Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7276 odpowiedzi w tym temacie

budo_pogromca z lbn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 588 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Dla nikogo nie było tajemnicą, że TW to nędzne gazy, ale, że aż tak to nawet ja się nie spodziewałem :o . Gaśniczka red pepper 150 ml leci z 2 razy dalej...

Pozdrawiam

@Edit
a tu dla kolejnego porównania test jednego z lepszych (Z TYCH DOSTĘPNYCH W POLSCE!) gazów czyli czerwonego walthera

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gdyby ktos chetny mam do sprzedania Magnum OC 17 (50ml,90ml)oraz gasnice(400ml) rowniez posaidam Force 80 (50ml)ale tylko chmura :) Pozdrawiam
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zapomnialem rowniez posiadam Force 80 (300ml)GEL
  • 0

budo_kamikazee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 512 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Obecnie wg. mnie (po już kilkakrotnej lekturze tego tematu) najlepsze, dostępne w oficjalnym obiegu (sklepy internetowe, stacjonarne) są następujące gazy:
Gaz pieprzowy
Police OC-17 Magnum
Gaz chemiczny - CS
Force 80

Macie jakieś inne propozycje ale tylko takie, które są dostępne w oficjalnym obiegu (sklepy internetowe, stacjonarne)?

PS. Która wersja jest lepsza Force'a 80 w formie żelu czy gazu?
  • 0

budo_isao
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1470 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Z gazami to najlepiej jakby ustalono jakieś metody standaryzacji, bo można jeszcze kupić gaz, gdzie dostaniesz w twarz i stoisz dalej, tylko kolorowo na mordzie... SHU to skala zbyt subiektywna, jakby jakaś niezależna firma się zabrała za trzepanie gazów metodami analitycznymi i wyniki były ogólnodostępne, to może by się producenci bardziej przyłożyli ;]
  • 0

budo_pogromca z lbn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 588 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam, chciałbym zwrócić uwagę na pewien aspekt o którym mało kto pisał a jest BARDZO WAŻNY! Chodzi mi mianowicie o wiatr podczas używania gazu. Bardzo zachwalany gaz OC-17 jest CHUJA WARTY pod ŚREDNI wiatr! Zasięg jest praktycznie minimalny, a chmura natychmiast zawraca! O wietrze bocznym chyba już nie muszę wspominać. Naprawdę można się solidnie przejechać w akcji. Właśnie nie rozumiem, tego całego zachwalania OC-17... Spoko jest chyba najmocniej stężonym OC na polskim rynku, ale EWIDENTNIE NIE JEST najlepszy właśnie przez zasięg. Wiem, że się wymądrzam, ale mam taką propozycję... jak będzie wiało trochę mocniej niż lekki zefirek wyjdźcie na dwór i psiknijcie swoim OC-17 (oczywiście mówię o formie fog dostępnej w Polsce) pod wiatr... no i wcześniej koniecznie zatrudnijcie kolegę który Was odniesie do domu... Takie felerne użycie gazu może mieć TRAGICZNE skutki. Oczywiście poza aspektem zasięgu nic do tego gazu nie mam. Ogólnie wiatr jest czynnikiem którego absolutnie nie powinniśmy pomijać przy używaniu gazów w formie "cone". Jednym słowem proponuję przetestować swoje miotacze przy silniejszym wietrze, ten ma NAPRAWDĘ duże znaczenie!

Pozdrawiam i mam nadzieję, że zostałem "wyczytany" :wink:
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam Wszystkich :) Chcialem opisac moja kolejna sytuacje z uzyciem gazu :-) tym razem byl to RSG police(zel)Wiec w piatek wieczorkiem wyszedlem na moment z dyskoteki do calodobowego kupic chlopakom Red Bule no i podaczas powrotu widze awanture jakis pojeb(sory za wyrazenie)bije sie z trzema dziewczynami.No wiec podbitka i pytam sie goscia czy ma jakis problem ale widze,ze zero dyskusji i wyciaga juz lapy w moja strone no wiec ja za puche i tak ze 2 sekundy mu sypalem na twarzyczke odskczylem krok po czym reakja jego rece na twarz ale co ...po chwili widze jego pomaranczowa buzke :) az cieklo z niej i otwiera jedno oko po czym rzucil tekstem"co myslisz,ze to takie mocne...na jedo oko"to ja powtorka doskok zaczalem sypac jeszcze raz...klijent znow rece na ryj ale zadego darcia nic kompletnie tak z tymi rekami na twarzy poprostu sobie poszedl jak by nigdy nic....oprocz tego,ze oczywiscie nic nie widzial :) ubaw na maksa....mam jeszcze tylko pytanie bo niedlugo bede mial HI POWERA i gdybym do tego wzial sobie jeszcze Pro Secura(żel) chodzi mi o bramke na dykotece co wy na to??potrzebuje porady :) Pozdrawiam
  • 0

budo_s.o.s.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2777 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ziom Ty pracujesz na bramce w lokalu i po redbulle latasz do sklepu? ja jak ide do kolesi co pracuja w lokalu to jescze ja mam napoje (poza alko) za free...slaba praca ;)
co do pytania, czemu nie 2 hi powery?? :D
  • 0

budo_matteo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 106 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pięściarz, Jako pracownik ochrony, każ swoim pracodawcą wyposażyć Cię w taki gaz, z jakim czujesz się najbezpieczniej. Z jakiej racji masz wydawać 100-200 pln za puszkę czegoś, co jest Ci niezbędne do pracy? Sam jestem miłośnikiem gaśnic ok. 400ml – OC17, Force 80 są łatwo dostępne w Polsce a ich skuteczność jest gwarantowana. Do tego dadzą rade nawet sporej grupie awanturników. Jeśli chodzi o coś bardziej kieszonkowego, to polecam HI Power, DPS i FOXA ( te jednak są trudno dostępne i czasem może byś szkoda użyć ich na byle zachlanego studencika szukającego „dodatkowych atrakcji” )
Z tych powszechnie dostępnych to polecam S&W.
Natomiast jeśli chcesz mieć tanie „coś” to kupuj sobie hurtowo KO Stożek za 8-9 zł. Nie oczekuj od niego cudów, ale na przeciętnego „damskiego boksera” może w zupełności wystarczyć.
Pozdrawiam
  • 0

budo_s.o.s.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2777 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mi stozek na 3 styknol :D
  • 0

budo_batoniarz
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 399 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pięściarz, Jako pracownik ochrony, każ swoim pracodawcą wyposażyć Cię w taki gaz, z jakim czujesz się najbezpieczniej. Z jakiej racji masz wydawać 100-200 pln za puszkę czegoś, co jest Ci niezbędne do pracy? Sam jestem miłośnikiem gaśnic ok. 400ml – OC17, Force 80 są łatwo dostępne w Polsce a ich skuteczność jest gwarantowana. Do tego dadzą rade nawet sporej grupie awanturników. Jeśli chodzi o coś bardziej kieszonkowego, to polecam HI Power, DPS i FOXA ( te jednak są trudno dostępne i czasem może byś szkoda użyć ich na byle zachlanego studencika szukającego „dodatkowych atrakcji” )
Z tych powszechnie dostępnych to polecam S&W.
Natomiast jeśli chcesz mieć tanie „coś” to kupuj sobie hurtowo KO Stożek za 8-9 zł. Nie oczekuj od niego cudów, ale na przeciętnego „damskiego boksera” może w zupełności wystarczyć.
Pozdrawiam

Czy piesciarz ma licencje 1 lub 2 stopnia ze Matteo tak mu radzi zeby szef wyposazyl???bo ja nie mam i Matteo twierdzil ze nie moge uzyc sily podczas bojki a co dopiero gazu
  • 0

budo_imacman
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pytanie, czy ktoś z Was miał do czynienia z Газовые баллончики z za naszej wschodniej granicy?
  • 0

budo_s.o.s.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2777 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hahahhahaha :)
  • 0

budo_imacman
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Оружие пролетариата
Русская защита
Жгучий перчик
КОБРА
ШОК
Скорпион
Терен
Дракон
Коктейль Молотова
Высшая Мера

Nazwy są obiecujące :D
  • 0

budo_pogromca z lbn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 588 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wie, ktoś co to znaczy? :)
  • 0

budo_imacman
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To są nazwy rosyjskich i ukraińskich gazów obronnych :-)
  • 0

budo_pogromca z lbn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 588 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ale ja sie pytalem o nazwę po przetłumaczeniu na Polski :wink:
  • 0

budo_matteo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 106 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Batoniarz, bez urazy, ale zakładam, że jeżeli ktoś pracuje w branży ochroniarskiej to ma licencje. Tak samo zakładam, że adwokat skończył prawo a lekarz medycynę…
Pięściarz zapytał o gaz, a nie o konsekwencje jego użycia przez amatora. Jeżeli tak owej nie ma, to oczywiste jest, że jeżeli go użyje w „pracy” (w syt. Poza obroną konieczną) może zostać pociągnięty do odpowiedzialności na drodze cywilno prawnej, a także karnej…
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiec Matteo powiem tak pokaz mi bramkarza na dyskotece co ma licencje...?? 8O i to w lublinie....i chialem sie poradzic co do gazu a nie sluchac cos na temat konsekwencji uzycia gazu :? ale juz mniejsza o to....
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Konsekwencji z uzycia(poprawka)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 18

0 użytkowników, 18 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024