Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
no ale niech tak będzie
Cizzia
Ps. Następnym razem gdybyś chciał się wypowiedzieć – pomyśl dwa razy !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak kupisz zmierz proszę wysokość i średnicę. :wink:eh 8O ide dzis na tamke kupic Uzi 90ml wiec wieczorem napisze jaka date waznosci ma bo te w sklepie moga miec inna niz te z magazynu :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Planujesz kupić, tak? To możesz zmierzyć w domu?Jasne wyjme w sklepie linijka itp i zmierze 8O poza tym mam w domu S@W90ml a to to samo.Wroc pare stron wczesniej tam sa wymiary :-)
Niby to samo ale w necie można znaleźć informację że jednak wysokość jest ciut inna...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z góry dzięki za wszelkie sugestie
pozdrawiam wszystkich gazowników
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem, gdzie my mówimy "ręczne miotacze gazu", anglojęzyczni mówią po prostu "pepper sprays". Swoją drogą, to niezły luz macie na tej filologii.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem, gdzie my mówimy "ręczne miotacze gazu", anglojęzyczni mówią po prostu "pepper sprays".
Kłopot w tym, że zwrot pepper spray odnosi się tylko i wyłącznie do gazów pieprzowych, a przecież ręczne miotacze gazu mogą również zawierać CS, CN lub CR, które anglojęzyczni określają mianem tear gas. :? Najlepszym zwrotem obejmującym wszystkie te substancje byłby zwrot lachrymatory agent.Moim zdaniem nie ma się co silić na literalne tłumaczenie. Jeśli napiszesz "self defense pepper spray" to wszystko powinno być jasne.
Zresztą nieważne, nie będę niepotrzebnie zaśmiecał tematu. Jakoś sobie poradzę.
Napisano Ponad rok temu
Dlatego nie zalecam testowania nowego gazu tak "dla zabawy".
Pod koniec ważności OC-17 nie leci jak typowy stożek tylko coś na kształt rozproszonego żelu zawierającego sporą ilość róznej wielkości kropelek. Mój przeterminowany 2 lata PM OC-17 też tak leciał. Natomiast oba śmierdziały ostro a olejek miały koloru ciemno- brązowego. Naprawdę wyjątkowo tłusta, nieprzyjemna i trudno zmywalna ta substancja. I za tą cechę OC-17 w połączeniu z mocą samego środka bardzo ten gaz cenię.
Napisano Ponad rok temu
Kpina, dobrze że mi przysłali 60tki z 2.5 roczną datą bo jakby przyszły z roczną to bym ich chyba odwiedził. :twisted:Więc jak pisałem byłem dzis w militaria na Tamce w Warszawie.Nie wiem gdzie te ich 200 czy ileś tam gazów zamówionych bo ja widziałem 3 Uzi 120ml i 2 Uzi 90 ml,reszta to jakieś pierdoły po 25 ml czy coś,Uzi 60ml brak Więc mowie do gościa ze chciałbym zobaczyć Uzi 90ml,kolo mi daje a tam data ważności 10.16.10-nie to nie pomyłka,nie wiem czemu 16 na miejscu miesiąca skoro takiego nie ma,pewnie błąd w druku,tak czy siak pewnie data ważności do połowy 2010 więc niecały rok :? Mowie do goscia ze miała byc nowa dostawa i data ważności 24 miesiace i ze może ten drugi ma.Kolo mi na to ze tamte to 120 ml Ja ze chodzi mi o ten drugi Uzi 90ml,on daje z łaski i mówi zanim przeczytał date ze ma do 02.10.11 To ja mowię ze biore ten 02.10.11 on daje z mina jak srający kot i cos tam baka ze i tak jak raz psikne to data ważnośći rok czy coś tam Koniec końców mam Uzi 90ml z ponad 2.5 roczną data ważnośći co nie zmienia faktu ze "sprzedawca"chciał mi wcisnąc gaz z Gównianą datą ważności(nawet nie wiadomo jaką do końca)aby tylko wyprzedac stare zapasy i to jest czyste k***a chu***stwo.Tak więc ktokolwiek kupuje coś z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] uważac na date ważnośći i nie słuchać tych ich bzdur ze niby roczna data ważności od 1 psiknięcia itp.Myślałem ze monopol na robienie ludzi w ch**a ma inter-ark,wygląda na to ze militaria.pl ich doganiają.
Napisano Ponad rok temu
P.S Porównałem Uzi ze S@W 90ml i wielkośc identyko,nie ma zadnej różnicy.
Napisano Ponad rok temu
Co do OC-17 i psikaniem rozproszonymi kropelkami, to też się spotkałem z 1 takim egzemplarzem, jak wygrzebię to będę miał nawet filmik.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Więc mowie do gościa ze chciałbym zobaczyć Uzi 90ml,kolo mi daje a tam data ważności 10.16.10-nie to nie pomyłka,nie wiem czemu 16 na miejscu miesiąca skoro takiego nie ma,pewnie błąd w druku,tak czy siak pewnie data ważności do połowy 2010 więc niecały rok :?
Nie ma tu błędu w zapisie daty. Ten format zapisu stosuje się w USA. mm:dd:yy
Czyli data ważności to 16 październik, 2010.
Napisano Ponad rok temu
Czyli nasze Uzi są ważne do 10 lutego 2011 a nie tak jak myślałem do 2 października 2011. Lipa.Więc mowie do gościa ze chciałbym zobaczyć Uzi 90ml,kolo mi daje a tam data ważności 10.16.10-nie to nie pomyłka,nie wiem czemu 16 na miejscu miesiąca skoro takiego nie ma,pewnie błąd w druku,tak czy siak pewnie data ważności do połowy 2010 więc niecały rok :?
Nie ma tu błędu w zapisie daty. Ten format zapisu stosuje się w USA. mm:dd:yy
Czyli data ważności to 16 październik, 2010.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 27
0 użytkowników, 27 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu