Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
W mojej ocenie wyjątkiem ograniczonego wpływu wstrząsania lub nie, są piany olejowe. Tu zaobserwowałem zdecydowaną poprawę po energicznym i to naprawdę dość mocnym i trwającym chwilę wstrząsaniu (nie takim machnięciu z góry na dół) - vide np. PFHM 80.
danielw 2280:
thumbs ma gaz z oznaczeniem 52H2O30
zobacz na jego zdjęcie a potem na katalog: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] --- pozycja 4 od dołu
Na jego gazie jest oznaczenie kodowe od stream a napis na białym polu od Foam. Teraz już wiesz o co kaman? czy nadal nic a nic... czytaj raz jeszcze
kurwa a ja myślałem kiedyś, że jak mam 4 sztuki na raz to jest za dużo patrzę na Wasze kolekcje i... nie wiem czy pozbyć się trzech czy ze trzy sztuki dokupić
Co do noszenia to nigdy nie noszę więcej niż 1szt i to marne MK 3,5... bida z nędzą normalnie
idę odpoczywać pzdr
Napisano Ponad rok temu
danielw 2280:
thumbs ma gaz z oznaczeniem 52H2O30
zobacz na jego zdjęcie a potem na katalog: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] --- pozycja 4 od dołu
Na jego gazie jest oznaczenie kodowe od stream a napis na białym polu od Foam. Teraz już wiesz o co kaman? czy nadal nic a nic... czytaj raz jeszcze
Oj kolego pfeffer w dalszym ciągu siejesz zamęt! Sabre Red LE MK-4 foam i stream mają oznaczenie 52H2030!!! Spójrz parę postów wyżej jest link do mojej kolekcji, więc widzisz że mam je "w ręku" i wiem co piszę.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Natomiast napewno gazów w strumieniu nie ma potrzeby wstrząsać.
Napisano Ponad rok temu
Co to wstząsania gazów: Hi-power ledwo poruszycie i juz jest tak "nabity" że nie czujecie ,że coś w puszcze jest. To musi byc cisnienie.
Dodam że po chwilowym potrząsaniu efekty zmiany konsystencji w przypadku Sabre są takie:
Red LE MK-4 foam b/z
Red LE MK-4 stream b/z
Red Magnum stream b/z
Red PFHM 80 foam spienia się (zawartość znika)
Napisano Ponad rok temu
Co to wstząsania gazów: Hi-power ledwo poruszycie i juz jest tak "nabity" że nie czujecie ,że coś w puszcze jest. To musi byc cisnienie.
..albo ci sprzedali pustą puszkę ;P
żartuje oczywiście
Napisano Ponad rok temu
Prostym patentem na określenie orientacyjne ile zostało gazu w puszcze po użyciu jest:
1. bierzecie nowy gaz i zanurzacie go pionowo w naczyniu z wodą tak żeby swobodnie pływał
2. na powierzchni rysujecie markerem kreskę (na puszce nie na wodzie :D)
3. używacie gazu
4. powtarzacie czynności 1,2
proste ale daje jakiś tam obraz ile zostało
Ps woda musi być zimna broń Boże gorąca bo... jak to pier... przerobicie miotacz na granat heheh
daniel pogratulować kolekcji :D
ja sieję zamęt?... to nie ja to... Sabre cytat z ich strony:
SABRE RED
52H2O30 . . . . . . . . . . . . .3.3 oz Stream
520030-C . . . . . . . . . . . . . . .4.4 oz Cone
52H2O30-F . . . . . . . . . . . . . 3.3 oz Foam
najpierw piszą coś takiego a potem na puszce drukują co innego... mam nadzieję że wreszcie zaskoczyłeś o co mi chodzi a jak nie to... już mi się nie chce tłumaczyć
luzik
lubię Sabre... bo lubię i już
Napisano Ponad rok temu
lubię Sabre... bo lubię i już
Z tym zgadzam się jak najbardziej.
Zamiast literki na końcu kodu jest pełne oznaczenie rodzaju gazu. Wydaje mi się że jest to po prostu skrót w tabeli a pełny opis na butelce.
Ale zakończmy tą przepychankę, wazne jest to że Sabre jest skuteczne. I tyle.
Sposób oznaczania ciekawy.
Ważyłem kiedyś Sabre Magnum przed użyciem i po. 1sek użycie/ubyło 5gr
Napisano Ponad rok temu
widzisz kolego – od kiedy ten temat stał się dość popularny zaczęły się wypowiadać osoby o zerowym baraku kompetencji – w dodatku mające problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a co do twoich pytań to ja osobiście mam je w dupie ( reszta speców chyba też skoro cię wszyscy olali ) – odpowiadam komu chcę i kiedy chcę a na kretyńskie pytania w ogóle nie odpowiadam ...
co do reszty i ostatniego – bumu na sabre – który ma miejsce na vortalu, w mojej ocenie ktoś tu zaczyna lansować produkty od dawien dawna określane jako – dobry standard – w związku z tym nie będące WCALE klasyfikowane w światowej czołówce miotaczy.
osobiście mogę zrozumieć że jak coś ładnie wygląda to się ludziska rozlubowują w nalepkach ale daleki jestem od piania i wychwalania sabre którego faktyczna siła wcale nie jest taka wielka – zresztą kilka osób z mojego grona zrezygnowało z ich posiadania na rzecz czegoś zwyczajnie mocniejszego, choć jest i jeden taki który do tej pory mam kilka opakowań ( co nie XIII ) choć jak mniemam bardziej z uwagi na chęć posiadania niż faktyczne zastosowanie.
Teraz tak - nie znam nikogo kto mając do wyboru HP, DPS, FOX, MACE czy coś podobnego wybrał by SABRE ... i cześć pieśni !
Sabre jako licząca się firma produkuje głównie na rynek Law Enforcement co powoduje że ich produkty mają odwracać uwagę do czasu ucieczki lub przyjazdu policji a nie służyć do bezpardonowego obezwładniania i wyłączania agresywnych bydlaków z akcji w dodatku będących „po czymś” i mających kilku kolegów do pomocy więc niech nikt nie pieprzy głupot i nie tworzy nowych teorii.
Więc sabre z – BRAKU LAKU – kupić można a nawet trzeba ( bo lepiej mieć sabre, S&W, UZI czy PRO SECUR(a) ) niż nic - lecz wskazana jest wtedy pewna doza zdrowego rozsądku bo ten środek może NIE W KAŻDEJ SYTUACJI jak i nie na KAŻDEGO odpowiednio zadziałać ... i to jest właśnie podstawowa różnica pomiędzy takim HI POWER a SABRE.
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
thaitios
widzisz kolego – od kiedy ten temat stał się dość popularny zaczęły się wypowiadać osoby o zerowym baraku kompetencji – w dodatku mające problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a co do twoich pytań to ja osobiście mam je w dupie ( reszta speców chyba też skoro cię wszyscy olali ) – odpowiadam komu chcę i kiedy chcę a na kretyńskie pytania w ogóle nie odpowiadam ...
Cizzia
Nie każdy musi być kompetentny w kategorii "gazy". I większość uczestników tego forum pyta o gazy w miare dostępne w sklepach.
Nikogo nie interesuje co i kogo masz w dupie - więc powstrzymaj się od takich komentarzy, a jak chcesz pisać - to pisz na tematy, które są poruszane. Ty inteligentnie wymuszasz temat i ton dyskusji - co wielu uczestnikom "nie pasi." Masz wiedzę o gazach, bo nimi handlujesz (i chwała Ci za to) - nie powinieneś jednak nikogo lekceważyć, bo tylko na tym tracisz (pewnie masz to w dupie też).
Napisano Ponad rok temu
thaitios
Tak, rzeczywiście - pytania o kształt chmury, podatność na wiatr, dystans rozpraszania itp są wyjątkowo kretyńskie i niepotrzebne, po co to komu wiedzieć Zresztą i tak każdy HP trzyma w kolekcji jako eksponat, nie używając bo za drogie
Napisano Ponad rok temu
na te i 99% innych pytań odpowiedziano już na łamach tego tematu wcześniej – wystarczy poczytać ...
nikt nie używa ?! co za błędne myślenie – jestem pewny że każdy kto ma HI POWER bez wahania użył by go w akcji gdyby tylko zaistniała taka potrzeba, niemniej zarówno jego moc jak i cena ( 150 pln nie zabija nawet studenta a znam wielu takich – choć za tą kwotę można by pewnie kupić 2 tańsze gazy w Polsce ) wymuszają na posiadaczach odpowiedni szacunek do jego zastosowania a nie kretyńskiego pryskania gdzie popadnie czy dla zabawy, jednocześnie kwota którą trzeba zapłacić w Polsce za środek nie importowany przez rodzimych hurtowników na wstępie wyklucza wszystkie dzieci jak i większość elementu czy amatorów z jego posiadania – i Bogu niech będą dzięki !
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Z całym szacunkiem dla Twojej wiedzy.
Uwierzyłbym we wszystko co pisałeś na temat HP ale tylko wtedy gdybyś go nie sprzedawał....
Ile osób w Polsce w realu użyło HP? pięć?
A Sabre po prostu psuje Ci rynek...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Kolejna sprawa to to że NIGDY nie byłem radosnym tfFFFFFurcą a jedynie pragmatykiem i realistą który nikomu NIGDY i NIKOMU nie szczędził wiedzy na temat gazu - wystarczy poczytać Vortal -
A że gazy amerykańskie i to te ogólnie niedostępne w Polsce są najlepsze na świecie – no co ja poradzę ....
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
.....
na te i 99% innych pytań odpowiedziano już na łamach tego tematu wcześniej – wystarczy poczytać ...
Otóż nie, na takie konkretne techniczne pytania dotyczące Hi-Power odpowiedzi nie ma, przeczytałem cały temat i jedyne co jest to ballady oraz opowiadania. Przeczytaj wpisy z ostatnich 3-4 tygodni a sam zobaczysz że nie tylko ja chciałbym wiedzieć coś więcej niż na opakowaniu napisano, a wiedza taka jest całkiem przydatna
Czy posiadasz namiar na jakiś film gdzie można zobaczyć jak psika Hi-Power? Na youtube niestety pustki, wszędzie tylko foxy, mace i pochodne.
Napisano Ponad rok temu
.....jednocześnie kwota którą trzeba zapłacić w Polsce za środek nie importowany przez rodzimych hurtowników na wstępie wyklucza wszystkie dzieci jak i większość elementu czy amatorów z jego posiadania – i Bogu niech będą dzięki !
Cizzia
Tu się w 100% zgadzam, cholernie dobrze że tak jest!
Jako świadomy swych czynów człowiek chciałbym tylko wiedzieć czego się spodziewać i jak używać tego gazu. Z stad moje pytania o wiatr, ciśnienie, kształt, rozrzut itd itp Nie odbieraj mojej dociekliwości jako atak, to tylko głód wiedzy
Napisano Ponad rok temu
wszystkie to moja produkcja a dokładnie Cizzia, Horda, Pablos, Kalafior & Co. HE HE
brak mi tylko chwili na zlapanie oddechu - praca - ale OBIECUJĘ rozwiać wszelkie wątpliwości - no w końcu marka ZOBOWIĄZUJE
pozdro ALL
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
obiecuję zamieścić takowe - oczywiście nakręcone tu w Polsce - a właściwie linki do nich
wszystkie to moja produkcja a dokładnie Cizzia, Horda, Pablos, Kalafior & Co. HE HE
brak mi tylko chwili na zlapanie oddechu - praca - ale OBIECUJĘ rozwiać wszelkie wątpliwości - no w końcu marka ZOBOWIĄZUJE
pozdro ALL
Cizzia
Z góry bardzo Ci dziękuję
Napisano Ponad rok temu
Prawda jest taka że JA JESTEM HOBBYSTĄ I PASJONATEM
Cizzia
Be ironii - co tak Cię pasjonuje w pojemnikach z gazem o określonym terminie ważności i na czym polega to hobby?
Napisano Ponad rok temu
– błagam Cię bo widzę że Twój dorobek na Vortalu jest mikry ... tak więc nie zadawaj w przyszłości pytań które mogły by postawić Cię w dwuznacznej sytuacji – czytaj jako ćwierć inteligentną małpę
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Agutto
– błagam Cię bo widzę że Twój dorobek na Vortalu jest mikry ... tak więc nie zadawaj w przyszłości pytań które mogły by postawić Cię w dwuznacznej sytuacji – czytaj jako ćwierć inteligentną małpę
Cizzia
W przeciwieństwie do Ciebie, dorobek na tym Vortalu nie jest moim celem. Inwektywę pomijam milczeniem bo jest żałosna.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 27
0 użytkowników, 27 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu