Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na jednego, dwa psy frontier to overkill a fox na 2 może nie styknąć (domysły i mniemania - sprawdź w źrodłach lepiej) do tego CIĘŻKA chmura zwrotna - na psa wystarczy coś o wzglednie małym przepływie.
[semi - offtop]:
Nie rozumiem tego parcia na frontiera - będą się chcieli przy kontroli przyczepić to się przyczepią, jak wyjdzie w praniu co użyleś to do tego możesz zostać oskarżony przez klienta (orzecznictwo znamy ale wciąż to jest kwestia szczęścia i na kogo się trafi - ryzyko zbędne). Że się powtórzę - >zwykłe< gaśnice to są na bramki i dla GI'ów, no ewentualnie dla fetyszystów trzymających coś takiego przy drzwiach wejściowych a nie do plecaka, samochodu czy za pazuchę
[hard - offtop]:
Fronta jak pewnie wiecie sam noszę ale swojego kupiłem na wyjazd na północ na misie, raz też był z bratem w górach, a noszę tylko dlatego że nigdy napinatory nie zdązą sie zorganizować na ruską szarże i chyba go na oc17 nie wymienie póki się nie przeterminuje, ale to chyba dobrze...
Nie mniej decyzja jest twoja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Sabre Red
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Film ktory udowadnia ze nawet po dostaniu sporej dawki pieprzu mozna ustac i walczyc
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Tak sypie Fire Master
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Testowałem gaśnicę Pepper Gel od Mace'a. Na 4 m poleciało pojedynczym strumieniem, duże ciśnienie i duża GĘSTOŚĆ. Jakieś 0,5 s psikania i żel rozbił się o deskę na plamę ok 20 cm średnicy. Ale pierwszy strzał poszedł zdecydowanie niżj niż myślałem, trzeba każdy nowy gaz wypróbować ćwiczebnie bo sposób miotania może daleko odbiegać od naszych wyobrażeń czy zapewnień producenta. Nawet u dobrych wytwórców. Tyle, że ostrość tego żelu dość licha, posmarowałem pod oko i piekło słabo. To subiektywne odczucie oczywiście, ale wydaje mi się, że im gęstsza postać substancji, tym czysta kapsaicyna trudniej i wolniej dostaje się do receptorów skóry, cholera wie jak to jest...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych
-
Google (1)
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu