Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W PEŁNI POLECAM!!!
Napisano Ponad rok temu
A co sądzicie na temat gazów [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]?
zapomnij o tym sprayu:) testowałem i myślałem, ze się uśmieję z nędznego charakteru psikania tych zabawek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy znacie gaz pieprzowy mocniejszy od Police Magnum OC-17 dokładniej chodzi mi o większą siłę Scovile (SHU) niż 2 mln. dostępny w Polsce?
Jeśli tak to gdzie można zakupić najchętniej interesowałby mnie sklep internetowy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytanie
czy znacie gaz pieprzowy mocniejszy od Police Magnum OC-17 dokładniej chodzi mi o większą siłę Scovile (SHU) niż 2 mln. dostępny w Polsce?
Jeśli tak to gdzie można zakupić najchętniej interesowałby mnie sklep internetowy.
po co Ci mocniejszy?
sprawdź najpierw na sobie Magnum, a potem pytaj o "mocniejsze" 8)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
oczywiście to przypadek marginalny ale poparzenia robią wrażenie ...
i właśnie dla tego polecam jednak OC choć oczywiście o gustach się nie dyskutuje
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Hi-Power ma 3 mln SHU (ale za to ma o 2% mniej OC od Police Magnum). Niestety, obecnie znalezienie tego gazu w Polsce graniczy z cudem. Zdaje się, że jakiś czas temu jedyny dystrybutor tego gazu w naszym kraju zrezygnował ze sprowadzania go, ale nie jestem do końca pewien (najlepiej będzie jak zapytasz się o to Cizzii).Pytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zauważyłem, że zwiększona ilość procent OC powoduje dłuższy czas czas działania gazu przy takiej samej wartości ostrości 2 mln. SHU.
Możecie ten fakt potwierdzić?
Napisano Ponad rok temu
Wsumie jak na zawołanie jakieś 2 tyg. temu nabyłem DPS-a w wtrumieniu (poj. 120 ml), który został mi podarowany od naszego kolegi Cizzia. Minęły dwa tygodnie i już ( wczoraj ) miałem potrzebę wypróbować to, co potrafi ta zabawka. Mianowicie wykorzystując wczorajszą świetną pogodę urządziłem sobie wieczorną przechadzkę.Idąc sobie spokojnie w okolicy niewielkich zabudowań zostałem zaatakowany przez puszczonego samopas psa o masie ok 50 kg. Biegł centralnie w moją stronę z dość daleka więć wykorzystując dzielący nas dystans ( lekko licząc 50 m ) miałem dużo czasu na wyjęcie i dokładne wycelowanie miotacza. Gdy pies był na jakies 3 m ode mnie puściłem mu wiązkę strumienia prosto w pysk. Podziałało jak powinno. Pies zaskomlał i rozpoczął odwrót już nie ujadając, lecz ocierając co chwilę pysk o ziemię podczas ucieczki. Odnośnie moich spostrzeżeń co do samego gazu to mile zaskoczył mnie duży zasięg i precyzja miotacza. Poleciał rdzawy (jak było widać ze sztucznego oświetlenia pobliskich lamp ulicznych) stożkowaty strumień pod na prawdę sporym ciśnieniem. Cizzia nie przesadzał pisząc o zdecydowanie lepszym zasięgu tego urządzenia. Co do ostrości to trudno mi sie wypowiadać ale podziałał skutecznie odpierając atak zwierzęcia. Chociaż pies nie był rozjuszony ślepym instynktem łowcy, to jednak oceniając jego postawę ośmielam się stwierdzić, że mogło to się jednak skonczyć zaatakowaniem mnie. Nie będę zastanawiał się czy lecące na mnie bydle ważace 50 kg poprzestanie na obwąchaniu mnie, czy skoczy mi do gardła. Wtedy będzie już za późno. A tak, z odległości ok 3 metrów udało się zatrzymać atak i zniechęcić psa do bliższego zainteresowania moją osobą.
Podsumując moją długą wypowiedź - pomimo iż gaz kosztował sporo pieniędzy, to jednak okazał się skuteczny, a na własnym bezpieczeństwie nie warto oszczędzać.
Miałem wcześniej S&W (90 ml) który, jak sądzę też podołał by powstałemu zagrożeniu, jednak na pewno nie dałby takiego zasięgu strumienia, który umożliwił mi potraktowanie agresora z bezpieczniejszej odległości.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
zeby byl bardzo mocny -skuteczny.strumien zeby byl silny.
jak jest tu osoba w posiadaniu takiego jak chce to moge od niej go kupic oczywiscie powinien byc nowy nie uzywany.
mocny ,silny strumien poprostu jakis bdb gaz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 37
0 użytkowników, 37 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu