Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Co do dopasowania zestawu to osobiście polecał bym np. HI POWER + coś do selektywnego użycia w środku klubu tak aby uniknąć ofiar w osobach postronnych, a ze względu na mały wybór stawiał bym na SMITH & WESSON ( 15% OC / 2.000.000 SHU ) w opakowaniu 120 ml ( 4 oz. ) lub zamiennie UZI o tej samej pojemności e/w WALTHER płyn lub piana – środki w postaciach STREAM i FOAM zdecydowanie powinny się nadać. Co do uzupełnienia tego wszystkiego to może jeszcze PUISSANCE 90 czy FORCE 80 GEL ( 75 ml ) oraz w ramach wożenia w aucie jakąś gaśnicę.
posiadając taki zestaw można przyjąć założenie iż jest OK. zresztą apetyt rośnie w trakcie jedzenia ... HE HE –
tym bardziej osoby które stosowały już profesjonalne zabawki NIGDY nie przesiadły by się na słabsze substancje / zupełnie mija się to z celem a szczególnie jeśli ma się skalę porównawczą uzyskaną z własnej praktyki
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Tam też zapraszam Batoniarza, jeśli chce kontynuować dyskusje.
PS. Cizzia opisał zestaw optymalny i na każdą okazję
Napisano Ponad rok temu
Batoniarz, bez urazy, ale zakładam, że jeżeli ktoś pracuje w branży ochroniarskiej to ma licencje. Tak samo zakładam, że adwokat skończył prawo a lekarz medycynę…
Pięściarz zapytał o gaz, a nie o konsekwencje jego użycia przez amatora. Jeżeli tak owej nie ma, to oczywiste jest, że jeżeli go użyje w „pracy” (w syt. Poza obroną konieczną) może zostać pociągnięty do odpowiedzialności na drodze cywilno prawnej, a także karnej…
Nie slyszalem zeby jakis bramkarz mial licencje,chyba ze licencje 50 cm w bicepsie.Ale jesli dyskoteka bedzie zakwalifikowana jako impreza masowa to za uzycie gazu na jej terenie piesciarz bedzie odpowiadal za wniesienie niebezpiecznego przedmiotu w postaci gazu chociaz z ty, kwalifikowaniem dyskotek jako imprez masowych roznie bywa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wiec za zastosowaniem 2 różnych środków drażniących w tym samym czasie przemawia kilka powodów:
Pierwszy i najważniejszy czyli zwiększenie się mocy obalającej HE HE, ponieważ obydwie substancje działają w różny sposób z udziałem różnych receptorów, ich nakładające się efekty powinny spowodować nie tylko znaczne podwyższenie samej skuteczności ale i rozszerzenie oraz spotęgowanie bezpośredniego działania.
Kolejnym czynnikiem jest to że mieszanki gazów obecnie produkowanych na świecie potwierdziły już zarówno skuteczność jak i możliwości takich mieszanin, niemniej w mojej ocenie są one zbyt restrykcyjnie komponowane przez co w tym rozumieniu niekompletne ( tzn. iż można by z nich wycisnąć znacznie więcej ale zwiększyło by się zagrożenie związane z możliwymi powikłaniami zdrowotnymi ) dla przykładu firma SABRE do produkcji swoich gazów z serii Advanced 3-in-1 ( OC + CS + UV Dye ) użyła stężeń [ 0.33% MAJOR CAPSAICINOIDS z dodatkiem 1,5% CS Tear Gas ].
Tu dochodzimy do sedna czyli wyobraźmy sobie sytuację kiedy to w starciu traktujemy agresora tak:
na początku powinniśmy rozpocząć oprysk od OC który to działa natychmiastowo i nawet jeśli nie spowoduje natychmiastowego obalenia to przynajmniej całkowicie oślepi ( a ponieważ jestem maksymalistą to HI POWER ) - zaraz po wstępnej fazie pierwszego zagazowania powinniśmy natychmiast nagrodzić naszego oprawcę sutą wiązką z CS ( co do samego rodzaju to można by się spierać czy żel czy mgła - ale zakładając że wtedy to już typek może mieć rączki na ryjku wiec skłaniał bym się do opcji mgły która powinna lepiej przeniknąć do organizmu w tej sytuacji niż żel ) co do samego CS(a) jako ze wyboru specjalnego nie ma pozostają nam PUISSANCE lub FORCE obydwa posiadają formułę 2% ( maksymalne stężenie CS dopuszczone na rynek cywilny ) tak więc z zestawienia wychodzi że:
15% OC / 3.000.000 SHU / 3% mc + 2% CS = .............. wielkie BUM :) !!!
wszelkie uwagi i sugestie mile widziane – zapraszam do dyskusji
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest ten sam co tu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie miałem, nie testowałem tak więc napiszę, że jest o 12 zł tańszy niż w GasColtcie, przypuszczalnie wyprodukowany w ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) Szwajcarii na zlecenie Sharg.pl ciekawe przez jaką firmę.
Napisano Ponad rok temu
niemniej zapewne kierunek rozwoju jest DOBRY i warto by rozwinąć wiedzę w tym kierunku ! ( połączonego zastosowanie OC + CS )
aby dodać kolejną cegiełkę do naszych dywagacji, na temat różnych środków dostępnych na świecie, chciałbym przedstawić miotacz o nazwie HEATWAVE. Ciekawostką jest iż producent tego miotacza jako drugi na świecie ( poza SABRE ) stosuję metodę HPLC do badań i określania ostrości produkowanych przez siebie miotaczy – i osobiście w jego przypadku w mojej prywatnej ocenie ma to sens. Są one wytwarzane z głowicami Flip Top ( w przypadku Froggerów ) i Cop Top ( z modelami Stream ), jednocześnie producent wprowadził na rynek dwie formuły tego gazu 10% OC / 180.000 SHU ( dla Policji ) oraz 15% OC / 180.000 SHU ( do samoobrony ). Uprzedzając pytania o niewielką ostrość samego środka napiszę jedynie iż firma prowadzi ( jak zresztą każda inna na świecie he he ) swoją własną politykę mierzenia ostrości gazu, z której wynikają zupełnie inne pomiary niż wszelkie publikowane do tej pory – co ciekawego rozważaliśmy jakiś czas temu ( w tym temacie na Vortalu ) to właśnie podejście z Mr. Twinkle i Annihilatorem na podstawie pewnego PDF(a) – wiec dociekliwi mogą sobie poszukać Ponieważ jeszcze nie miałem tego miotacza trudno jest mi się jednoznacznie wypowiedzieć w temacie realnej skuteczności ale myślę że jest ona przyzwoita ...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a ponieważ warto zobaczyć jeszcze jak nasza świnka doświadczalna obrywa baty więc podaje kolejne linki:
a poniżej policyjny granacik gazowy z CS na pokładzie
na koniec kilka zdjęć
a tu coś dla zawodowców 7 oz. HE HE oczywiście oparte o 15% formułę i mam zamiar to sobie kupić - bo jakos tak aż woła do mnie ze zdjęcia kupppppp mnnnniiieee - więc kupię
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Ten koleś to niezły masochista.
Test gazu pieprzowego
zastanawia mnie jakiej firmy gaz został użyty.
Napisano Ponad rok temu
Jestem tu nowy ale śledze to forum już od dluzszego czasu
Na poczatek chcialbym sie odniesc do trgo co napisal Cizzia o HEATWAVE - akurat widzialem ten dokument pdf -SHUresult czy jakos tak - w nim byly podane rzeczywiste a delkarowane ostrości miotaczy znanych amerykanskich producentow. Jezeli by po tym filmiku i calym produkcie HEATWAVE mozna bylo rzec ze jest dobry - to SABRE RED ktory w tej klasyfikacji jest na 1 miescu - bylby jeszce lepszy pod wzgledem ostrosci - realna w tej tabeli ostrosc Sabre to 212.000
Za to zastanawiajace jest ze nie ma na tej liscie Hi-Powera...
bo sam WILDFIRE 18% kiepsciutko wypadl
link
co o tym panowie myslicie?
Napisano Ponad rok temu
wiesz moze czemu sklep inter-armo na mazowieckiej jest zamkniety (napisane jest cos o chorobach pracownikow, ale kurde wszystkich) i czy bedzie otwarty do piatku, lub przed swietami?
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie lepiej podjechać dowiesz moze czemu sklep inter-armo na mazowieckiej jest zamkniety (napisane jest cos o chorobach pracownikow, ale kurde wszystkich) i czy bedzie otwarty do piatku, lub przed swietami?
INTER-ARK Sp. z o.o.
ul. Wileńska 33
tel. +48 (22) 818-78-58
pon.-pią. 8.oo-16.oo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Natomiast jeśli chcesz mieć tanie „coś” to kupuj sobie hurtowo KO Stożek za 8-9 zł. Nie oczekuj od niego cudów, ale na przeciętnego „damskiego boksera” może w zupełności wystarczyć.
Orientujesz się gdzie można kupić hurtowo KO Stożek w takiej cenie?
Napisano Ponad rok temu
prosze o jakieś propozycje na PW z góry dzieki gazowicze
Napisano Ponad rok temu
Natomiast jeśli chcesz mieć tanie „coś” to kupuj sobie hurtowo KO Stożek za 8-9 zł. Nie oczekuj od niego cudów, ale na przeciętnego „damskiego boksera” może w zupełności wystarczyć.
Orientujesz się gdzie można kupić hurtowo KO Stożek w takiej cenie?
Zależy ile sztuk "hurtowo" Ci potrzeba...
jak użyjesz google.com, to znajdziesz jeszcze taniej...
Napisano Ponad rok temu
Оружие пролетариата - Broń proletariatu
Русская защита - Rosyjska obrona
Жгучий перчик - Paląca papryczka
КОБРА - Kobra
ШОК - Szok
Скорпион - Skorpion
Терен - Teren
Дракон - Smok
Коктейль Молотова - Koktajl Mołotowa
Высшая Мера - Wyższy wymiar
Użytkownicy przeglądający ten temat: 16
0 użytkowników, 16 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu