Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Może sie czepiam ale na zdjęciu na hotspray dysze cone są wyraźnie inne w wersji 60 i 90ml Dobra nic nie mówiłem;3
Napisano Ponad rok temu
Tak leci podróba OC-17 (Inter-Ark) z oryginalną dyszą Cone.
A tu test breloczkowego OC-17
Napisano Ponad rok temu
Po co Ci paralizator?Zioom, no przecież nie kupie podróby jak z USA są na hotspray... Byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał coś więcej na temat tych dysz w OC17. No i chce kupić do kolekcji paralizator, najlepiej taki z miotaczem gazu (wymienne pojemniczki) i najlepiej 500000V
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na hotspray jest info że ma 2000000SHU - po 1,4% na 1000000SHU czyli praktycznie 3% kapsaicyny czyli tyle co frontiersman? Chyba mam rację
Gdzie to wyczytałeś??? No offense ale piszesz bzdury.
Umarex też ma niby 2mln SHU to też ma 3% kapsaicyny???
Napisano Ponad rok temu
Na hotspray jest info że ma 2000000SHU - po 1,4% na 1000000SHU czyli praktycznie 3% kapsaicyny czyli tyle co frontiersman? Chyba mam rację
Nie prowokuj cwaniaku. To po pierwsze. Po drugie: "Wszystkie gazy Police Magnum są pochodnymi zasady 2 milionów SHU i każda jednostka zawiera 1.4% kapsaicynoidów."
Link: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Swoją drogą, opis na stronie jest z dupy. 2000000 jednostek po 1,4 % kapsy - właściwie to nie obczajam, nie wiem jak to rozumieć.
Napisano Ponad rok temu
Nie prowokuj cwaniaku. To po pierwsze. Po drugie: "Wszystkie gazy Police Magnum są pochodnymi zasady 2 milionów SHU i każda jednostka zawiera 1.4% kapsaicynoidów."
Link: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Swoją drogą, opis na stronie jest z dupy. 2000000 jednostek po 1,4 % kapsy - właściwie to nie obczajam, nie wiem jak to rozumieć.
Skoro nie rozumiesz to po co piszesz bzdury?
Czytanie i myślenie naprawdę nie boli a w tym temacie wszystko jest. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Podoba mi się widać tu moc strumienia w foxie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Ale stream nie powinien powodować kaszlu.
Bedzie powodowal ,kilka strzalow w domu z tego : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i musialem opuscic pomieszczenie :roll:
Z innej beczki...ogladajac dysze foxa i oc17 jest spora roznica w otworze (mowie tu o strumieniu)
W foxie wiem jak wyglada wystrzeliwany gaz ,a jak w oc17? czy nie jest zbyt waski strunien?
Moze ma ktos jakies linki fotek lub filmikow z oc17 (w formie strumienia) ?
Napisano Ponad rok temu
Ale stream nie powinien powodować kaszlu.
Bedzie powodowal ,kilka strzalow w domu z tego : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i musialem opuscic pomieszczenie :roll:
Z innej beczki...ogladajac dysze foxa i oc17 jest spora roznica w otworze (mowie tu o strumieniu)
W foxie wiem jak wyglada wystrzeliwany gaz ,a jak w oc17? czy nie jest zbyt waski strunien?
Moze ma ktos jakies linki fotek lub filmikow z oc17 (w formie strumienia) ?
Napisano Ponad rok temu
danielw2208: po co to bicie piany. PM OC-17 ma takie parametry: 17 % OC, 1,33 % capsaicinoids i 2 mln SHU. Po wieloletnich doświadczeniach na "żywca" mogę potwierdzić, że działa znacznie mocniej i dłużej niż wiele innych "standardowych czyli w zasadzie skutecznych" łącznie z twoimi ulubionymi Sabre Red. Nawet ten OC-17 jakoby podrabiany z Inter-Arku ma wśród moich wymagających znajomych bardzo dobrą opinie, lepszą niż SABRE ( za wyjątkiem genialnego Frontiersmana)
Majku, po to bazgrolimy i męczymy mózgownice na tym forum aby pogłębić swoją wiedzę, świadomość aby być bardziej bezpiecznym. Prawda?
Więc nie zaprzeczajmy swojej wiedzy wypisując bzdety o kosmicznej zawartości kapsaicynki.
Odnośnie OC-17 nie neguję tego gazu, wręcz przeciwnie. Wiem dokładnie jakie ma parametry a są takie jak napisałeś. Rzeczywiście OC-17 może "trzymać" dłużej w porównaniu z Sabre ze względu na wyższą zawartość OC. Sam się zastanawiam nad zakupem OC-17 (oczywiście w Hotspray) ale tylko ze względów kolekcjonerskich.
Sam osobiście preferuję jednak Sabre, najbardziej mi "leży", a także z kilku innych powodów m.in zawartości gazu w butelce i związanego z tym ciśnienia.
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie to dajcie sobie spokój w tym temacie z upodobaniami... To nie o to chodzi, chyba nie ma tu sponsorów żadnych firm? Ja z sabre strumienia nie używałem, noszę frontiersmana, rzadko Sabre w pianie i np wiem, że Sabre piana ma BEZNADZIEJNY zasięg, z racji, że testowałem kilka razy, z czego znalazłbym pewnie jakiś filmik.
Fronterka znam tylko z filmu, ale to już znacznie lepiej niż gadanie... a więc panowie filmiki filmiki a nie gadanie :wink: .
Pozdrawiam
@dodam edyta
Te sabre w pianie w niskiej temp osiągnęło mi bardziej konsystencję gęstego żelu niż piany...
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie, jest jakiś filmik jak "sypie" oryginalny OC-17? Bo szczerze mówiąc mam gdzieś bajeczki o super zasięgu które w praktyce czasami wychodzą inaczej (vide moja historia i obiecany zasięg gaśnicy puissanca 90 która wg pewnej osoby miała mieć 6 metrów zasięgu).
Ogólnie to dajcie sobie spokój w tym temacie z upodobaniami... To nie o to chodzi, chyba nie ma tu sponsorów żadnych firm? Ja z sabre strumienia nie używałem, noszę frontiersmana, rzadko Sabre w pianie i np wiem, że Sabre piana ma BEZNADZIEJNY zasięg, z racji, że testowałem kilka razy, z czego znalazłbym pewnie jakiś filmik.
Fronterka znam tylko z filmu, ale to już znacznie lepiej niż gadanie... a więc panowie filmiki filmiki a nie gadanie :wink: .
Pozdrawiam
@dodam edyta
Te sabre w pianie w niskiej temp osiągnęło mi bardziej konsystencję gęstego żelu niż piany...
Której piany Sabre używałeś? Według mnie piana 93gr MK-4 ma podobny zasięg jak stream.
Napisano Ponad rok temu
Za to do zalet dorzucam niesamowitą ekonomię...
Pozdrawiam
Znów szybka korekta:
Do kolejnej zalety dodam to, że broń Boże nie chciałbym tym nigdy w życiu po twarzy dostać. Zanim bym usunął te gluty to już dawno bym się z bólu na śmierć zesrał...
Napisano Ponad rok temu
Tej niebieskiej mk-4. Testowałem kilka razy (ale tylko 1 egzemplarz). Zasięg praktyczny góra 1.50 metra. z 2 metrów miałbym już małe wątpliwości ale myślę, że jeszcze "jakoś" by doleciało.
Za to do zalet dorzucam niesamowitą ekonomię...
Pozdrawiam
Znów szybka korekta:
Do kolejnej zalety dodam to, że broń Boże nie chciałbym tym nigdy w życiu po twarzy dostać. Zanim bym usunął te gluty to już dawno bym się z bólu na śmierć zesrał...
Testowałem swoją pianę, dodam że taką samą jak Twoja i w odległości ok. 2m strumień piany był prawie poziomy. Może różnica była w temperaturze (było lato podczas testu) i pianę wstrząsnąłem przed użyciem. Wstrząśnięcie ma ogromne znaczenie na zasięg.
Fakt że nigdy nie chciałbym oberwać pianą Sabre, ale właśnie za to cenię ten gaz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 20
0 użytkowników, 20 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu