Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
A tak wogole gdyby ktos chetny mam do sprzedania Force 80 (50ml) oraz Magnum OC 17 ilosc nieograniczona.Pozdrawiam Smile Smile Smile
Napisano Ponad rok temu
Jeśli dostaniesz z zaskoczenia to chyba pytanie czy TY mu zdążysz oddać... Co do trenowania... to kiedy dostanę tę flaszkę? ... :wink: . Tak pozatym dostałeś kiedyś gazem, że wiesz jaka byłaby TWOJA reakcja na gaz? Z doświadczenia widzę, że co człowiek to reakcja i podkreślam DOŚWIADCZENIA PRAKTYCZNEGO którego może nie mam wiele, ale jednak mi nie brakuje. Owszem masz tą przewagę, że taki przeciętny dresik wyskoczy raczej z jakimś gównem... Może trochę popadam w paranoję .
Napisano Ponad rok temu
Piosenka fajna i ogólnie ma sporo prawdziwych słów... ale gdybym był (rozumiem, że jestem jedną osób do których to było skierowane) taką "ścianę" to inaczej bym rozmawiał. Po prostu jak ktoś ma rację to ma z reguły 100 i więcej sensownych argumentów, a oceniam wszystko po tym co WIDZĘ a nie po tym co kto mi wciśnie. Inna sprawa jeśli jestem w błędzie, lecz nie uznaję się za nieomylnego.
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
A myslisz, ze nie probowalem – nie bylbym soba, gdybym się nie zgazowal moim HP, choc skoda mi było, piecze calkiem solidnie ale nie wiem czy adrenalina by nie wygralala:) nie wiem tez co by bylo jakbym przyjął pol puszki ...
Zgodnie z Twoimi zasadami, nie sadze żeby ktokolwiek się zgodzil na test dosc teoretyczny… Sytuacje na ulicy, w tramwaju to sytuacje KONTAKOTWE, „masz ognia, która godzina…” od tego z reguły zaczyna się obijanie…
Napisano Ponad rok temu
Dodatkowo dawno już nie widziałem żeby Horda w tak sympatyczny sposób odniósł się do czyichś wypowiedzi więc kolejny punkt na Twoim koncie
Co do samego sypania ... HE HE chciałem tylko po raz kolejny unaocznić że to właściwie NIEMOŻLIWE ( obronić się przed gazem ) a dokładając do tego element zaskoczenia ( jeden z kardynalnych warunków skutecznego użycia gazu !!! ) zapewniam że ani alkohol ani narkotyki a tym bardziej adrenalina by Ci nie pomogła – HOUGH powiedziałem
Pięściarz – wracając do SABRE to ma go kolega o nicku XIII ale jak dotąd nie stosował – a ponieważ i ja nie mam i nie miałem ( kupić tez nie mam zamiaru ) to pozostaje Ci zakupić samemu i testować osobiście – myślę że okazji nie zabraknie Powiem tylko że ładnie chlapie co w duzej ilości powinno wywołać odpowiedni skutek.
Co do Hi POWER to pisz na priva ( może jeszcze coś wymyślimy ) a jak nie możesz jeszcze pisać na Vortalu na priv to na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ( dopisz że to Pięściarz się odzywa )
Cizzia
ps. POGROMCO nie martw się tak bardzo ja juz taki jestem ! : ! ale myślę że z racji wieku oraz zbytniego rozbierania wszystkiego na czynniki pierwsze zatracasz sedno całego watku co powoduje ...
Napisano Ponad rok temu
a cobysie powiedzieli na male gazowe spotkanko w Wawie - ja jestem co jaks czas - na kolejne studia mnie wygnalo - bede wolny w Stolicy 24 stycznia w sobote, moze by na piwko sie spiknac, co wy na to ?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Gaz ma tylko oszołomić i obezwładnić napastnika na czas szturmu w celu jego dezorientacji tym bardziej że prawo w Stanach Zjednoczonych jest BARDZO restrykcyjne również w stosunku do Policji i gdyby wystąpiły poważniejsze kłopoty zdrowotne po użyciu gazu to zarówno policjant jak i cały wydział czy nawet dystrykt może zostać pociągnięty do odpowiedzialności za zastosowanie zbyt agresywnego środka obezwładniającego – co w Sadzie przekłada się na bardzo wysokie kary finansowe.
Co do pierwszego filmu to widziałem go 1000 razy a po raz pierwszy 5 lat temu – gdyby kamikazze zadał sobie choć trochę trudu i poczytał Vortal to by wiedział że było to już xxx razy wstawiane i wałkowane !!!
Kolejne filmiki choć ciekawe jedynie potwierdzają moje słowa – TYM BARDZIEJ ŻE POLICJANT W STANACH – NIGDY – NIE JEST SAM ( bo nie jest głupi ) dodatkowo po to właśnie dysponują oni tak szerokim wachlarzem ekwipunku jak i siłą ognia aby odpowiednio ją zastosować do zaistniałej sytuacji – która w tych wypadkach nie miała NIC wspólnego z obroną konieczną !!!
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Spokojnie nie martwię się, widzę, że masz podobny charakter do mnie i dlatego lubię z Tobą rozmawiać :wink: .Zresztą jeśli prowadzę z kimś dyskusję to znaczy, że liczę się ze zdaniem tej osoby. W miarę możliwości staram się zachować świadomość różnicy wiekowej między nami i okazywać szacunek, ale pisząc to trochę inaczej wychodzi niż mówiąc . Co do rozdrabniania i szczegółowości to już moja cecha charakteru która czasem jest zaletą, a czasem wadą.
@Kamikazee
Ciekawe jakiego gazu użyli?
A właśnie, stosował ktoś kiedyś OC PAVA (syntetyczną kapsaicynę). Nigdy nie miałem z tym styczności, to jest coś pomiędzy CS , a OC, czy działa identycznie jak OC?
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem ale pewnie wszechwiedzący cizzia Ci odpowie.@Kamikazee
Ciekawe jakiego gazu użyli?
Police RSG jest syntetyczny ale czy to PAVA to nie wiem.A właśnie, stosował ktoś kiedyś OC PAVA (syntetyczną kapsaicynę). Nigdy nie miałem z tym styczności, to jest coś pomiędzy CS , a OC, czy działa identycznie jak OC?
Napisano Ponad rok temu
@EDIT:
Pięściarz jako, że nie odpisywałeś na prywatną wiadomość, pozwolę się tutaj spytać, jak z Forcem? Wypadałoby się jakoś kontaktować przez mail.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a propo`s o PAVIE i RSG bylo juz na tym forum paredziesiat stron wczesniej MrTwinke sie wypowiadal...
mialem kiedys gazik taki malutki uzi 25 ml zaraz jak sie pojawily kupilem najpierw obsmarowlam ryło - pieklo calkiem solidnie, potem test na sciane i powiem Wam, ze jak na takie male g. (zasieg 1,5 m) to rewelacja - cisnienie super - od miotacza do sciany linia prosta zadnego opadania gazu, jak z mocnej strzykawki, starczylo na 5 psików po pol sek. plama porozprysku ok 30 cm srednicy
choc jestem zwolenikiem wersji BIG, pełen uklon w strone tego gaziku
a wiecie, ze w dobie kryzysu, jak nie mialem gdzie kupic gazu (o sklepach w necie nie slyszano:) zatrzymalem za soba kilku goniacych nas gosci, czym ... zwykla gasnica :) taka z zachodu, wygladla jak powiekszony dezodorant, byla tak duza ze nosilem w wewnetrznej kieszeni kurtki i na czas nie moglem wyciagnac, dopiero w trakcie ucieczki udalo mi sie i sruu za siebie ... poskutkowalo
wiem, teraz mozecie napisac mi, ze mam zdrowo narypane....
p.s. mam jeszcze butle 150 ml TW 1000 cs, zeby zobaczyc jak z niego leci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wprawdzie nie widziałem profesjonalnego miotacza w USA na bazie PAVA... więc... chyba sam dostałem odpowiedź, no chyba, że ktoś coś więcej wie o tej substancji niż było podane w temacie to niech się wypowie :wink: .
@UP
Spoko już napisałem co i jak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Aby się zbytnio nie napinać a jedynie podkręcić atmosferę :
FOX LABS od około roku może półtora w odpowiedzi na szeroko pojęte sugestie wprowadził na rynek nowy produkt o nazwie :
Mean Green Pepper Spray by Fox labs
Ta zabawka łączy w sobie zalety gazu pieprzowego i farby, niemniej nie tak jak w przypadku innych dobrze znanych produktów na bazie jednego czynnika, czyli barwnika widocznego dopiero w świetle UV, a środka barwiącego ( intensywnej zieleni ) utrzymującego się do 7 dni na ciele człowieka. Dzięki takiemu rozwiązaniu e/w agresorzy zostaną nie tylko potraktowani i obezwładnieni samym gazem ale i w BARDZO widoczny sposób oznaczeni, co całkowicie wyłączy ich z życia publicznego – praca, znajomi, rodzina itp. że o prostocie identyfikacji przez Policję nawet nie wspominam. Nowy gaz oparty jest o formułę „FIVE POINT THREE” stosowaną w miotaczach 2% OC / 5.300.000 SHU ale jego parametry zostały zmodyfikowane do 6% OC / 3.000.000 SHU a dodana farba jest naturalnym wyciągiem z warzyw. Gaz został wprowadzony w szczególności do miasteczek studenckich i campusów z racji dużej koncentracji młodzieży. Warto jeszcze podkreślić że dostępny jest w dwóch podstawowych wersjach – CONE FOG i STREAM – więc teoretycznie każdy sobie coś dobierze.
Tak tak – ja również z przyjemnością stwierdzam że już się nie mogę doczekać, kiedy w końcu te maleństwa do mnie dotrą – tym bardziej że już jest po spodziewanym terminie dostawy .... ale rozumiem że święta idą więc uzbroiłem się w dodatkową cierpliwość.
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do zastosowanego gazu – oczywiście że odpowiem – niech no tylko kamikazze doprecyzuje z jakich stanów są te filmiki i kiedy zostały nakręcone
Miasto: Des Moines,
Stan: Iowa
Napisano Ponad rok temu
Cizzia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 35
0 użytkowników, 35 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu