Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm to jednak wezmę OC17 FOX za drogi a mam już Hi Maxa i UZI więc jeszcze cos do kompletu a co brac chmure/stozek czy strumien
Napisano Ponad rok temu
dzięki za dopowiedz
hmm to jednak wezmę OC17 FOX za drogi a mam już Hi Maxa i UZI więc jeszcze cos do kompletu a co brac chmure/stozek czy strumien
Jak chodzi o OC-17 to wybrałbym strumień bo będzie bardziej uniwersalny. Jak wcześniej pisali i ja też uważam, że strumień z OC-17 (USA) leci w miarę szeroko a nie jak woda ze strzykawki więc trafić łatwo a w zamknietym pomieszczeniu też sie przyda. No i zasięg masz wiekszy właśnie przy strumieniu. Ale to kwestia gustu. W przypadku Foxa zasięg chmury ( Cone) jest na tyle zadowalajacy, że mozna wybrać Cone. A najlepiej mieć jeden strumień i jeden Cone. To jest inwestycja w swoje bezpieczeństwo. Bo na dobre samopoczucie pewnie wystarczyłby zwykły KO Spray za 17 zł.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
EXPIRATION: 10/2011
Napisano Ponad rok temu
Jest dokładnie takiej samej wielkości jak S&W 90 ml.
Ma dużo bardziej profesjonalnie wykonaną etykietę, niż kupiony ok. 2 lata temu w Polsce (jeszcze z dyszą PENDING PATENT USA) OC-17 2oz. Na etykiecie kupionego teraz miotacza czcionka jest srebrna-błyszcząca, a na etykiecie starego OC-17 jest całkiem matowa (i ma logo dużo tandetniej wykonane).
Teraz kupiony OC-17 (na hotspray.pl) był zapakowany blister, a tamten kupiony 2 lata temu pamiętam, że był luzem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miotacz z datą ważności do 2011 roku, wcześniej nieużywany. Półsekundowy test pokazał, że substancja wylatuje bardzo podobnie jak z UZI:
filmik z testu S&W (mojego autorstwa): [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
filmik z testu UZI - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sprawa wrażenie strumienia składającego się z drobnych kropelek (a nie strumienia jak ze strzykawki), delikatnie rozpraszającego się (podobnie jak UZI na filmiku powyżej). Kiedyś robiłem podobny test Sabre (120 ml flip top magnum) i sprawiał wrażenie nieco bardziej skupionego w strumień. A Sabre Crossfire (co prawda znam go tylko z filmików) jest zdecydowanie bardziej skupiony w wąski strumień, niż testowany przeze mnie S&W.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Smith&Wesson i UZI to ten same gaz tylko z inną nalepką.
Do tej pory pojawiały się w tym topicu posty, że wbrew wyglądowi głowic (identyczne w S&W i UZI) UZI sypie bardziej rozproszonym strumieniem, a S&W bardziej skupionym. Stąd też moje porównanie tych dwóch miotaczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hahaha,ale ceny nie dość ze gówna sprzedają to jeszcze za tyle kasyhttp://www.bazarek.pl/searchx.php/fraza,gaz+%C5%BCel 8O 8O 8O Tym to juz calkiem siadlo na banke
Napisano Ponad rok temu
Znowu gdzieś posiałem OC17 z interark-u... No a muszę mieć coś podręcznego. Brać stream czy cone? Mam crossfire to chyba cone wezme?
Ja bym polecał kupić oryginalnego OC-17 z hotspray. Może i ja bym się tam zaopatrzył :wink: .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
To nowa głowica w podróbach z Inter-ArkByłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał coś więcej na temat tych dysz w OC17.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A to "stara" i oryginalna głowica OC-17
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu