Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Gazem bardziej siebie zjechali niż go. Ciekawy jestem jak to się skończyło...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Generalnie gazik jest OK tylko ciut duzy jak na swoją pojemność 3 oz . Np.Police Magnum OC-17 Stream 4 oz jest przy nim istotnie mniejszy i jakiś bardziej poręczny.
Napisano Ponad rok temu
Sabre crossfire
Frontiersman
?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy ktoś może kojarzy gaz RMG 45 w pomarańczowej puszce ?? przez jakiś czas miała je Polska Policja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a teraz drodzy koledzy pytanie ? czy dobrą decyzje podjąłem czy też nie po długich namysłach i śledzenia forum zakupiłem kolejny gaz. W sklepie miałem do wyboru
> Sabre Red niebieskie ale pojemność 50 i 65 ml chyba
> Smith % Wesson 60, 90 i 120 ml
> Uzi 60, 90, 120 ml
> OC-17 Police 90ml
> Pro Secur 55ml
> Hi - Max 75ml
Wiadomo sprzedawca wciskał mi jakieś TW1000 czy TW500 gazy i mówił że są lepsze od wyżej wymienionych ale ja juz go nie słuchałem bo sam mam taki gaz i wiem że to lipa wiadomo coś działa ale to nie to, więc podjąłem sam decyzje.
i wybrałem gaz UZI 120ml za 79zł teraz pytanie na które prosze odpowiedzieć
czy to był dobry wybór ?? zdania są podzielone ale myśle że wszystkie gazy z tych lepszych które były dostepne są podobnej jakości jest niby 15% Olejku Pieprzowego i 2 mln SHU ale czy on tyle ma faktycznie ????? skusiło mnie to też że jest dość duza puszka 120ml więc jest duzo gazu
więc co sądzicie o moim zakupie ja jestem zielony tylko po nazwach cos kojaże co dobre co nie hihihi ;p czy psikał ktoś już gazem UZI jak to leci ??
prosze o odpowiedz - pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak mnie zastanawia mnie po co ci dwa strumienie?Jak zużyje moje to pewnie kupie znowu Uzi +croosfire i to będzie mój zestaw Ale Uzi kupię przez neta bo te palanty w militaria mnie wkurzają :wink:
Nie lepiej chmura i strumień?
Jaki właściwie zasięg ma gaz UZI?
Napisano Ponad rok temu
P.S włóż spory gaz np.90ml Uzi to kieszeni i wyciągnij siedząc :wink: cięzko nie?
Napisano Ponad rok temu
Oglądałem 3 filmy i na każdym zadziałał dość dobrze....jaka jest ?Wasza opinia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co powiecie na gaz defenol CS?
Oglądałem 3 filmy i na każdym zadziałał dość dobrze....jaka jest ?Wasza opinia?
Na samą nazwę mam odruch wymiotny. To juz lepiej kup sobie KO ale raczej stożek pieprzowy. Inaczej to ty będziesz w defensywie. A w ogóle to ja mówię na takie gazy: tanie i dobre a dobre bo tanie.
Napisano Ponad rok temu
W mojej kolekcji gazów znalazły się różne miotacze, z każdym z danego modelu gazu jakie widzicie na fotce przeprowadziłem testy. Opisze wszystkie przydatne żeby, mam na dzieje że się to komuś przyda
Więc tak na foto jest 5 rodzai miotaczy, wszystkie są gazami pieprzowymi (ja osobiście nie uznaję miotaczy CS ewentualnie Force 80 cs)
gaz z numerem 1 jest to Amerykański gaz UZI produkowany przez firmę CampCo posiada stężenie 15% Oleoresin Capsicum i 2mln SHU koszt ok 80zł pojemność 120ml po naciśnięciu leci strumień podobny do wylatującej wody ze szczykawki, psikałem do dużej tarczy strzeleckiej na powietrzu z równych 3 metrów i ciśnienie dość dobre gaz nie opada leci w równej pozycji (przynajmniej przez te 3m)
gaz z numerem 2 jest to miotacz używany przez takie odziały jak Grom, grupy Anty Terorystyczne czy Biuro Ochrony Rządu szkoda że nie mają żadnej naklejki ani nic, gazu z tego co wiem nie można kupić, ja dostałem go od kuzyna który siedzi w policji z tego co się dowiedziałem jest produkowany w USA i jest prawie to samo troszkę mocniejszy niż BODYGUARD co do zasięgu to nie wypada naj lepiej przez dobry 1 metr leci skupiony strumień płynu a po tym metrze rozdziela się na wiele kropelek max zasięg do 1,5 - 2m. co do siły z opowiadań policji działa rewelacyjnie, sam mogę tyle powiedzieć że po psiknięciu na powietrzu ojj musiałem się zmywac z tego miejsca co nim psiknołem a nie było wiatru ładna pogoda ogólnie kaszel i łzawienie.
gazy z numerem 3 często spotykane i pewnie wszystkim znane KO Pfeffer produkowane w Niemczech importerem jest Incorsa jeżeli chodzi o zasięg myśle że spokojnie 2-3 metry daje rade jest w postaci stożka mi się wydaje że wylatywała bardzo gęsta mgła z dużymi kroplami substancji bynajmniej takie coś zaobserwowałem koszt ok 15-20zł i myślę że w tym przedziale cenowym jest to naj lepszy i naj skuteczniejszy miotacz gazu pojemność 50ml ( ale tu moje pytanie posiadam kilka puszek którę sam przywiozłem z niemiec i te kupione w polesce czym one mogę się różnić, bo mi się wydaje że te co przywiozłem z niemiec sa nie co mocniejsze czy ktoś się orientuje co i jak ??? )
gazy z numerem 4 dość tanie ok 12-15zł gazy Umarex Police pojemność 40ml zasięg skuteczny gęstej mgły nie więcej niż 1 metr później leci delikatna mgiełka akurat tym dostałem z odległości ok 2 metrów miałem zamknięte oczy ale rewelacji działania nie było tylko kichanie, smarkanie, kaszel i to przez kilka minut i nic więcej co innego jak by dostać w otwarte oczy ale zaufania we mnie nie zbudził te gaz.
gaz z numerem 5 kolejny tani gaz koszt ok 12-15zł Umarex Perfecta Stop Animal 110 40 ml przewidziany do obrony przed zwierzętami ale powiem że i człowiekowi też potrafi nie źle zaszkodzić, początkowo myślałem że to to samo co gaz z numerem 4 Police Umarex ale okazało się że to całkiem inny gaz zasięg co prawda ten sam ale jest nie co mocniejszy gorzej dusi i piecze a nawet tak dziwnie szczypie skura.
testowałem też gaz TW500 nie ma go na zdjęciu ale to już moim zdaniem totalne dno zasięg strumienia ok 3-4 metrów max ale co do skuteczności to żal ... lepiej z tym nie wychodzić
Testowałem też gaz Sabre Red 50 ml w czerwonym pojemniku w żelu zasięg przyzwoity chodź gorszy od UZI jak działa nie wiem wiem tyle że kumpel specjalnie roztarł sobie go na częsci twarzy i dość długi piekło grubo ponad 30 minut.
niżej zamieszczam link do filmiku z gazem TW 500
oraz foto z gazami opisanymi wyżej
zdjęcie po niżej
(mam na dzieję że komuś się to przyda jeżeli jakieś pytania prosze pisać a postaram się odpowiedzieć jeżeli zrobie jakiś nowy test od razu dam znać, a tak jak wspomniałem, planuje zrobićtest z gazem FOX i sam się przekonać co do jego działania - pozdro)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][/URL]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tu macie link do zdjęcia z tymi gazami które opisałem wyżej, bo załadowało się zdjęcia ale za małe
Co do gazu nr 2, wygląda identycznie jak Hi-Max z HPE
Napisano Ponad rok temu
a ty testowałeś tego Hi - maxa ???
Napisano Ponad rok temu
tu macie link do zdjęcia z tymi gazami które opisałem wyżej, bo załadowało się zdjęcia ale za małe
a gaz nr 1 wygląda podobnie jak mój FOX... przynajmniej dysza
Napisano Ponad rok temu
KO testowany w Rosji
KO testowany w Polsce
Różnią się barwą importowany przez Incorsa pryska chmurą jakiejś bezbarwnej cieczy.
Gaz 2 wygląda na Hi-Max a Bodyguard (LE-10) to nazwa gaz (formuły) produkowanego przez Defense Technology. Policjant raczej wprowadził cię w błąd ponieważ pomylił nazwę formuły gazu z marką gazu.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]HOLSTERS HPE
POLSKA
Grzegorz Szymański
Kielce
Z/27/17/2007/PZ Ręczny miotacz pieprzu HI-MAX
[Formuła BODYGUARD LE-10 o składzie
10% olejku pieprzowego, który zawiera 1,33 %
alkaloidu capsaicyny, a jego moc jest nie
większa niŜ 2 mln SHU (Scoville Heat Unit)];
Plecakowy miotacz pieprzu [Formuła
BODYGUARD LE-10].
Użytkownicy przeglądający ten temat: 19
0 użytkowników, 19 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu