Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Podaj jeszcze jakiś Sklep który ma ten Sabre Red i jak możesz to doradz jaki typ ( piana , zel , strumien , chmura)
Specjalnie dla ciebie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kamikaze rozwaliłeś mnie hehehe dobre dobre... szkoda ,że kolega który kupił niby ten gaz co woda z niego leci to mógł przy okazji zakupić słowniczek ortograficzny bo masakra jeśli chodzi o ortografię... ja powoli głupieję od tych błędów ortograficznych...
0
budo_axel44
Użytkownik
51 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
sprawdzałem czy lecie do góry nogami i ku** mać cisnienie wyleciało gaz tz. zawartosc została i teraz nic nie leci ((
i co teraz ta sie tam jeszcze jakoś wtłoczyc czy cos te cisnienie ??
0
budo_kamikazee
Użytkownik
512 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
Dopiero teraz zainteresowałem się tym co jest napisane na etykiecie Sabre Red Crossfire. Kilka wg mnie przydatnych uwag w wolnym tłumaczeniu:
Pryskaj 0,5 - 1 sekundowymi seriami.
Jeśli nie możesz powstrzymać napastnika po 3, 0,5 - 1 sekundowych pryśnięciach użyj następnej właściwej opcji siłowej (to są informacje dla policjantów w USA).
Pryskaj przeciwnikowi w oczy ruchem od ucha do ucha (jeśli ma okulary pryskaj na czoło).
Zastanawia mnie dlaczego odradzają pryskanie z odległości bliższej niż 3 stopy (ok. 90 cm) ponieważ można uszkodzić tkanki miękkie (gałkę oczną) gdzie w Polsce w przepisach dla "straszy wiejskiej" (chyba też Policji) zabronione jest pryskanie z odległości bliższej niż 50 cm.
Kolejna poszlaka według mnie potwierdzająca moją hipotezę, że oferowany w Polsce OC-17 jest fałszowany to, że Sabre Red posiada głowicę Patent USA [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zaś polski OC-17 takiej nie posiada.
I jeszcze wg. mnie najlepsza technika samoobrony.
PS. Jak pogoda się poprawi, znajdę wolny czas oraz operator to przetestuje Crossfire.
0
budo_piesciarz
Użytkownik
92 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
Wiec panowie nawet ogladajac ten filmik nie mozna powiedziec jak niektorzy,ze Sabre to gowno skoro sama policja go polec
0
budo_axel44
Użytkownik
51 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
sluchajcie mam jeszcze takie pytanko bo są w sklepie SABRE RED ale mają opakowanie Czerwone i Niebieskie ?? pytając sprzedawcy odpowiedział mi ze to to samo ale pewnie sie mylił więc czym one się różnią ????
pozdro
0
budo_fedormajk
Użytkownik
436 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
.............................
Kolejna poszlaka według mnie potwierdzająca moją hipotezę, że oferowany w Polsce OC-17 jest fałszowany to, że Sabre Red posiada głowicę Patent USA [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zaś polski OC-17 takiej nie posiada.
............................
Hmm...Na moim OC-17 (chmurka) z Inter ark W-wa z terminem ważności do końca 2009 jest jeszcze dysza PATENT USA. A w oryginalnym sprowadzonym z USA Police Magnum OC-17 o pojemn. 4 0z STREAM nie ma dyszy PATENT USA a więc dysza Patent USA nie zawsze jest potwierdzeniem oryginalności PM OC-17. Warto o tym pamietać.
Ważne jest, że w USA oficjalnie oferuje się gazy Police Magnum od 50 ml wzwyż ( poza gaśnicami) tylko w formie tzw splatter stream ( poza gaśnicami) a nie w chmurce jak w Polsce co może być wyznacznikiem oryginalności produktu.
0
budo_fedormajk
Użytkownik
436 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
sluchajcie mam jeszcze takie pytanko bo są w sklepie SABRE RED ale mają opakowanie Czerwone i Niebieskie ?? pytając sprzedawcy odpowiedział mi ze to to samo ale pewnie sie mylił więc czym one się różnią ????
pozdro
"że róznią się ceną" - tak powinien odpowiadać sprzedawca, który nie wie co sprzedaje
0
budo_pogromca z lbn
Użytkownik
588 postów
0 Neutralna
Zainteresowania:Kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Niektórzy to naprawdę powinni wrócić do szkoły podstawowej i lekcji "czytanie ze zrozumieniem".
Pozdrawiam
0
budo_darknesss
Użytkownik
64 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze wg. mnie najlepsza technika samoobrony.
.
kamikazaee zobacz na to sorki że troche off topic.. ale musiałem niema to jak znaleźć się w niewłaściwym miejscu i w niewłaściwym czasie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jak stare powiedzenie mówi.. jest dres jest stres hehehe... poproszę o skomentowanie tego filmiku
0
budo_darknesss
Użytkownik
64 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
jeszcze jeden filmik [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i żeby nie było że off topic.. to temat ULICA no i.... właśnie... mam dylemat czy zakupić chmurę czy strumień FOX'a kurde niewiedziałem ze będę mieć dylemat taki... najlepiej mieć dwa przy sobie i strumień i stożek.... niewiem tylko jak leci strumień we foxie.. bo jak na jednym z filmików patrzyłem no to on troszkę na boki się rozlatywał takze może strumień niejest taki zły?no i do dziewczyny także fox'a biorę i dla niej lepszy chyba byłby strumień.. bo istnieje możliwość zagazowania się.... jak to z dziewczynami bywa.. w razie jakieś akcji to ona nie będzie myśleć czy będzie lecieć z wiatrem czy pod wiatr.. no ale słyszałem ze znowu stożek ma duże ciśnienie we foxie.. i że mniejszy wiatr niema aż tak dużego wpływu na stożek... cholercia.. mam dylemat
0
budo_fedormajk
Użytkownik
436 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
i żeby nie było że off topic.. to temat ULICA no i.... właśnie... mam dylemat czy zakupić chmurę czy strumień FOX'a kurde niewiedziałem ze będę mieć dylemat taki... najlepiej mieć dwa przy sobie i strumień i stożek.... niewiem tylko jak leci strumień we foxie.. bo jak na jednym z filmików patrzyłem no to on troszkę na boki się rozlatywał takze może strumień niejest taki zły?no i do dziewczyny także fox'a biorę i dla niej lepszy chyba byłby strumień.. bo istnieje możliwość zagazowania się.... jak to z dziewczynami bywa.. w razie jakieś akcji to ona nie będzie myśleć czy będzie lecieć z wiatrem czy pod wiatr.. no ale słyszałem ze znowu stożek ma duże ciśnienie we foxie.. i że mniejszy wiatr niema aż tak dużego wpływu na stożek... cholercia.. mam dylemat
Kolego strumień w foxie lub Police Magnum to wg mnie rewelacja. To nie sika jak woda ze strzykawki tylko jest to tzw splatter stream czyli rozproszony ( grubszy) strumień lub jak ktoś woli cos : pośredni stan między Cone Fog a czystym strumieniem. Zresztą zobacz sam:
0
budo_kamikazee
Użytkownik
512 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
Ważne jest, że w USA oficjalnie oferuje się gazy Police Magnum od 50 ml wzwyż ( poza gaśnicami) tylko w formie tzw splatter stream ( poza gaśnicami)
Skąd ta informacja?
0
budo_kamikazee
Użytkownik
512 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ALL POLICE PEPPER SPRAYS WILL BE SUBSTITUTED WITH X-FACTOR SPRAY. (after police pepper supply runs out)
Czyżby zaprzestali produkcji Police Magnum?
0
budo_szlifierz00
Użytkownik
33 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
Z czego wnosisz że zaprzestali produkcji? Według mnie jest tam tylko informacja że każdy gaz policyjny jest ze znacznikiem.
0
budo_szlifierz00
Użytkownik
33 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
Proszę nie komentować mojego powyższego posta, coś mi się pomieszało .
Sorry że piszę jeden post pod drugim ale nie mogę edytować.
0
budo_szlifierz00
Użytkownik
33 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
Zabawa z gazem TW1000 [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
0
budo_melchi1
Użytkownik
26 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
wygląda na to że nie jest taki otatni. faktem jest że każdy inaczej troche reaguje i ma inną wrażliwośc. ten ostatni całkiem fajnie zareagował.
0
budo_fedormajk
Użytkownik
436 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
Po TW otwierasz oczka po kilkunastu sekundach lub góra minucie . Szajs wam mówię. Sprawdzone. Już lepiej kupić KO stożek.
0
budo_fedormajk
Użytkownik
436 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
ALL POLICE PEPPER SPRAYS WILL BE SUBSTITUTED WITH X-FACTOR SPRAY. (after police pepper supply runs out)
Czyżby zaprzestali produkcji Police Magnum?
Pisałem wczesniej i publikowałem zdjęcia blistrów i nalepki obu gazów PM i X-factor. Są prawie identyczne jak chodzi o treść. Dla mnie to ten sam producent ale nikt sie wtedy z kolegów w sprawie nie wypowiedział. Jeszcze raz link i prosze porównajcie blistry: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
0
budo_darknesss
Użytkownik
64 postów
0 Neutralna
Napisano Ponad rok temu
Kolego strumień w foxie lub Police Magnum to wg mnie rewelacja. To nie sika jak woda ze strzykawki tylko jest to tzw splatter stream czyli rozproszony ( grubszy) strumień lub jak ktoś woli cos : pośredni stan między Cone Fog a czystym strumieniem. Zresztą zobacz sam:
raczej wezmę 120ml stream 90ml stream i 50ml cone foxa oczywiście.. w tym 90ml stream idzie dla mojej dziewczyny szkoda ze więcej filmików niema jak fox leci z dyszy..