Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O ile kogoś by to interesowało oczywiście ;-)
To nie byłby perwszy raz, wczoraj zamówiłem 20 gaz w moim życiu
Swoją drogą. Co do gazów OC wiem że nie istnieje prawne ograniczenie co do substancji czynnej w gazie, lecz czy z gazami CS i CN jest podobnie? Też nie istnieją żadne ogranczenia?
Wkońcu są to substancje o wiele bardziej niebezpieczne na zdrowia od OC.
.................
Paweł
Napisano Ponad rok temu
Porównanie kilku gazów, głównie pod względem rozpylania i łatwości użycia.
Szczególnie ciekawy fragment zaczyna się w 16:50 - NAPRAWDĘ IMPONUJĄCE
kurwa, jak debil oglądałem prawie #####ik... mogłes napisać że oglądać od 15 minuty, bo wcześniej jest wszytko to samo, tyle że w zwolnionym tempie x100...
swoja drogą to mam chyba dokładnie tę samą piankę 80ml Sabre red - tyleże przełożone do obudowy RSG3 - co kiedys na Budo demontrowałem... ciekawe jak mój sika;d
Napisano Ponad rok temu
Ale cena jest na tyle niska że mogę go kupić do testów.
O ile kogoś by to interesowało oczywiście ;-)
To nie byłby perwszy raz, wczoraj zamówiłem 20 gaz w moim życiu
Swoją drogą. Co do gazów OC wiem że nie istnieje prawne ograniczenie co do substancji czynnej w gazie, lecz czy z gazami CS i CN jest podobnie? Też nie istnieją żadne ogranczenia?
Wkońcu są to substancje o wiele bardziej niebezpieczne na zdrowia od OC.
.................
Paweł
Nie, w Polskim prawie jest tylko tyle napisane, że dopuszcza się do posiadania bez zezwolenia ,,[...] ręczne miotacze gazu obezwładniającego" [...]" i tyle, nie ma żadnych norm. Jednak w niektórych krajach obowiązują różnorodne normy, np wielkości miotacza, ostrości, stężenia substancji, zasięgu i innych takich dupereli...
Napisano Ponad rok temu
Ehhh... to że Militaria.pl poważnym sklepem nie jest wiem od dawna, ale żeby wprowadzać w błąd (okłamywać) własnych klientów?
Aż przypomina mi się ich stary filmik z pistoletem zawierającym pojemik z gazem.
Na filmiku gdy napastnik z niego oberwał, oderwał się od ziemi i upadł na plecy.
Moc obalająca jak w Magnum 44 lub lepiej
Teraz zastąpili go innym i bardzo dobrze.
Gdy chodzi o produkty ratujące życie a do takich zaliczam gaz obronny, nie powinno być miejsca na kłamstwa.
To tak jakby ktoś sprzedawał mi mętną wodę mówiąc że to insulina
.......................
Paweł
Napisano Ponad rok temu
Jakby nie było są chyba najwięksi w kraju.
Co nie zmienia faktu że w moim uznaniu grają trochę nie fair.
Przepraszam za wpis pod wpisem, lecz uznałem że jest to lepsze niż zmienianie poprzedniego (zgodnie z zasadą ze starych wiadomości nie powinno się zmieniać, ponieważ powoduje to jeszcze większy bałagan).
................................
Paweł
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. miotaczegazowe.pl zaprzestały sprzedaży (!?)
2. hotspray ma promocję na OC-17 265ml Fire Master 109zł zamiast 149zł :>
3. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ma gaz UZI 90ml (nie kojarzę żeby mieli kiedyś?) - czyli taki jak chciałem;D (pisze, że chmura, ale to chyba mały błąd?)
4. za 50zł możemy mieć 120ml sabre red - mmmmmmm! [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
5. JAPIERDOLEJAKIŻAL! [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
5. JAPIERDOLEJAKIŻAL! [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Na zdjęciu jest NATO i to faktycznie porażka, ale w treści piszą o KO JET 40 ml. Szału nie ma, ale w tej cenie nic lepszego od KO nie ma.
Napisano Ponad rok temu
z tego co ja na szybko wcześniej wywnioskowałem, to jest to rodzaj dyszy tak nazwane:P5. JAPIERDOLEJAKIŻAL! [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Na zdjęciu jest NATO i to faktycznie porażka, ale w treści piszą o KO JET 40 ml. Szału nie ma, ale w tej cenie nic lepszego od KO nie ma.
przyjrzyj się na obrazku, na srodku etykiety jest czerwonym napisane
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Niemczech legalne są gazy / odstraszacze zwierząt , ale tylko z niemiecką etykietą i dopuszczone przez ich laboratorium .W praktyce wygląda to tak że np sabre z niemiecką etykietą jest legalny , ale angielską już nie . Więc jeśli twój frontek ,nie ma niemieckiej etykiety , mogą się przyczepić .Do raichu brałem pro secura , na patania policjanta odpowiadasz ,że to stop animal .
Ja jednak bym się nie odważył wwozić do nich gazów ,,nie ichnych"... a nóż się przyczepią i będzie nie wesoło szczególnie, że nie znam dobrze niemieckiego...
Napisano Ponad rok temu
Jaki jest adres producenta OC 9000?ale sobie daruje , bo nie ma tego na stronie producenta OC 9000 i Puissance 90 ,i nigdzie indzie w internecie ,nawet w ich sklepie internetowym , więc to chyba znowu ich produkcja .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ma ktoś kod rabatowy?
byłby ktos chetny na grupowy zakup na HS?
przy zakupie 4 sztuk są olbrzymie rabaty:)
macie jak psika OC-17 w strumieniu? najlepiej 90ml...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 13
0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu