Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i pomoc, daje to już pewien trop. Chciałbym jednak zauważyć że wszyscy odpowiadają wymijająco i nikt nie dał konkretnej odpowiedzi jak to wygląda w przypadku Hi-Power (tak jakby to był temat tabu:)). Ten gaz okrył sie niejako legendą swojej skuteczności i nadziwić sie nie mogę że tak mało materiałów jest na jego temat (poza forum jedynie suche dane techniczne znalazłem, ani jednego filmiku).
A pytania myślę że zadałem konkretne: jaki zasięg, po ilu metrach znosi chmurę, zachowanie na wietrze - w mieście nadmorskim gdzie mieszkam wiatr jest bezustannie obecny, jaką postać ma ta chmura np po dystansie 1m, jak wygląda zastosowanie w pomieszczeniu np autobusie) . Każdy gaz jest inny, inne ma ciśnienie i z stąd też bardzo mnie interesują opinie na temat tego konkretnego produktu
Mam doświadczenie z gazami ale tylko z żelami. Z stąd moje upierdliwe pytania i z góry proszę o cierpliwość, chciałbym po prostu trochę więcej sie dowiedzieć, a sadzę że kilku ekspertów tu siedzi np kolega Cizia. Generalnie interesuje mnie teraz tylko górna pólka, wiec nie Sabre Red a bardziej właśnie Hi-Power i nie uwierzę że tak znany gaz nie ma tu swoich użytkowników
I jeszcze jedna kwestia bo opinie spotykam skrajne. Gaz należy wypróbować po zakupie (myślę o markowym Hi-Power)? W moim rozumieniu spada wtedy ciśnienie przy kolejnym użyciu że o zmniejszeniu ilości samego pieprzu nie wspomnę. Tymczasem niektórzy zalecają testowanie co 90 dni. Jakie są wasze doświadczenia/opinie?