Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
J23 znowu nadaje HE HE
troszku mnie nie było - fakt - ale życie nie rozpieszcza i zapierniczać trzeba, jak widzę są i nowi sympatyczni forumowicze - CZOŁEM WAM - a wiec jak już się do końca ogarnę dam upust swojej fantazji kawalerskiej i zapodam nowe info w interesującym wszystkich temacie
pozdr ALL
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Niestety między wersją 75 ml Force i 300 ml puissance. Ale różnica była naprawdę DUŻA...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Niestety między wersją 75 ml Force i 300 ml puissance. Ale różnica była naprawdę DUŻA...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jak widać jestem nowym użytkownikiem, aczkolwiek temat ten śledzę od dawna i śmiem twierdzić, że przewertowałem go w całości. Dzięki Waszej pomocy zakupiłem dla siebie i dla dziewczyny OC-17 (na szczęście jeszcze nie miałem okazji wypróbować go w boju).
Powiem szczerze, że perspektywa zakupu tej "Kobry" jest kusząca. Jak wynika z informacji podanych na stronie producenta, odnalezionej przez Varangian83, ceny gazów plasują się następująco:
Nazwa produktu ----------------------------Cena
Aerosol-1H pojemnika Cobra "(100ml) 15,96 UAH
Aerosol pojemnika Cobra-1H (58ml) 10,80 UAH
Siłowniki atramentowych "-1S Cobra (100ml) 21,00 UAH
Aerosol kontener-1 Cobra, MIA 21,00 UAH
(Tłumaczenie by google translate, bo ja nie gawarit pa ruski )
Jak widać po przeliczeniu hrywien na złotówki po aktualnym kursie (czyli coś koło 0,45 zł za 1 hrywnę) ceny wydają się być nadzwyczaj interesujące. Myślę też, że cena za to zaświadczenie przy możliwości zakupu kilku gazów nie jest zbyt wysoka. Ogólnie w razie gdyby ktoś miał je dostępne piszę się na 2 lub 3 Cobry 1H w pojemności 58ml.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do reszty to mam jeszcze kilka uwag z mojej strony :
Po pierwsze substancja o oznaczeniu CR należy do grupy środków o działaniu paralityczno – drgawkowym i jako taka jest na wyposażeniu TYLKO i WYŁĄCZNIE wojska !!! wiec w Polsce i na świecie jako taka jest na rynku cywilnym NIELEGALNA.
Po drugie ZAPEWNIAM WSZYSTKICH wszem i wobec że wcale nie jest LEPSZA niż dobre OC czy CS a prawdopodobieństwo zrobienia nią komuś krzywdy, czy doprowadzenie do zejścia śmiertelnego jest NIEPORÓWNYWALNIE większe niż w przypadku wcześniej wymienionych !!!
( oczywiście do Polski dociera mało informacji na ten temat, jak również barierą jest sam język ale ja jako pasjonat śledzę regularnie wszelkie doniesienia ze świata ... )
Jeśli komukolwiek z Was wydaje się że jak komuś napsikacie i w wyniku tego UMRZE lub wystąpią nieodwracalne CIĘŻKIE POWIKŁANIA ( a mówimy tu o tego typu środku ) - to nawet jak was nie złapie Policja na miejscu zdarzenia to i tak będą was ścigać jak NAJGORSZYCH BANDYTÓW – i słusznie !!! – więc nie bądźcie debilami i nie dawajcie powodów aby wydziały kryminalne miały jeszcze więcej roboty.
Teraz słów kilka o samych KOBRACH
Tak więc produkowane są w dwóch wersjach :
a) na rynek cywilny gdzie stężenie sięga 0,2 %
i dla służb specjalnych gdzie ma ono wartość 0,5 %
no i jeszcze warto wspomnieć o wykonaniu które jest – jak to w przypadku większości produktów wytworzonych przez naszych wschodnich sąsiadów – DO DUPY – porównał bym je do wczesnych RMG 75 jeśli chodzi o materiały i dysze.
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy zajmujesz się jeszcze importem gazów ze stanów, i czy istnieje możliwość zakupu u Ciebie ewentualnie jakiegoś miotacza?
Napisano Ponad rok temu
ja to tylko na polke bym to postawil, zawsze to inna substancja w kolekcji, ale do noszenia wybralbym zdecydowanie markowego francuza, albo amerykana mimo to - zajawa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
napisz do mnie na priva to co wymyślimy ot został mi jeszcze jakis FOX i HI POWER
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
PS Fajna ładowarka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 17
0 użytkowników, 17 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu