Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jaka jest strona producenta gazów Equalizer?
Gazy OC-17 oferowane przez Gascolt to te same gazy sprzedawane przez Inter-Ark.
Co do OC-17 oferowanych przez Inter-Ark to te "nowe" nie dość, że różnią się głowicą to także konsystencją i barwą gazu. W tych nowych OC-17 pieprz jest bardziej jasny i mniej gęsty w porównaniu do starego OC-17 przypomnia gaz zawarty w Smith&Wesson. W Inter-Ark nie widziałem OC-17 żelu.
Co do Smith&Wesson nie testowałem bojowo:
Zalety
strumień balistyczny - taki jak ze strzykawki
odległość miotania gazu
Wady
brak wersji pryskającej chmurą stożkiem
PS.
Prośba
Napiszcie, zadzwońcie do firmy HPE i spytajcie się kiedy wznowią sprzedaż gazów HI-POWER
HOLSTERS HPE Polska
Biuro Handlowe, Salon Firmowy
25-563 Kielce, ul. Zagnańska 232
tel./fax 041 362 51 42, tel. 041 331 76 90
tel. 0 502 687 533?
e-mail: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Prowadzimy sprzedaż wysyłkowa dla klientów indywidualnych
zamówienia prosimy kierować faxem na nr 041 362 51 42
Napisano Ponad rok temu
Ze znajomym skorzystalismy z jednej z podstawowych zasad obrony koniecznej a więc:
:. Interweniujący, który chce rozdzielić bijących się, odebrać im niebezpieczne narzędzia, działa w obronie koniecznej"
W uzyciu był OC-17 STREAM 90 ml. Kolega uzyło KO stożek. Było na co popatrzeć chociaż skutki zastosowania typowe dla OC-17 więc nie ma co się rozpisywać. Była SM , policja nie dojechała bo w sumie ciężko rannych nie było. Jeden frajer żygał a drugiemu się udało zdobyć trochę wody od jakiegoś gościa więc cierpiał mniej. Obaj byli wyłączeni na ponad 30 minut. Może nawet dlużej ale odeszliśmy z kolegą po spełnionym "obowiązku". Musze jednak przyznać, że adrenalinę czuje się nawet w takiej z pozoru nie groźnej sytuacji. Nie wiem jak by było gdyby to nas zaatakowali nagle zza winkla. Trzeba ćwiczyć takie sytuacje bo mozna w sytuacji skrajnej zapomnieć w której kieszeni trzyma się gaz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja za swój dałem około 90 zł po ustaleniu wcześniej ceny i ważności gazu ( prawie 3 letnia). Było to jakiś czas temu ale kurs dolara przecież skoczył.
Napisano Ponad rok temu
Tyle że rzeczywiście gówno by to dało. Nie ma chuja żebym wycelował komuś w gały takim cieniutkim strumieniem. A żeby gaz zadziałał, jak się wydaje, trzeba dobrze i obficie trafić. Po wszystkim bowiem zebrałem jeszcze co się dało z dyszy (śladowe ilości) i rozsmarowałem sobie po twarzy. Przyjemny zapach papryczki chili. Kurna, można by tym przyprawiać chińszczyznę. Zero efektu.
Testowany gaz: Uzi 15ml.
Wnioskuję, że następnym razem należy kupić stożek. I pewnie rzeczywiście o większej objętości, bo szerszy strumień szybciej opróżnia puszkę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właściwie to skuteczność danego gazu powinna być opisywana przez masę tego środka na jednostkę czasu.
Nie pomyślałem o tym wcześniej. Licząc w ten sposób, skuteczność 15 ml UZI, to:
15% * 15ml / 5s = 0,45
120 ml:
15% * 120ml / 10s = 1,8
Czyli 120ml boli 4 razy bardziej.
Napisano Ponad rok temu
. A żeby gaz zadziałał, jak się wydaje, trzeba dobrze i obficie trafić. Po wszystkim bowiem zebrałem jeszcze co się dało z dyszy (śladowe ilości) i rozsmarowałem sobie po twarzy. Przyjemny zapach papryczki chili. Kurna, można by tym przyprawiać chińszczyznę. Zero efektu.
Nie rozumiem, jak zero efektu??
To znaczy,że gaz nie zadziałał?
Nie było pieczenia??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A we wzorze nie należy mnożyć przez procenty, tylko przez SHU. Nie zmienia to jednak wyniku - chodziło ten sam gaz.
EDIT:
Ty wrażliwy jakiś jesteś, Adamooo. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS Cizzia masz jeszcze na stanie gaśnice OC- 17?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 30
0 użytkowników, 30 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu