Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzwoniłem do Military, pod koniec czerwca ma być dostawa SabreCos dostawa do military nie dociera widzę ze trzeba kupować gazy na zapas i mieć w zapasie co najmniej ze 3 puchy,zeby potem nie czekać miesiącami na dostawe 8O
Napisano Ponad rok temu
Miała być pod koniec maja. :?Dzwoniłem do Military, pod koniec czerwca ma być dostawa SabreCos dostawa do military nie dociera widzę ze trzeba kupować gazy na zapas i mieć w zapasie co najmniej ze 3 puchy,zeby potem nie czekać miesiącami na dostawe 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
* Czy firma Military.pl będzie sprowadzać gaz na niedźwiedzie FRONTIERSMAN?
Niewykluczne ze beda w przyszłości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja ostatnio spytałem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] czemu nie dodają opinii i zeby nie sciemniali ze czekają na opinie produktów,skoro to ściema i sami piszą własne.Odpisali ze to nie oni dadają te opinie tylko ktoś inny i to pewnie jakaś awaria ze sie nie pojawiają Militaria to gówniany sklep,ale chyba tylko u nich można kupić Uzi,więc generalnie jak coś kupuję to nie gadam ze "sprzedawcą" i ich pieprzenie o 1 r. daty ważności itp.olewam,sam sprawdzam date i jesli mi pasuje to kupuję.To samo proponuję innym,a kupując u nich gaz wysyłkowo zaznaczać ze ma miec co najmniej 24 miesiace waznosci,albo niech kase na konto oddaja.Następny mój gaz to będzie sabre,ale poczekam jeszcze łudząc sie na dostawe
Ostatecznie przy zakupie poza sklepem czyli w internecie i tak możesz zwrócić towar bez podania przyczyn w ciagu 10 dni od zakupu ( musisz mieć tylko dowód zakupu). Niestety za przesyłkę nie zwracają.
Napisano Ponad rok temu
Military też zaczyna "przeginać", zwlekają z dostawą, już kilkakrotnie przekładali termin dostawy. Powód jaki podają "bo jeszcze mamy dużo na magazynie".
Choć jak na razie według mnie Sabre to najlepsza oferta. Terminy wazności 3-4 lata, i nie robią "przewałek" w wysyłkach choć ostatnio Sabre trochę podrożały.
Ciekawe są jeszcze gaśnice Hi-Maxa, ale tylko gaśnice.
Trudno poczekam na dostawę Sabre, bo co innego pozostało?
Pomimo podwyżki jest to chyba najkorzystniejsza oferta cenowo i jakościowo jaką można kupić w PL.
Napisano Ponad rok temu
tu można sprawdzić [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a jeśli waszego gazu nie ma w linku wyżej to może znajdzie się tu: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Z termometrem Sabre jest o tyle ciekawie, że mam wersję sprzed ok. 2 - 3 lat i tam Sabre ma, aż 1,42% kapsaicyny
Na termometrze jest jeszcze coś takiego jak Pepper Shield 15% i jest to najprawdopodobniej to co u nas jest sprzedawane jako S&W albo Uzi dzisiaj ma 0,81% kapsaicyny a na poprzednim tylko 0,47%. Magia normalnie
generalnie zasada jest prosta... jeśli jesteście producentem jakiegoś gazu do takiego zestawienia dobieracie takich konkurentów i taką metodę pomiaru wybieracie żeby wasz produkt był... the best
ktoś pytał czym się różnią Red Peper i RSG z Sharg'a oprócz widocznych na pierwszy rzut oka, jakości Flip topa i naklejek to napewno różnią się substancją wyrzucającą w RP jest to propan butan a w RSG - 134 A (freon).
W RP podobał mi się zasięg, przynajmniej w wersji 63 ml cone leciał dość daleko wąskim stożkiem co prawda uciekając trochę do góry i w lewo ale jak za 27PLN nie najgorzej. Flip top to straszny badziew i ten klips jak od długopisu porażka. RSG miałem w stumieniu leci nieźle na ponad 2 m od ok połowy puszki zasięg słabnie. Flip top i opakowanie bardzo zbliżone do Pro Secura. Co do ostrości to... większych różnic nie stwierdzam i jeden i drugi dość mocne.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś chce w formie chmury mogą zrobić jeśli zamówi się minimum 200 sztuk.
* What are the differeces between Smith&Wesson and Uzi pepper sprays?
* Do you produce only sprays with stream pattern?
they are the same spray and same parts used.
We are bale to offer a fog spray under a special order with a minimum of 200
pcs
Motti
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
pieprzu: chwalony przez ciebie niedawno w poście, jako profesjonalny i sprawdzony gaz First Defence jest w zestawieniu ( termometr SABRE) na ostatnim miejscu.
Prawie każda firma w USA produkuje gazy w różnych stężeniach. Jest to potrzeba rynku i wymogi przepisów w różnych stanach. Przypuszczam więc że te wszystkie testy, tabelki, itd są zgodne z prawdą, tym bardziej że amerykanie bardzo lubią się sądzić i napisanie nieprawdy zniszczy firmę (odszkodowania).
Tylko że marketing robi swoje. Producent który reklamuje swój gaz porównuje je z innymi ale najsłabszymi z innych firm. LE-10 czy Sabre ale Red mają w tych testach taką samą wysoką pozycję.
Nawiązując do Red Peppera 134A to nitrogen czyli azot a nie freon. Sprzedawca w Shargu wmawiał mi że gaz droższy jest mocniejszy, choć na opakowaniach pisze to samo...
Jak na razie porównałem Red Peppera z Umarexem i Pepper jest mocniejszy (organoleptycznie). Natomiast ciśnienie jest w Pepperze zdecydowanie większe. Kolorystycznie, (jeżeli przyjąć to za moc gazu ) to Red Pepper (lekko czerwonawy) jest pomiędzy Umarexem (lekko pomarańczowy) a Sabre ( kolor rdzy).
Pozdrawiam Gazomaniaków
Napisano Ponad rok temu
Na początku filmiku widać puszkę tego gazu i jest ona bardzo podobna do TW1000.
A tu jakaś reklamówka OC-17
Napisano Ponad rok temu
Na początku filmiku widać puszkę tego gazu i jest ona bardzo podobna do TW1000.
A tu jakaś reklamówka OC-17
Mam nadzieję że Chinole tego OC-17 nie produkują.....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu