Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
@UP i EDIT
Sam mi kiedyś mówiłeś, że ideałem gazu byłoby jakby taką puszeczkę wywalało od razu... Wyjaśniłem?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I zauważcie , że tylko jeden z nich dostaje centralnie w twarz.
Napisano Ponad rok temu
Mianowicie mógłbym podać milion innych filmów z Sabre Red jak to świetnie działa... Co to znaczy? To znaczy, że filmiki mogą mniej więcej wskazywać dobry i słaby gaz, ale nie należy mówić "patrzcie to film jak działa na ludzi ten gaz", bo różni ludzie, różne reakcje i te testy nie są miarodajne. Podejrzewam, że większość osób które nigdy gazem nie dostała nawet z tego forum, zwijali by się z bólu jakby dostali prostym inter-arkowskim OC-17... (no offence)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mimo, że mam szacunek do osoby prawie 2 razy starszej ode mnie to jednak się czepię...
Mianowicie mógłbym podać milion innych filmów z Sabre Red jak to świetnie działa... Co to znaczy? To znaczy, że filmiki mogą mniej więcej wskazywać dobry i słaby gaz, ale nie należy mówić "patrzcie to film jak działa na ludzi ten gaz", bo różni ludzie, różne reakcje i te testy nie są miarodajne. Podejrzewam, że większość osób które nigdy gazem nie dostała nawet z tego forum, zwijali by się z bólu jakby dostali prostym inter-arkowskim OC-17... (no offence)
Mimo, że zbliżam się już do końca swego żywota to jestem skłonny się zgodzić . Ale tez trzeba przyznać, że sam strumień robi wrażenie.
Napisano Ponad rok temu
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Ten filmik był już chyba na forum ale warto przypomnieć jak działa Fox.
I zauważcie , że tylko jeden z nich dostaje centralnie w twarz.
I to jest to - tzw splatter stream . Idealna sprawa. Zasięg wystarczający. Taki sam strumień leci z Police Magnum OC-17 stream ( made in USA).
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem tego wychwalania foxa... Widać, że działa, ale jakiś magiczny to on nie jest...
Pozdrawiam
@EDIT
Mało było filmików z działaniem OC - 17 z USA, a więc wklejam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
powiem szczerze, że nawet nawet szkoda tylko, że brelok...
Napisano Ponad rok temu
FOX posiada 2% olejku o ostrości 5,3mln SHU więc w 100ml opakowaniu jest 2ml 5,3 mln shu
jeżeli to stężyć o 1x otrzymamy 1ml o ostrości 10mln SHU
Natomiast sabre ma 10% olejku o ostrości 2mln shu czyli ,,stężając" to 10% o 5 razy otrzymamy roztwór o ostrości 10mln shu...więc w 100ml puszce jest 5ml olejku o ostrości
2mln shu , czyli przeliczając 1ml o ostrości 10mln shu....
Więc mi się wydaje że FOX to tak samo ostry gaz jak sabre tylko ma inaczej podane proporcje
gazu, to znaczy dodane mniej % bardziej ostrego roztworu...ahh te triki marketingowe
Napisano Ponad rok temu
Ja myślę,że gaz FOX ma taką samą ostrość mieszanki jak HI-max,sabre i inne gazy z 10%OC i 2 mln shu, tylko inaczej jest to podane bo:
FOX posiada 2% olejku o ostrości 5,3mln SHU więc w 100ml opakowaniu jest 2ml 5,3 mln shu
jeżeli to stężyć o 1x otrzymamy 1ml o ostrości 10mln SHU
Natomiast sabre ma 10% olejku o ostrości 2mln shu czyli ,,stężając" to 10% o 5 razy otrzymamy roztwór o ostrości 10mln shu...więc w 100ml puszce jest 5ml olejku o ostrości
2mln shu , czyli przeliczając 1ml o ostrości 10mln shu....
Więc mi się wydaje że FOX to tak samo ostry gaz jak sabre tylko ma inaczej podane proporcje
gazu, to znaczy dodane mniej % bardziej ostrego roztworu...ahh te triki marketingowe
Kolego, było to tak mocno wałkowane...
Fox Five ma 106.000SHU czyli POŁOWĘ mocy Sabre Red.
Jak nie wierzysz to zajrzyj na stronę Foxa.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Czysto ma w domu
Napisano Ponad rok temu
Czysto ma w domu
Grunt ,że OC-17 śmierdział i dusił aż gość wylądował na pogotowiu. I za to ten gazik cenię. Wierz mi po uzyciu PM bedziesz miał duzo czasu na oddalenie się
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo proszę o pomoc w wyborze gazu. Wczoraj zostałem zaatakowany obok Parku Skaryszewskiego w Warszawie około godziny 18 i cudem udało mi się nie stracić wartościowego dla mnie roweru - po prostu z niego nie spadłem i pojechałem dalej. Postanowiłem jednak zaopatrzyć się w podręczny gaz, bo nie ukrywam że stracha mam ogromnego a często tamtędy przejeżdzam. Wertuję od rana wątki na forum i mniej więcej już wiem, który chciałbym zakupić lecz proszę jeszcze o pomoc doświadczonych użytkowników.
Mianowicie, zależy mi żeby gaz miał taki strumień: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i żeby można było go użyć przynajmniej śmiało te 2 metry. Chciałbym kupić pojemność około 50-60 ml, żeby nie był zbyt mały a zarazem poręczny i wydać do 60 pln. Super byłoby gdyby gaz był do kupienia w którymś z Warszawskich sklepów. Z opinii Użytkowników wnioskuję, że dobry byłby Magnum Police OZ-17, tylko nie wiem gdzie go szukać żeby był ok. Jeśli błądzę co do pojemności i strumienia to proszę mnie poprawić.
Będę bardzo wdzięczny za każdą podpowiedź,
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 28
0 użytkowników, 28 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu