Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gaz z numerem 2 jest to miotacz używany przez takie odziały jak Grom, grupy Anty Terorystyczne czy Biuro Ochrony Rządu szkoda że nie mają żadnej naklejki ani nic, gazu z tego co wiem nie można kupić, ja dostałem go od kuzyna który siedzi w policji z tego co się dowiedziałem jest produkowany w USA i jest prawie to samo troszkę mocniejszy niż BODYGUARD co do zasięgu to nie wypada naj lepiej przez dobry 1 metr leci skupiony strumień płynu a po tym metrze rozdziela się na wiele kropelek max zasięg do 1,5 - 2m. co do siły z opowiadań policji działa rewelacyjnie, sam mogę tyle powiedzieć że po psiknięciu na powietrzu ojj musiałem się zmywac z tego miejsca co nim psiknołem a nie było wiatru ładna pogoda ogólnie kaszel i łzawienie.
Gaz ten można zakupić w stacjonarnym gascolcie ( czy jak się to pisze ).
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S kumpel KO własnie połozył pijaka,który chciał go dojechać w autobusie kiedyś,więc nie jest słaby.
Napisano Ponad rok temu
Ale zauważ, że obaj pryskają sobie na twarze i ten polski nie pozostawił żadnych śladów zresztą sam dostałem z KO i nie miałem brązowej twarzy.Kamikazee - kwestia światła, to wcale nie muszą być różne kolory.
Napisano Ponad rok temu
-FOX
-crossfire
-frontiersmana
Co powiecie na temat FOX stożek mgły jest lepszy na ulicę niż strumień?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a gdzie to widac ze ten gaz co koles sobie piska sam w twarz to KO FOG?
Napisano Ponad rok temu
Spytałem się go i odpowiedział że KO.@kamikazee
a gdzie to widac ze ten gaz co koles sobie piska sam w twarz to KO FOG?
I tu jeszcze tak pryska "polski" KO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mimo kilku maili do SabreRed nie odpowiedzieli mi.
Zdjęcie z odpijania KDT w Warszawie.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Czym pryska ten ochroniarz mi to wygląda na zwykła gaśnicę zaś gazety podają gaz łzawiący.
Co to za gaz łzawiący a może pieprzowy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo to zwykła gaśnica kupcy pozdejmowali ze scian i psikali podczas szturmu ochrony i pewnie ten ochroniarz jedną znalazł@Ambull
Mimo kilku maili do SabreRed nie odpowiedzieli mi.
Zdjęcie z odpijania KDT w Warszawie.
Czym pryska ten ochroniarz mi to wygląda na zwykła gaśnicę zaś gazety podają gaz łzawiący.
Co to za gaz łzawiący a może pieprzowy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gaz KO stożek z niemiec pryskał spokojnie na 3-4 metry pomarańczowo ciemnym jak by płynem i chmurką troszkę dziwnie to opisze ale pisze to co widzałem w środku leciał jak by skupiony strumień a po bokach gęsta mgła średniaca tej chmurki spokojnie ok 20-25cm ciśnienie można powiedziec bardzo mocne ale szybko sie zawartosc skonczyła mysle ze po ok 5-6 sek. a co do działania to moge powiedziec że klasa w tym przedziale cenowym kolega stał ponad 6 metrów o demnie i szybciudko z tamtąd uciekł trzymając się za twarz i kaszląc, i z reszta ja sam kaszląc uciekałem z tamtą hihi koszt tego pojemnika w niemczech to 4,90 a dla ciekawostki pozwolę sobie przepisac zawartość substancji z puszki niemieckiego KO: Enthalt 11% wirkstoff OC 2 MLN SHU czyli okazuje się że zawartość jest taka sama a nawet odrobine wyzsza niz np: Pro Secur i czy to mozliwe ze jest tak samo dobry gaz ?? tylko 4 razy tańszy ????
co do polskiego KO zasięg też nie jest zły myśle ze max. 3-4 matry ale wylatuje pod nie co mniejszym ciśnieniem, wylatuje gęsta biała chmura o średnicy dość dużej myślę że ok 4 cm, co do działania też nie źle duszi ale na pewno nie tak jak niemiecki KO puszeczka złuzyła sie po ok 7 sek.
więc podsumowując to co sam przetestowałem gazy KO w polsce są zupełnie inne niż w niemczech krutko mówiąc są nie co gorsze ....
a jaka jest wasza opinia na temat KO pieprzowych czy ktoś testował ? porównywał ??
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 20
0 użytkowników, 20 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu