazów, proszę o małą pomoc z Waszej strony.
jeśli coś pokavczanielm w nazwach to proszę mnie poprawić, jeśłi nazwy są niepełne, proszę pisać, proszę również pisać swoje propozycje gazów do ankiety.
pozdrawiam
oto te gaziki które zamieszczę w ankiecie:
1. CS NATO
2. KO
3. Avenger
4. Sabie Red
5. Walther Pro Secur
6. Smith&Wesson
7. Red pepper
8. Equalizer
9. Bodyguard LE
10. CANNON Anti Atack CS
11. TW1000 CS
12. RSG - 3 CURD'S POLICE SET
13. Force 80
14. Street Wise pepper spray
15. Police Magnum
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mój mail: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dzięki.
Napisano Ponad rok temu
Parę uwag: Equalizer, Sabre mają twist on lock - niewygodne w użyciu. Avenger ten zwykły ma 3% OC - zamało. Street Wise - nie dość ze trudnodostępny to jeszcze słabo wypadł w teście Sabre - ja bym nie kupił. Moje typy Pro Secur i LE 10.
I tak chyba powtorzyłem po raz kolejny wszystko co już było wcześniej na forum powiedziane.
Mr. Twinkle czy ten e-book to może to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] albo jeszcze bardziej się zdziwisz jesli okaże się ze to art. ze Strzału daj znać jak go dostaniesz.
Napisano Ponad rok temu
mich123 wybrałeś do ankiety chyba wszystkie gazy jakie są dostępne w Polsce. Połowę z nich możesz sobie spokojnie darować jako: a) zamałe, zasłabe. Z wymienionych przez Ciebie brałbym pod uwagę: Pro Secur, Bodyguard LE 10, Sabre Red, Equalizer, Police Magnum, Avendera Pro Plus, i jedynego CS który może z nimi konkurować Force 80.
Parę uwag: Equalizer, Sabre mają twist on lock - niewygodne w użyciu. Avenger ten zwykły ma 3% OC - zamało. Street Wise - nie dość ze trudnodostępny to jeszcze słabo wypadł w teście Sabre - ja bym nie kupił. Moje typy Pro Secur i LE 10.
I tak chyba powtorzyłem po raz kolejny wszystko co już było wcześniej na forum powiedziane.
Mr. Twinkle czy ten e-book to może to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] albo jeszcze bardziej się zdziwisz jesli okaże się ze to art. ze Strzału daj znać jak go dostaniesz.
nawet wiecej niz polowe sobie darowalem, ale chcialem zrobic ankiete ktora nie bedzie tendencyjna , mam dwa lub trzy wybrane, ale fajnie by było jeszcze ankietka sie tropche podeprzec. za kilkadziesiat minutek wrzuce ankiete, zobaczymy co z tego wyjdzie
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 14
0 użytkowników, 14 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu